pijn in hele lichaam

  • #1

    hoi,

    ik wist niet in welke catagorie ik dit moest plaatsen, maar ik heb 'm hier maar bij gezet.

    ik eet al ongeveer een half jaar slecht door een eetstoornis. ik ben 7 kilo afgevallen, en ik at tussen de 500 en 1000 caloriën per dag (lag eraan hoe veel ik af wou vallen en of ik aangekomen was).

    nu had ik al een hele tijd last van spierpijn in mijn lichaam zonder een oorzaak, al een tijd problemen met mijn ontlasting en buikpijn.

    maandag ging ik naar een concert van ed sheeran, en ik had staanplaatsen. net voordat ed begon, na de voorprogrammas, kreeg ik steeds meer pijn in mijn lichaam en op een gegeven moment viel ik flauw. daarna heb ik 1.5 uur bij de ehbo gezeten en heb ik alleen het laatste half uurtje nog gezien. ben wel eerder weg gegaan, want mijn benen voelde ik weer in elkaar zakken.

    nu, 2 dagen later, heb ik nogsteeds overal pijn en ik loop erg moeilijk. slapen gaat ook heel slecht doordat ik steeds wakker wordt door de pijn. gisteravond kreeg ik ook last van kortademigheid en druk op mijn borst. nu is die weer weg. mij lichaam doet echt afschuwelijk veel pijn.

    ik heb trouwens ook andere psychische problemen (depressie) maar ik weet niet of dit hier wat mee temaken kan hebben.

    kan het zijn dat dit komt door mijn slechte eetpatroon van het laatste half jaar of kan dit ook een compleet andere oorzaak hebben? ik probeer wel meer te eten want ik weet nu echt wel, zeker na maandag, dat niet-eten en te dun zijn me totaal niet blij gaat maken.

    Reageer
    #2

    Het is heel goed mogelijk dat het gewicht verlies en de zeer beperkte inname van Kcal. en daarmee de nodige brandstoffen bouwstoffen de klachten veroorzaakt. Je lichaam heeft gewoon geen energie meer en begint te protesteren en uit te vallen. Er ontstaan problemen met je bloedsuikerspiegel en bloeddruk raakt van slag.

    Hoe oud ben je?
    Ben je man of vrouw?
    Hoe groot ben je en wat weeg je nu?

    Reageer
    #3

    Ik ben nu 15, een vrouw, rond de 173 en ik weeg 50.7.

    Reageer
    #4

    Je hebt natuurlijk wel ondergewicht. Er zouden zeker 5-6 kg bij moeten.
    Menstrueer je wel (nog) ?
    Ga naar je huisarts en laat je bloedsuikerspiegel controleren en je bloeddruk.

    Daarbij is het natuurlijk zaak dat je je voeding gaat aanpassen. Je zou minimaal 1400-1500 Kcal per dag moeten innemen om normaal te kunnen functioneren. Om je voeding goed in de gaten te kunnen houden zou je gebruik kunnen maken van de [url=https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/eetmeter/]eetmeter[/url] van het voedingscentrum.

    Reageer
    #5

    Vorige maand menstrueerde ik wel ja, ik weet niet hoe dat deze maand is want ik hoor over ongeveer 3 dagen ongesteld te worden.

    Ik ga waarschijnlijk deze week nog naar de huisarts. Samen met hulp van mijn psychiater ga ik het eten weer op pakken. Ik weet dat ik het niet aan kan zien als ik aankom, maar dat gaat zoiezo gebeuren.

    Is het slim om paracetamol/ibuprofen tegen de pijn te slikken?

    Bedankt voor je antwoord. 🙂

    Reageer
    #6

    Paracetamol kun je gebruiken.
    Je zult er ongetwijfeld beter gaan uitzien als je wat aankomt.

    Reageer
    #7

    Waarom ibuprofen niet? Ik heb namelijk geen paracetamol in huis. Anders ga ik het even halen.

    Reageer
    #8

    Je lichaam is al niet helemaal in vorm. Brufen is vrij agressief voor je maag. Paracetamol zou beter zijn.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Okè, bedankt. 🙂

    Reageer
Reageer op: pijn in hele lichaam


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief