Altijd bang voor ziektes

  • #1

    Beste allemaal,

    Ik ben een 36 jarige vrouw en ben altijd ontzettend bang voor ziektes zoals kanker enz. Soms is het zo erg dat als ik iets voel of merk, ik amper naar de huisarts ga omdat ik bang ben voor wat ze gaat zeggen. Of bang om door verwezen te worden.

    Angst heeft altijd mijn leven beïnvloedt omdat ik zo ben opgegroeid. Ik heb niet echt een makelijke jeugd gehad en angst is dus iets wat ik met de paplepel ingegoten heb gekregen. Nu is dat uitgemond naar extreme hypochondrie. Nu ook weer, zodra ik iets voel of zie wat niet hoort op mijn lichaam of in mijn lichaam dan flip ik helemaal. Ik denk al meteen aan het ergste en sta al met één been in het graf... ik ga voelen en doemdenken en natuurlijk Googlen. En dit laatste maakt het alleen erger.

    Het beïnvloedt mijn leven zo erg dat ik er steeds aan moet denken. Nu voel ik ook iets vreemd onder de oksel en denk meteen aan uitgezaaide borstkanker, en zo is dat met alles. Keelpijn? Dan moet het wél longkanker zijn. En ga zo maar door.

    Ik wil zo graag weer normaal leven 🙁 ik weet niet wat ik hieraan moet doen..

    Reageer
    #2

    Hoezo bang om verwezen te worden? Je hebt juist een verwijzing nodig. Voor een psycholoog

    Reageer
    #3

    U snapt het niet John, met door verwezen bedoel ik bang om door verwezen te worden naar een arts voor onderzoeken.

    Reageer
    #4

    Er is voor jou eigenlijk maar een arts aan de orde: dat is een psycholoog om van je angsten af te komen

    Reageer
Reageer op: Altijd bang voor ziektes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief