Hoe lang duurt een burn out?

  • #1

    Sinds eind maart 2018 kamp ik met een burn out. Loop maandelijks bij een psycholoog, slik antidepressiva (25 mg paroxetine) maar die slik ik al jaren wegens angst en paniek. Alleen komt de angst en paniek nu gewoon door de medicatie heen. Verder probeer ik, ondanks de spanning die dat nu al 4 maanden oproept, iedere dag iets buiten de deur te doen omdat ik anders écht de deur niet meer uit durf te gaan. Dus zwemmen, yoga, supermarkt en naar een clubje voor creatieve activiteiten.
    Maar hoe lang gaat het nog duren eer ik me weer normaal voel? Wanneer trekt dat aanzeurende angstgevoel weg? Ik zak echt weg richting een depressie en krijg soms heel akelige gedachten.

    Reageer
    #2

    je kan het ondersteunen met goede voeding. Zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen je hele gezondheid helpen ondersteunen en de aanmaak van allerlei neurotransmitters verbeteren en kan herstel helpen te bevorderen.

    Antidepressiva remmen de heropname van serotonine, in plaats van de aanmaak ervan te verbeteren. Daardoor zorgen ze ook voor  een verminderde melatonineaanmaak. ook zorgen medicijnen voor verliezen aan vitaminen en mineralen. Antidepressiva aan onder andere magnesium, Q10 en vitamine B.

    Reageer
    #3

    Beste anoniem, ik zou even langs de huisarts gaan, misschien is er meer aan de hand. Ik ben 4 keer burn out gegaan, mijn plafond werd steeds lager en lager. Uiteindelijk bleek er een persoonlijkheidsstoornis onder te liggen, naast een ernstig vitamine D tekort en slaapstoornis. Nu dit is opgelost gaat het wat beter. Neem de tijd en accepteer dat het is wat het is. Alles veranderd en het wordt nooit meer zoals vroeger, al wil je soms nog zo graag.

    Reageer
Reageer op: Hoe lang duurt een burn out?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief