Hyperventilatie

  • #1

    Dag allemaal,

    Ik ben al jaren bekend met een angststoornis, met ups en downs. De laatste tijd heb ik echter weer meer last, maar zijn er andere symptomen dan tijdens andere aanvallen. Ik vroeg me af of deze te wijten kunnen zijn aan hyperventilatie. Het gaat meer bepaald om:

    • Spierpijn / zwaar gevoel benen en armen
    • Duizeligheid
    • Gevoel om flauw te vallen
    • Niet goed kunnen inademen
    • Tintelingen aan handen
    • Wazig zicht
    Reageer
    #2

    Het zijn wel typische klachten die erbij passen

    Reageer
    #3
    1. Ik herken je klachten..alleen kan niemand het oplossen.
    2. Het is een doffe ellende.
    Reageer
    #4

    @Ellie en Woody. kan deels samenhangen met lichamelijke factoren. Denk aan het aspect voeding. Belangrijk is bijvoorbeeld een stabiele bloedsuikerspiegel Daartoe bij elk eetmoment complexe koolhydraten combineren met eiwit, vet en vezels. Verder kunnen stofjes als histamine en tyramine angsten uitlokken, doordat ze zorgen voor het vrijmaken van stresshormonen in je lichaam. Denk ook aan kwalijke stoffen als kunstmatig zoetstoffen, smaakversterker en conserveringsmiddelen.

    Verder kan de schildklierwerking voor klachten zorgen. Kan je niet altijd meten  met bloedonderzoek. Je schildklier kan door allerlei factoren ontregeld raken. Denk aan bepaalde voedingsmiddelen, zoals soja en kikkererwten waar goitrines in zitten, maar ook een teveel aan koolhydraten. Ook door medicijngebruik, waaronder ook anticonceptie. Ook door een teveel aan gifstoffen. Ook door tekorten aan voedingsstoffen.

    Een kinesioloog kan uittesten wat je lichaam nodig heeft. Denk aan bepaalde voedingssupplementen. Zou ook naar je voeding laten kijken.

    Reageer
Reageer op: Hyperventilatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief