Altijd angst en lichamelijke klachten

  • #1

    Hallo,

    Ik heb al jaren een angststoornis en lijk er maar niet echt vanaf te komen. Echte paniekaanvallen heb ik niet meer maar wel altijd een onrust, nerveus gevoel. En hiernaasr rig van vage lichamelijke klachten, steeds weer iets anders waardoor ik me ook blijf zorgen maken want stel dat dit wel iets is. Ontspannen gaat heel moeilijk. Ik heb meerdere therapien geprobeerd en 1 keer medicijnen maar dst hielp niet en mijn huisarts gaf het ook liever niet dus mee gestopt. Enerzijds heb ik veel geleerd over angst en anderzijds snap ik er helemaal niks van en ik krijg het niet weg. Momenteel weer op de wachtlijst voor therapie. Heeft iemand nog tips/ideeën? Ik wil hier zo graag vanaf, moedeloos word ik er inmiddels van.

    Reageer
    #2

    Welke medicijnen heb je gehad en hoe lang heb je ze gebruikt?

    Reageer
    #3

    Citalopram voor een half jaar en is toen 2 x opgehoogd (tot 30 mg).

    Reageer
    #4

    Angstklachten kunnen samenhangen met emotionele problemen maar ook met je bloedsuikerspiegel. Belangrijk is altijd om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Matig met snelle suikers. Geraffineerde suikers beter laten staan. voedingsmiddelen rijk aan histamine en tyramine kunnen ook klachten uitlokken. Verder kunnen bepaalde voedingssupplementen je lichaam ondersteunen. Niet alleen vitaminen maar ook mineralen, vetzuren en aminozuren. Een orthomoleculair therapeut zou je kunnen adviseren. Ontspannende activiteiten als yoga kunnen helpen te ontspannen.

    Reageer
    #5

    Dan had er een ander middel gebruikt moeten worden. Citalopram is niet meteen het meest geschikte middel. En omdat je er toch al jaren mee zit, denk ik dat medicatie toch nodig zal zijn.

    Reageer
Reageer op: Altijd angst en lichamelijke klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief