Stekende pijn borst, (ontstekings?)pijn in onderbuik. Steeds erger

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik heb al een week last van pijn in mn romp. Het begon met een tinteling in mn linkerborst en een warm, branderig gevoel in mn middenrif. Inmiddels is de pijn in mn borst fel en stekend geworden en trekt het naar mn schouder en arm. Ook heb ik last van de ruimte tussen mn schouderbladen en steken vanui 1 willekeurige rib achter.

  De pijn in mn onderbuik wordt ook steeds erger. Het zit linksboven en ook rechtsboven. Meer last links. Wel duidelijk gerichte plaatsen waar ik last van heb, niet een heel gebied ofzo. Het is een soort zeurderige, brandende pijn die steeds erger wordt. En ik heb de laatste dagen ook last van steken in mn ribben naast de pijnplaats linksboven. Kan ook niet meer op mn zij liggen, heb het idee dat mn rib dan een orgaan kapotdrukt ofzo, heel raar. Inmiddels heb ik ook het gevoel dat mn buikvlies ofzo ontstoken is. Voel heel pijnlijk en branderig net onder de huid en boven mn darmen. Ook heb ik sinds gister heel veel last van mn baarmoeder, terwijl ik niet ongesteld moet worden ofzo. Ben aan de pil en zelfs als ik dan ongesteld wordt, heb ik nog niet eens zo'n pijn. Dit gaat trouwens gepaard met verticale steken links onder in mn buik.

  Mijn buik is trouwens gigantisch opgezet. Ik moet ineens ook heel vaak en veel plassen (is doorzichtig) en kan het niet meer ophouden, soms loopt het er gewoon uit zonder dat ik het doorheb. Wat betreft de ontlasting; die is onregelmatiger, iets harder (maar nog gewoon zacht) en er zit veel gele slijm bij. Kringspieren zijn flink gespannen en heb er ook aambeien en een steenpuist oid zitten.

  Verder benauwd, duizelig, hoofdpijn, misselijk, overgeven, vol gevoel, geen eetlust, bijna niks meer kunnen eten, oorontsteking met doofheid aan 1 kant, rare groterwordende bulten achter in mn keel (niet amandelen), enorm hoge hartslag, koorts, hevig trillende handen, bleke geelachtige huidskleur, veel zweten, soort uitslag, rare littekenachtige plekjes, jeuk, aangezicht begint ook pijn te doen.

  Ik probeer zoveel mogelijk te eten, maar krijg nog geen 3 hele maaltijden naar binnen. Eet dan wel fruit, groente, brood en drink melk en water. Daarnaast ben ik al een tijd, onder toezicht, aan de ritalin. En heb een verzwakt immuunsysteem. Ik neem trouwens resoluut geen frisdrank, koffie en alcohol.

  Normaal ga ik nooit naar de huisarts, maar ik ben vorige en deze week al verscheidene keren heen geweest. Ook midden in de nacht naar de huisartsenpost. De pijn wordt steeds erger en ik hou dit niet vol zo. Huisarts denkt dat ik een verkoudheid heb en wil me niet eens laten uitpraten, laat staan me goed onderzoeken. Waarom neemt geen arts me serieus?

  (Er zitten trouwens hart en vaatziekten en kanker in de familie)

  Wie weet wat dit kan zijn?

  Reactie
  #2

  Beste SV,

  Kun je misschien vertellen waarom je ritalin voorgeschreven hebt gekregen en hoe oud je bent?

  Reactie
  #3

  Hallo Tandor,

  Ik heb de Ritalin voorgeschreven gekregen, omdat ik adhd heb. En ik ben 21 jaar.

  Reactie
  #4

  Okay,

  Het is zo dat de meeste klachten die je hebt aardig overeenkomen met de bijwerkingen van ritalin. In hoge mate zelfs. Je zou zelfs kunnen spreken van overgevoeligheid.
  Ik denk dat het goed is om dat met je behandelend arts te bespreken.

  Reactie
  #5

  Ik heb dat vorige week al een paar keer aan de huisarts gevraagd en ook bij de centrale huisartsenpost, maar die hebben mij gezegd dat het daar vrijwel zeker niet van kan komen. Heb toen ook gezegd dat ik er dan het liefst mee wou stoppen.

  Eigenlijk vind ik het ook wel raar als het daar van zou komen. Want ik slik al heel lang dezelfde dosis, en nooit last gehad. Alleen dat ik de eerste paar dagen beetje duizelig was toen ik met het medicijn begon (dus bij opbouwen, lagere dosis). Daarna geen last meer gehad. Ook is het merk aldoor precies hetzelfde.

  Wel merk ik dat sinds ik me zo voel, ik het idee heb dat mn lichaam de ritalin, pijnstillers en eten niet meer goed opneemt. Ik merk niet meer dat het in en uitwerkt... Maar dat kan miss ook komen omdat ik koorts heb?

  Reactie
  #6

  Vreemde reactie van de arts. Het is namelijk heel goed mogelijk dat je ook als je een geneesmiddel langere tijd gebruikt alsnog last kunt krijgen van de bijwerkingen. Zeker als doses tussentijds wijzigen.
  Ik zou toch nog eens een afspraak maken met de huisarts en erop aandringen dat er op z´n minst een uitgebreid bloedonderzoek wordt uitgevoerd

  Reactie
  #7

  Na lang aandringen heb ik vanmorgen eindelijk een algemeen bloedonderzoek gekregen. Ben benieuwd naar de uitslag.

  Hoe kun je eigenlijk aantonen of iemand allergisch voor een medicijn is?

  Reactie
  #8

  Een allergie voor medicijnen treedt in principe altijd op bij het starten van een medicijn. Meteen dus. De allergische reacties kunnen verschillend zijn en ook afhankelijk van welk medicijn.
  Last hebben van bijwerkingen is dus niet gelijk aan een allergische reactie.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo,

  Uit het bloedonderzoek is niks gekomen. Maar de steken worden steeds erger en de spieren in mn kaak, nek, rug, armen, borst en benen zijn inmiddels echt flink stijf. ook hier, net als op borst, begon het met tintelingen, dan stijve spieren, dan steken. Las net de bijwerkingen, zou dit misschien 'maligne neuroleptisch syndroom' kunnen zijn? En testen ze daar ook op bij een algemeen bloedonderzoek?

  Reactie
  #10

  Het maligne neuroleptisch syndroom is wel erg ver gezocht!

  Dit levensbedreigende syndroom kan worden veroorzaakt door bepaalde antipsychotica. Als je die dus samen zou gebruiken met Retalin is dat wel mogelijk. Maar je arts zou dit ongetwijfeld hebben herkent en jij zou in het ziekenhuis zijn opgenomen.

  Je hebt de bijwerkingen in de bijsluiter gelezen.
  Er staat een hele lijst met bijwerkingen die bij jou passen. Ik raad je aan om het toch nog maar een keer met de behandelend arts te bespreken.

  Reactie
  #11

  Hallo,
  Inmiddels ben ik al een week gestopt met Ritalin en ik merk dat ik weer veel drukker ben. Echter de klachten zijn gebleven en zijn ook niet verminderd. Zijn het dan misschien toch geen bijwerkingen, maar is er iets anders aan de hand?

  Reactie
  #12

  De Ritalin werkt dan in ieder geval wel.
  Maar plotseling stoppen met Ritalin is geen goed idee. Je moet ook niet verwachten dat de klachten net zo snel weg zijn als de snelheid waarmee je stopt. Sterker nog: de klachten kunnen zelf toenemen.
  Heb je dat stoppen in overleg met de arts gedaan?

  Reactie
  #13

  Ja, ik ben in overleg met de spoedarts gestopt. Die had me nogmaals onderzocht en hartslag en temperatuur gemeten. Op basis daarvan had die direct gezegd dat ik onmiddelijk met de Ritalin moest stoppen. Dus dat heb ik toen gedaan. Ik had ook nog gevraagd of dat geen kwaad kon, maar die zei dat dat niet zo was. :s de andere arts die me de Ritalin voorschrijft is het er trouwens niet mee eens dat ik gestopt ben en wil me nu alweer aan de Ritalin hebben. Maar ik wil liever eerst een oplossing voor de klachten die ik nu heb. Kan die pijn in mn buik bijv veroorzaakt worden door vocht of een gezwel ofzo. De ontstekingswaarde in mn bloed was in orde en de arts maakt zich toch zorgen omdat het zo'n ondragelijke pijn doet.

  Reactie
  #14

  Beste Sv,
  Mogelijk is natuurlijk alles. Maar het zal toch uitgezocht moeten worden waar de klachten vandaan komen. Ik denk dat het goed zou zijn om een verwijzing te vragen voor de MDL arts.(internist)
  Een echo zou in ieder geval opheldering kunnen geven over je buikklachten. Vraag de verwijzing en laat het onderzoeken.

  Reactie
  #15

  Beste sv, ben je er nog? Hoe is  het afgelopen? Ik heb exact dezelfde klachten!

  Reactie
Reageer op: Stekende pijn borst, (ontstekings?)pijn in onderbuik. Steeds erger
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief