Starten ADHD medicatie. Help?!

  • #1

    2 maanden geleden kreeg ik na 27 jaar de diagnose ADHD. Dit onderzoek had ooit plaatsgevonden toen ik 18 was, maar heb ik laten afbreken.
    Nu alsnog de diagnose gekregen, met daarbij een stukje zelf acceptatie.
    Nu komt het probleem:

    Wegens last van zenuwpijn en stress, 3 jaar geleden begonnen met antidepressiva, hiermee ben ik gestopt. 1 dag later, vorige week donderdag ben ik begonnen met methylfenidaat.
    HCI Pharma, 3 x 10 mg, om de 4 uur
    Wat een ellende was dit zeg, alle bijwerkingen had ik te pakken maar dan goed ook.
    Het duizelig zijn, spugen, misselijk zijn, droge mond en de allergrootste klacht: super moe en wazig zijn brak mij op. Geen enkel positief effect qua scherp en gefocust of iets zijn gemerkt.
    Na veel telefoontjes na 5 dagen de dosis aangepast naar 3 x 5 mg, om de 4 uur.
    Dit zorgde ervoor dat de bijwerkingen iets minder werden, maar gaf nog steeds geen werking qua positieve effecten. Het spugen bleef aanwezig.
    Nu sinds 3 dagen overgestapt naar Mylan 5mg, en advies is 3 x 5 mg per dag.
    Maar ik blijf er zo ontzettend moe van, ik voel me zo suf en wazig en dat start ongeveer 2 uur na inname van de pil. Geprobeerd om 1 x 10mg te nemen, maar toen voelde ik me helemaal alsof ik niet meer wist wat er gebeurde.
    Na 2 uur voel ik me zo moe, en na 3,5 uur weer scherper (alsof het dan uitwerkt)? Of werkt het juist na 2 uur al uit ipv in? Rebound?

    Vandaag elke 3 uur geprobeerd, de hoofdpijn en moeheid zijn niet te doen. Ik kan niks anders dan slapen en op bed liggen

    Ik heb werkelijk waar geen idee waar ik goed aan doe, vandaar mijn advies vraag. De hulpverlener heeft de instelling van “kijk maar”, ja dat is leuk als het daadwerkelijk positief werkt.
    Ik zoek die focus en de scherpte die methylfenidaat zou moeten geven, en wil niet het gevoel hebben alsof ik helemaal waus op een festival sta.
    Bijwerkingen kan ik voor lief nemen, als het iig geeft wat het zou moeten doen..
    Of kan ik gewoon niet tegen methylfenidaat? Na 12 dagen zou het toch iets moeten doen?

    Iemand advies?

    Reageer
    #2

    Niet elk middel is voor iedereen geschikt, ook al heb je de juiste diagnose.. Het is sowieso niet altijd helpend bij volwassen.

    Je zoekt scherpte. Wellicht is Welbutrin beter dan. Dat werkt op dopamine en noradrenaline, maar is ook tegen depressie (en voor stoppen met roken).

    Wel is het zo dat dit soort adhd middelen angst kan verhogen, en slapeloosheid kan veroorzaken.

    Reageer
    #3

    Dankje voor je reactie! Erg fijn.
    Er werd aangeraden om evt over te stappen op dexamfetamine, is dat een optie denk je?
    Ja scherpte als in, me niet zo wazig voelen de hele dag met methylfenidaat. Ik zoek denk ik rust en focus. Met methylfenidaat word ik zo moe, zou zo de hele middag op bed kunnen liggen hiermee, ook door de hoofdpijn gok ik.

    Reageer
    #4

    Voor welke klachten zoek je adhd medicatie?

    Reageer
    #5

    Methylfenidaat werk binnen paar uur

    Reageer
    #6

    Toevoeging,  je kan dexamfetamine proberen dat is namelijk tweede adhd medicatie, vaak beginnen ze eerst met methylfenidaat voor te schrijven werkt dat niet dan dexamfetamine en als dat niet werkt zijn anti psychotica en anti depressiva een optie

    Reageer
    #7

    Uhm voor de drukte in m’n hoofd, de focus kunnen hebben en minder impulsief reageren en doen.

    @An,
    Dankje voor je reactie. Ben ook bang dat methylfenidaat bij mij gewoon niet werkt.
    Zaterdag een redelijk goeie dag gehad van 10-5 tot de hoofdpijn begon. De dagen daarvoor waren slecht. Gister de allerslechtste dag sinds 13 dagen gehad, niks anders gekund dan slapen van de hoofdpijn.
    Vandaag stop ik met methylfenidaat, woensdag een gesprek staan en hopen dat ik dan iets anders kan proberen wat wel werkt

    Reageer
Reageer op: Starten ADHD medicatie. Help?!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief