Borderline of depressie

 • #1

  Hoi,

  ik twijfel of ik borderline heb, omdat ik de afgelopen maanden mij zeer ongelukkig voel en last had van boosheid (nu boosheid minder, meer somberheid geen blij gevoel). Vooral de boosheid kan een link hebben met borderline, alhoewel ik dat nu wel stukken minder heb.. of is het een depressie? Ik wil mij zo graag weer gelukkig voelen en zin hebben in dingen. Kan boosheid/prikkelbaarheid ook bij een depressie voorkomen? Want andere kenmerken zoals: contacten/relaties behouden herken ik me meniet in, kritiek kan ik verdragen en de boosheid zit niet in mijn aard.. daarom vraag ik me gewoon echt af wat er met me aan de hand is. Ik merk wel met ritme (optijd opstaan, dag indeling etc.) ben ik minder prikkelbaar, de eerste paar maanden vond ik dit lastig ik lag veel in bed en had nergens zin in. Maar nu ik het een beetje door heb dat ritme zoveel invloed kan hebben, wordt ik positiever en wil daarom zooo graag weer écht gelukkig zijn. Woede uit ik alleen thuis, ik ben er ook achtergekomen dat dit eerder voorkomt wanneer ik ergens heel gespannen voor ben. Op werk of bij vrienden etc ben ik wel normaal en is het nog geen 1 keer voorgenomen dat ik daar boos werd om iets.. zou dit gewoon een depressie kunnen zijn? Of meer richting borderline?

  Reageer
  #2

  Ik bedoel dat ik wel goed contacten kan behouden, bij borderline staat dat zij dat niet goed kunnen.

  Reageer
  #4

  Het lijken toch meer depressieve klachten

  Reageer
  #5

  Bij mij is in 2007 borderline vastgesteld en in 2020 weer. Dus ik heb er ervaring mee 😉

  Toch is borderline ook voor iedereen anders.

  Ik heb ook totaal geen moeite met contact maken met mensen. En ook het onderhouden lukt prima. Ik heb een vriendin waarmee ik al bevriend ben sinds de basisschool. Dat zegt wel genoeg denk ik.

  Er kan niet zomaar gezegd worden dat iemand borderline heeft. Daar is echt wel een intensief en professioneel onderzoek voor nodig.

  Als ik lees waar jij last van heb dan past dat ook heel goed bij een depressie.

  Naast borderline heb ik ook een depressieve stoornis (en een stukje erfelijkheid)

  En bij een depressie is ritme heel belangrijk. Vooral het op tijd uit bed komen. En ja, dat is vaak het moeilijkste. Want je ziet op tegen die dag.

  Ik gun mijzelf op zondag af en toe een uitslaapdag. Maar die dag kom ik dan tot niks. Ik voel mij veel slechter.

  Ik hou van uitslapen. Maar ik stel liever gewoon mijn wekker en dat ik een wat fijnere dag heb, dan dat ik uitslaap en een slechtere dag heb.

  Ik het gek dat je weleens last hebt van een "woede" uitbarsting tijdens een depressie? Nee hoor. Je loopt op je tandvlees en bent mentaal moe

  Dan wordt je lontje korter!

  Maar nu ik dit allemaal getypt heb, zie ik dat je bericht al van 18 december 2020 is. Ik hoop dat het inmiddels beter met je gaat?

  Zo niet, zoek professionele hulp.

   

  Reageer
Reageer op: Borderline of depressie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief