• #1

  Hoii,,

  Ik denk dat ik borderline heb, maar ik weet niet zo goed hoe ik daar achter kan komen. Moet ik naar de dokter gaan en zegge dat ik dnek borderlinge te hebben of kan ik beter om een psycholoog vragen?

  Groetjes..

  Reageer
  #2

  Hoi Esmee,

  Ik reageer op je berichtje omdat ik 't wat opmerkelijk vind. Je schrijft namelijk niet of je last hebt van psychische problemen of klachten.

  Doorgaans is het gebruikelijk dat (een aantal) mensen naar de huisarts gaan als ze psychische problemen hebben en hulp hierbij vragen. Vervolgens kunnen ze doorverwezen worden naar een vrijgevestigde psycholoog, psychiater of een instelling om daar in behandeling te gaan. Daar wordt de eerste diagnose gesteld en soms ook (nog) niet. In verloop van tijd kan een diagnose bijgesteld worden door betere inzichten. Bij complexe stoornissen, zoals een persoonlijkheidsstoornis, kunnen er soms jaren overheen gaan voordat er een correcte diagnose boven water komt. Daarmee wil ik maar zeggen, dat deskundigen jou niet één twee drie kunnen vertellen of je bordeline hebt of niet.

  Als je nergens last van hebt, je zit goed in je vel en je functioneert verder goed, is er naar mijn idee geen reden om naar de huisarts te gaan.
  Mocht dat wel het geval zijn, ga dan zeker hulp vragen bij de huisarts. En vertel hem/haar wat je vermoedt wat je hebt.

  Groetjes Sanne.

  Reageer
Reageer op:
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief