Chronische fissuur (anuskloof) na diverse cremes en botox

  • #1

    Goede avond,

    Inmiddels ben ik wanhopig op zoek naar een oplossing voor de steeds erger wordende kwaal waar mijn vriendin last van heeft.

    Ze heeft al 2 jaar last van kloven bij haar anus. Volgens de chirurg komen deze tot de sluitspier (??!!).
    Ondanks verschillende crèmes (sudocreme,diltiazem en nitraatvasalinecreme) geen enkele verbetering.

    Ook drinkt mijn vriendin al twee jaar lang trouw movicolon of een vergelijkbaar product om zo haar ontlasting dun te houden. Dit hoewel deze nooit te dik is geweest.

    Enige tijd geleden een chirurgische ingreep ondergaan. Toen botoxinjecties gehad.
    Gevolg hiervan was dat mijn vriendin bijna 2 maanden haar ontlasting nauwelijks op kon houden op het moment dat ze aandrang kreeg (anusspier is dermate ontspannen door de botox dat dit bijna onmogelijk is).
    Helaas heeft deze zeer nare behandeling geen enkel solaas geboden.

    De behandelend arts komt nu niet meer verder dan het advies maar door te smeren met de crèmes terwijl de aandoening almaar erger wordt. Zo erg dat ze constant een kloppend gevoel ervaart en het haar beinvloed bij het uitvoeren van haar dagelijkse werkzaamheden.

    Eigenlijk ben ik op zoek naar een wondermiddel of wonderarts waarvan is gebleken dat deze wél in staat is dit probleem te verhelpen. Hopelijk zijn er mensen hier die concreet advies kunnen geven..

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    hallo,
    heeft je vriendin nog veel pijn want ik heb het zelfde en ben benieuwd of je reacties hebt gehad en wat er aan te doen is.
    Groetjes Nelly

    Reageer
    #4

    Hallo, Ik heb deze klachten sinds vorig jaar augustus in januari dit jaar zijn de klachten nog erger geworden met dagelijks anuskramp..dat dit bestaat! ik kan momenteel ook mn dagelijkse dingen niet uitoefenen! Heb inmiddels voor de 2e keer een dubbele botox injectie gekregen nou ik betwijfel het of dit allemaal gaat lukken cq genezen...ben er echt zo klaar mee, de pijn alles...Hoe ervaren jullie het nu?

    Reageer
    #5

    zie eerder mijn verhaal, miss heeft u er wat aan!
    Dit zou ook meer in de media mogen want het is voor vele onbekend, maar het heeft zooooo invloed op dagelijkse leven!
    Gr

    Reageer
    #6

    Ga eens naar de apotheek en vraag naar een tube Tena barrierecreme. Smeer dat erop na elke stoelgang. Wel eerst de anus wassen. Dit geeft ca 8 uur bescherming. Indien nodig ook voor het naar bed gaan even insmeren.
    De creme kost ca 5,50 voor 150 mg, dus is spotgoedkoop. Creme's als diltiazem en isosorbidedinitraat helpen nauwelijks iets. Barrierecreme ( evt kun je ook Cavilon nemen) legt een filmlaag op je huid. Verder is het totaal onschadelijk. Sterkte en succes.

    Reageer
    #7

    Heeft je vriendin alleen botox behandeling gehad of ook een operatie waarbij ze een klein deel van het huid weg halen bij de anus?

    Reageer
    #8

    Hoi,
    Ik heb nu 1,5 jaar een anuskloofje. In het begin heel veel verschillende cremes gehad, werkten allemaal niet. Daarna 3 botox behandelingen. Ook niet geholpen helaas. Ik heb bekkenbodemfysiotherapie gehad, om te leren te spier weer te ontspannen. Doordat ik altijd bang ben voor de bang als ik moet ontlasten, span ik teveel aan. Ik kan nu door die therapie iets beter ontspannen. Echter is het nog niet oke.
    Ik eet nu super gezond, volgens de natuur. Zolang mijn ontlasting dun is en ik niet hoef te persen, gaat het goed. Alleen is het ook maar iets dikker, dan scheurt het kloofje weer open en duurt het weer een aantal dagen voordat het weer dicht is. En zo gaat het bij mij door. Ik probeer te accepteren dat het bij mijn leven hoort. Ik heb een zittend beroep, dus al het kloofje open is heb ik ook veel pijn.
    Na elke ontlasting was ik mijzelf met warm water. Warm wat zorgt ook even voor ontspanning, zodat het heel even geen pijn doet direct erna. Ik dep het droog, en smeer dan pure honing op het kloofje. Honing zorgt er bij mij voor dat het sneller heelt. Het gaat hier wel om pure honing, te koop bij de natuurwinkel.
    Verder heb ik een tijd lang gewone vaseline op mijn anus gesmeerd voordat ik naar het toilet moet.
    Het beinvloed mijn dagelijks leven enorm. Als ik volgens de natuur eet, heb ik meestal dunnen ontlasting. Echter soms, zomaar kan het iets dikker zijn, terwijl ik niet eens anders heb gegeten. Heel frusterend.
    Toch ben ik nog wel af en toe op zoek naar oplossingen voor dit probleem. Ik heb nu 1x per dag ontlasting, in de ochtend. Als ik eenmaal op het werk ben, lukt dat niet meer. Het gevolg; verstopping... en ga zo door.
    Ik ga nu proberen om mijn huid te borstelen met een zacht borstel, zodat mijn bloed beter gaat stromen. Ik heb ook altijd koude billen en benen, dus niet zo'n goede doorbloeding voor een wondje om te helen.

    Helaas geen pasklare oplossing, maar mogelijk kun je wat uit mijn verhaal halen, wat het iets verlicht.
    Sterkte iedereen! Het is een vreselijk naar probleem!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    En ik slik dagelijks 4 vezeltabletten. 2 in de ochtend en 2 bij het avondeten. Let wel, je moet hier veel bij drinken, anders krijg je alsnog verstopping......

    Reageer
    #10

    Ik ben heel benieuwd, of er inmiddels mensen zijn die er vanaf zijn? Ik loop er al ruim 1,5 jaar mee. Diverse zalfjes gehad. Botox enz. Maar tot heden nog altijd geen succes. Zelf slik ik 3x per dag magnesium pillen. Dit zorgt er al tijden voor dat mijn ontlasting dun blijft. Ik kan verder dus gewoon eten wat ik wil en hoef na een dag weinig vezels gegeten te hebben, me eigen geen zorgen te maken dat het er lastig uitkomt. Goeie tip dus! Echter krijg ik er inmiddels wel grijze haren van. Is er dan helemaal niets voor mij en vele andere dat wel werkt??? Kan die isdn zal toch niet te rest van me leven blijven smeren?!?

    Reageer
    #11

    Ik heb lang last gehad van een fissuur in de anus. Het enige dat hielp was om lauw water in de anus te spuiten als je naar de wc moet (een klysma). Hoe meer water je erin spuit, hoe beter. Laat het er even in zitten, en laat de ontlasting en het water er dan zo rustig mogelijk uitkomen. Na een paar weken was de pijn weg, maar kwam direct weer terug toen ik met deze behandeling stopte. Een 'genezen' fissuur blijft een zeer kwetsbaar plekje. Dus ik ga nu altijd naar het toilet met een klysmaspuit!

    Reageer
    #12

    Dagelijks spoelen is toch niet echt goed. Je verwijdert namelijk de bacteriën in je endeldarm. Ook de goede bacteriën die er behoren te zitten. Dat kan gevolgen hebben voor een goede darmwerking.
    Spoel dus met mate.

    Reageer
    #13

    Ook ik heb helaas te maken gehad met een chronisch fissuur.
    Het was bij mij zo erg dat ik nachten niet kon slapen en niet normaal kon functioneren tot zeker 8 uur na ontlasting. Ik had een heel groot fissuur en ben hier 5x aan geholpen door Dr de Zoete van de Helder Kliniek in Rotterdam. Je krijg een narcose het fissuur word schoongemaakt botox erin en extra verdoving word achter gelaten. Bij mij zijn de randen van het oude fissuur weggesneden en gehecht. Deze tijd was echt een hel! Gelukkig wist Dr de Zoete niet van ophouden en ik zou er vanaf komen heeft hij mij verzekerd en gelukkig ben ik er nu eindelijk sinds april af. Gebruik nog dagelijks zakjes voor de ontlasting, maar kan eindelijk weer mezelf zijn en normaal functioneren. Ik raad iedereen aan de moed erin te houden heel streng te blijven smeren en zakjes te nemen. Het is een verschrikkelijke kwaal waar je met weinig mensen over kunt praten. Ik ben er wel van overtuigd dat je naar een gespecialiseerde kliniek moet waar ze hier dagelijks mee te maken hebben.
    Heel veel succes allemaal.

    Reageer
    #14

    Hallo,

    Ik sta verbaasd van wat ik allemaal lees. Ik heb er nu 3 maanden last van en smeer regelmatig isdn crème. Waar ik behoorlijk beroerd van kan zijn.
    Maandag heb ik een afspraak Z-H afdeling chirurgie en ik moet zeggen dat ik best angstig ben. Helemaal na deze verhalen over het niet genezen van de kloven.

    Reageer
    #15

    Ik heb mijn verhaal hier verteld in jan. Toen had ik het wondje 1,5 jaar, na iets meer dan twee jaar of het wondje dicht, ik heb toch, op advies van mijn bekkentherapeut, movicolon genomen, elke ochtend 1 zakje. Sindsdien heb ik normale zachte ontlasting en kan ik zonder te hoeven persen naar de wc. Dit heb ik overigens wel moeten leren. Omdat ik door de pijn altijd, alleen maar kon aanspannen. Mijn bekkentherapeut heeft een inwendig onderzoek gedaan. Daaruit kwam naar voren dat ik niet meer op tijd voel dat ik naar de wc moet, dus houd ik mijn ontlasting net zolang op totdat de endeldarm tjokvol zit. Dan pas voel ik dat ik naar de toilet moet. Hierdoor blijft het te lang in de darm en krijg ik dus verstopping en dus heelde het kloofje niet. Vanaf mijn kindertijd houdt ik mijn ontlasting wel eens op, dus ik heb mijn endeldarm getraind het zo lang als mogelijk is op te houden. Niet goed dus. Ik heb nu elke ochtend ontlasting van de dag ervoor. Ik probeer mijn darmen weer te trainen om ook minder grote hoeveelheden te laten voelen, dit doe ik ongeveer een half uur na het eten 10 min op de wc te gaat zitten, komt de ontlasting dan is het mooi. Komt het niet dan hoef ik ook niet en ga ik van de wc. Ik ben ook zwanger, dus gebruik nog wel elke dsg movicolon. Hierdoor blijft het goed gaan. Na mijn zwangerschap zal ik proberen dit af te bouwen. Sterkte iedereen!!!

    Reageer
Reageer op: Chronische fissuur (anuskloof) na diverse cremes en botox


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief