Vliegangst

 • #1

  Goedenavond,

  ik heb extreme vliegenangst en ik ga aanstaande zaterdag vliegen. Ik heb het al een langere tijd en ben er zelfs voor in therapie geweest. Het leidt tot een paniek aanval, zweten, trillen, verhoogde hartslag, versnelde ademhaling en angstgedachtes. Het is ook moeilijk om los te laten. Ik blijf er echt in zitten. Nu heeft de arts mij Propranolol voorgeschreven. Eerder kreeg ik oxazepam maar de werking werd minder naar mijn idee (voelde nog steeds angst). Heeft iemand ervaring met dit medicijn? En is het eventueel te combineren met oxazepam?

  alvast hartelijk dank!

  Reageer
  #2

  Propranolol wordt idd vaker tegen angsten gebruikt. Als de oxazepam toch al niet goed werkt, kun je die beter achterwege laten.
  In principe kunnen ze samen gebruikt worden maar kunnen wel bijwerkingen geven. Of het voor jou zonder problemen kan moet je eerst even met je huisarts bespreken. Die kan dat beter beoordelen omdat die alle relevante informatie heeft

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
Reageer op: Vliegangst
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief