Alcohol en angst

  • #1

    Hoi allemaal,

     

    ik heb nu 2 jaar last van een angsstoornis en ik maak kleine stappen om de goede richting op te gaan. Ik heb voor die tijd altijd gezellig wat alcohol kunnen nuchtigen, maar sinds ik last heb van paniek raak ik al na 1 slokje helemaal in de stress, voel ik me gederealiseerd en ben ik bang de controle te verliezen. Ik kan op het internet niks vinden van mensen die een angsstoornis hebben en hetzelfde ervaren. Kan ik dit mentaal laten genezen? Ik hoef echt niet lamzat te zijn, maar zo nu en dan een biertje vond ik altijd super gezellig en dat mis ik nu wel.. Ik heb voor mijn angsstoornis begon veel geblowed en dat viel niet altijd goed. Kan dit er misschien mee te maken hebben dat er gelijk een alarmbel afgaat als ik wat drink? Ook heb ik een keer een badtrip gehad van truffels (enige drugs die ik heb genomen), misschien heeft dit er mee te maken?

    Reageer
    #2

    Belangrijk voor een stabiele bloedsuikerspiegel is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Alcohol zorgt, door de snelle suikers, voor  pieken in je bloedsuikerspiegel. Dit weer kan ontregelingen geven van hormonen en neurotransmitters, wat onder andere angstklachten kan uitlokken. Ook zorgt alcohol voor het vrijmaken van histamine. Histamine in de voeding kan ook angstklachten verergeren. Voor je aan truffels begint beter zorgen voor een goede basisgezondheid en laat je adviseren als je nog wat zou willen gebruiken. Heb zelf een truffelreisje onder begeleiding gedaan en daardoor ook de juiste dosis gekregen.

    Reageer
Reageer op: Alcohol en angst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief