'Neppe' pijn?

 • #1

  Hallo,

  Dank voor het lezen van mijn bericht. Ik vraag mij af of het mogelijk is dat ik mezelf pijn aanpraat door stress/hypochondrie zonder dat het er is?
  Ik ben benieuwd hoe dit kan.

  Ik heb vrij hevige hypochondrie maar telkens als ik geruststelling krijg door bijvoorbeeld een scan oid verdwijnt de pijn ook. Hoe weet ik nou of iets echt is of niet? Ik heb op dit moment heel veel last van zeurende pijn in mijn zij (rechts). Het is enorm vervelend. Ik heb er niet echt hypochondrie over op dit moment maar ik vind het wel heel vervelend. Ik heb nooit geen pijn en dat is soms heel frusterend en zwaar. Ik heb dan ook altijd langdurig een klacht en dan verplaatst het zich weer. Nu dus in de zij, daarvoor in de hals, hoofd, bekken enzovoort... Ik weet niet meer zo goed wat ik moet doen. Ik wil gewoon niet meer zo'n pijn hebben de hele tijd.

  Reageer
  #2

  "als ik geruststelling krijg door bijvoorbeeld een scan oid verdwijnt de pijn ook. " Deze zegt eigenlijk al genoeg en dan deze nog: "Ik heb dan ook altijd langdurig een klacht en dan verplaatst het zich weer. Nu dus in de zij, daarvoor in de hals, hoofd, bekken enzovoort…" Als je iets in je hals hebt dan verspringt dat niet door je hele lichaam.
  Vaak werkt het zo:
  Je krijgt klachten in je bekken, als dan bevestigd wordt dat daar niks aan de hand is, verdwijnt ze en krijg je klachten in je hals, als dat dan ook niks blijkt te zijn, krijg je het in je zij enz. enz

  Dat zit allemaal opgesloten in de angststoornis. De angst wilt altijd bevestigd worden. En de klachten verschijnen telkens weer op een andere plek
  Je zou naar een psycholoog moeten gaan voor deze angsten

  Reageer
  #3

  Ja dat ben ik met u eens. Ik heb het eerder wel geprobeerd maar dat heeft toen niet echt geholpen. Misschien een nieuwe poging bij een andere psycholoog. Ik vind zo lastig om te geloven dat het nep is maar als de pijn dan weer verdwijnt schrik ik daar weer van. Hoeveel ellende je jezelf toch onbewust aan kan praten.

  Ik loop ook al vier maanden met een pijnlijke keel, rauw gevoel, brandende pijn en moeite met slikken. Huisarts heeft wel gekeken maar vond niets geks. Zijn dit klachten die herkenbaar zijn bij stress/angst? Ik kom er maar niet vanaf..

  Reageer
  #4

  Ook dat kunnen stress gerelateerde klachten zijn

  Reageer
Reageer op: 'Neppe' pijn?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief