Ben ik bipolair?

  • #1

    Ik ben een jongen van 19 jaar en heb sinds ongeveer 5 weken last van enorme stemmingswisselingen met korte periodes van normaal voelen ertussen. Ik kan me goed voelen en dan opeens heel down nergens zin in nut van leven niet inzien en het gevoel hebben dat ik in een soort droom of rare wereld zit en dan paar uur of dagen later kriebels in mn buik en me super goed voelen en soms ook echt adreline dat ik niet kan slapen. En heel veel piekeren en onzekerheid. Ik zit al bij een psycholoog maar die denk dat ik niet bipolair ben wel heb ik de laatste jaren last gehad van een angststoornis en ze denkt dat het ook een soort angsten hypochondrie is. Maar het voelt soms heel heeftig dat ik niet meer weet wat ik moet doen. Maar ik heb dit nooit eerder gehad ben ik opeens bipolair of depressief geworden. Zomaar uit het niets? Zit overigens ook niet in mijn familie, ben wel angstig aangelegd.

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het toch de angststoornis is waar je dus last van hebt

    Reageer
    #3

    Goed dat je al hulp krijgt!

    Bipolaire stoornis heeft geen stemmingswisselingen die zo snel voorkomen. Je hebt bij een bipolaire stoornis minstens eenmaal maar meestal vaker ernstige depressies (langer dan 2 weken) afgewisseld met tenminste 1 manie of hypomanie. Bij manie moet je worden opgenomen, hypomanie niet.
    Er is een derde stoornis, cyclothyme stoornis. Dan wisselen deze stoornissen (dus niet puur stemmingswisselingen) elkaar snel af. Rapid cycling.

    Van deze stoornissen lijk jij geen symptomen te hebben.

    Een angststoornis verklaart echter ook onvoldoende wat jouw symptomen zijn.

    Stemmingswisselingen komen voor bij meerdere stoornissen, waaronder adhd, emotiereluatiestoornissen trauma enz.

    Maar.. eerst maar even dit:
    Gebruik je drugs of medicatie? Kijk eens op bijwerkingsn.
    Slaap je elke nacht? Slaaptekort kan dit verklaren.
    Eet je elke dag en wat? Lage Bloedsuiker kan stemming laten wisselen.
    Ben je verliefd?
    Heb je stress?
    Gebruik je vaak cafeine?
    Ben je lichamelijk gezond?
    Sport je fanatiek?

    Enzovoorts

    Reageer
    #4

    Ik heb ADD en makkelijk last van stress. Misschien ga ik ook te laat naar bed. Gebruik verder geen medicijnen of drugs. En sport veel, eet gezond etc. Drink ook wel veel koffie soms. En ben lichamelijk gezond. Vroeger ook wel last gehad van angst en derealisatie. Maar heb verder niet ernstige trauma’s

    Reageer
    #5

    En eet gewoon in de ochtend middag en avond

    Reageer
    #6

    Ik denk dat je dan toch eerder moet zoeken in de hoek van de ADD en stress

    Reageer
Reageer op: Ben ik bipolair?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief