Klachten

  • #1

    Hallo, even een vraag. Ik heb een angststoornis in combinatie met chronische hyperventilatie. Ik zag op deze site de lijst met klachten die daarbij horen. Ik ervaar dagelijks een zeker een aantal van deze klachten. Zijn er meer mensen die ermee opstaan en mee naar bed gaan?

    Reageer
    #2

    Die zijn er zeker. Maar je moet er dan ook wat doen

    Reageer
    #3
    1. U bedoelt er wat aan doen om het te verhelpen? Ik ben net gestart bij een psycholoog. Ik loop er nu een half jaar mee. Ik las dat er mensen zijn die er jaren mee lopen en dat beangstigd mij nogal, omdat het mij behoorlijk belemmert.
    Reageer
    #4

    De hulp heb je dan in ieder geval gestart. En dat is alvast heel goed. Maar het kan wel even duren

    Reageer
    #5

    Het klinkt u niet gek in de oren dus dat men daar 24 uur klachten van heeft dus? Met name zweverigheid, duizelingen, slap op de benen, hoofdpijn, ietwat onstabiel (mri scan hoofd was goed) dit zijn wel de hoofdklachten. De therapie ga ik met vertrouwen in. Hoop dat ik de angst wat kwijtraak en misschien dan meer zelfvertrouwen krijg en dat dan de lichamelijke klachten ook verdwijnen.

    Reageer
    #6

    Nee dat klinkt (helaas) niet raar. Je kunt naar een fysiotherapeut gaan voor ademhalingsoefeningen

    Reageer
    #7

    Bedankt voor uw antwoord. Ik las ook nog in de lijst met klachten dat als je je ogen sluit je het gevoel hebt dat je zweeft. Ook dit ervaar ik zo. Vraag me dan alleen af, hoe staat ademhaling in verbinding met bijv de ogen en het zweverige? Verbaas me erover dat dit allemaal van invloed kan zijn. Als ik gewoon zit kan ik ook zweven.

    Reageer
    #8

    Dat heeft iets met de bloedgaswisseling te maken maar dat is een erg ingewikkeld verhaal

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9
    1. Ok. Ik moet er erg mijn weg in vinden en acceptatie voor nu. Laatste vraag, ik ervaar dat zweverige ook (niet altijd) als ik me heel erg moet concentreren op bijv een tekst lezen of typen op de telefoon en als ik dan weer met mijn ogen beweeg kan het hetzelfde gevoel geven als dat ik ze sluit en zweef. Is dit ook een beetje herkenbaar?
    Reageer
    #10

    Ook dat kan erbij horen

    Reageer
    #11

    Ook dat dat dan een aantal uren duurt?

    Hartelijk dank hoor!

    Reageer
    #12

    Ja dat kan als de angst/stress maar groot genoeg is

    Reageer
    #13

    Kunnen zulke klachten sneller verdwijnen als je de focus verlegd? De focus is er namelijk continue en het verzet ertegen enorm.

    Reageer
    #14

    Dat kan inderdaad

    Reageer
    #15

    Hoop dat dat met hulp van de psycholoog gaat lukken. Vind het zelf nog niet zo makkelijk. Heeft u met uw ervaring wel gezien bij mensen in soortgelijke situaties dat die 24 uurs klachten verdwijnen in de loop van de tijd? Ik focus me er steeds op en wordt daardoor weer verdrietig dat het nog steeds niet weg is. Dat zoiets zolang (6 mnd) in je lijf kan gaan zitten. Soms ben ik bang dat mijn lijf dit geaccepteerd heeft.

    Reageer
Reageer op: Klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief