Vanmorgen heb ik zelfbevrediging ontweken

  • #1

    Beste lezer,

    Ik loop met psychishe klachten, ik ben onder behandeling hiervoor. Het betreft voornamelijk enorme smetvrees die mijn leven beïnvloed.

    Echter heb ik ook last van intrusies (dwangstoornis).

    Vanmorgen had ik weer zo'n intrusie en daardoor heb ik zelfbevrediging vermeden. Omdat ik me schuldig zou voelen als ik het toch zou doen (terwijl die intrusie maar in mijn hoofd blijft). Het betreft een ongepaste seksuele gedachte, wat ik totaal niet wil en gelukkig ook niet naar verlang. Dan zou ik erna bijna van mezelf walgen dat ik toch kan genieten van filmpjes (legale filmpjes) terwijl ik die verkeerde intrusie in mijn hoofd heb zitten.

    Nu lees ik dat vermijden natuurlijk niet goed in. Wat raden jullie aan? Lijkt wel bijna of ik "toestemming" vraag. Kan zo zijn, maar die toestemming zou ik mezelf moeten kunnen geven. Ik weet dat ik niks ga doen met die ongepaste intrusies, en ook nooit zou doen.

    Iemand advies / tips?

    Zal het sowieso bespreekbaar maken met mijn psycholoog.

    Alvast bedankt.

    Met vriendelijke groet,
    Timo

    Reageer
    #2

    Bij intrusies betreft het vrijwel altijd onderwerpen waar je van schrikt. Geweld tegen jezelf of anderen, grensoverschrijdende seks, jezelf van een gebouw laten vallen, enz.

    Daar hoort een impuls bij die je kunt negeren, gelukkig. Dat negeren valt natuurlijk niet onder vermijden: een intrusie van het dak of voor een trein te springen, moet je gewoon niets mee doen. En zelfbevrediging op een intrusie kun je dus ook voor kiezen niet te doen.

    Qua inhoud van je intrusie kan het belangrijk zijn om dit met je psych te gaan bespreken. Soms gaat het over thema's zoals macht-onmacht. En dat thema lijk jij ook mee te worstelen vwb toegeven aan impulsen. Wie is de baas daarover? Jij.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie.

    Ja ik weet inmiddels wat intrusies zijn en dat ik ze heb.

    Maar is het dan niet vreemd als ik ervoor kies om toch te mastruberen op andere dingen / gedachten als ik die ongepaste intustie tussendoor heb? Want ik ben bang dat ik me achteraf schuldig zou voelen, omdat ik toch vanwege die intrusie op een hoogtepunt ben gekomen (door andere gedachten).

    Het feit dat ik toch gewoon mijn ding kan doen ondanks zo'n intrusie...is dat niet verkeerd?

    Reageer
    #4

    Het is een vraag naar het moreel oordeel over het topic van je zelfbevrediging, lijkt?

    Ik kan me zo voorstellen dat veel mensen weleens aparte masturbatie fantasieën hebben. Of dat nu wel of geen intrusies zijn.

    Ze zeggen in de forensische psychiatrie wel: is iets een uitlaatklep of wordt het (door jezelf dit toe te staan) uiteindelijk problematisch - dwz strafbaar. Maar dat gaat over gedrag naar anderen, dat zul je begrijpen..

    Hoe jouw geweten reageert op privé gedrag waar anderen geen schade aan oplopen, valt daar niet onder. Het is iets dat je voor jezelf moet uitzoeken, missch. samen met je psych.

    Reageer
    #5

    Ten eerste de intrusie is niet waar over ik wil fantaseren tijdens het mastruberen, want ik heb daar geen behoefte aan.

     

    Ik weet wel als ik het ga laten, ga ik weer vermijden.

    Reageer
Reageer op: Vanmorgen heb ik zelfbevrediging ontweken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief