gebroken ribben

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Al ruim 3 maanden geleden flink onderuit gegaan en voelde ook meteen heel erge pijn ribben rechts. Eerst dachten ze nav fotos dat er 4 gekneusd waren.
  Nu blijkt dat ze toch gebroken zijn, Qua behandeling schijnt het niets uit te maken, maar ik vind het raar dat de pijn blijft, vooral s'nachts heb ik er last van, kan moeilijk omdraaien in bed.Als ik eenmaal op ben gaat het na een poosje wel weer.
  Heeft iemand hier ervaring mee?

  Reactie
  #2

  TOPIC: gebroken ribben

  http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/134855-gebroken-ribben.html

  Gebroken ribben zijn in de regel minder pijnlijk dan flink gekneusde ribben.
  Het enige dat je kunt doen is voorzichtig zijn en rust nemen.
  Gelukkig is de fractuur netjes en hoeft er niets aan de gebeuren. De positie van de gebroken delen ten opzichten van elkaar is mooi zodat het goed kan helen.
  Wel oppassen met bijvoorbeeld autorijden, totdat het echt weer mooi geheeld is. Het is tich de bescherming van je interne organen.

  Reactie
  #3

  Ruim 6 weken geleden ben ik met de motor onderuit gegaan en heb daardoor oa 7 gebroken ribben gekregen met daarin 10 fracturen, dus geen kleinigheid.

  Pijnstillers helpen je door de pijn heen te komen en goed doorademen. Sinds 2 dagen kan ik helemaal plat in bed liggen. Heb 6 weken half zittend geslapen. Wel ondersteun ik de rechter en linkerzijde met een kussentje, dat helpt wel. Maar soms blijft het draaien van de ene zij naar de andere pijnlijk.

  Wellicht helpt zo'n brede elastieke band die je bij de fysiotherapeut kan vragen je wel.

  Sterkte en succes!

  Reactie
  #4

  Dank je motormuis, voor het delen van jouw ervaringsdeskundigheid.

  Reactie
  #5

  Hallo Motormuis,

  4 weken geleden ben ik van mijn paard gevallen, gevolg 7 ribben gebroken en een klaplong.
  Ik heb nog behoorlijk veel pijn als ik mijn pijnstillers probeer te rekken (wil graag zsm afbouwen). Kan momenteel ook alleen zittend / hangend slapen. Heb jij geen last gekregen van drukplekken in oa heupen doordat je veel in de zelfde houding zit / slaapt? Dat begin ik nu dus te krijgen..
  Heb jij echt alleen maar rust genomen of ook langzaam weer wat dingen gaan doen?

  Beterschap nog verder!

  grts

  Reactie
  #6

  ik ben zaterdag gevallen zwevende rib gebrokken de rest zwaar gekneusd voel het zelfde , vreselijke pijn , maar hoorde dat je ook ingetapt kan worden , niet direkt maar later maar hoeveel later?

  Reactie
  #7

  ik ben gisteren gevallen met de fiets en ik vermoed dat ik mijn ribben gekneusd of misschien zelfs gebroken hebt het doet enorm pijn met inademen en s'nachts met draaien zou het verstandig zijn om toch even langs de huisarts te gaan, dit heb ik nog niet gedaan want aan gebroken ribben kunnen niets doen toch!

  Reactie
  #8

  En, heb je een foto laten maken?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het verschil tussen een gekneusde en gebroken rib is deze: Gekneusd kun je toch met pijstillers uiteraard wel dingen doen.
  Gebroken is er kans op meer beschadiging als je geen rust neemt en teveel doet voordat het genezingsproces op gang is

  Reactie
  #10

  Hallo Carolien,

  Ook ik ben van mijn paard gevallen op 28-09.
  4 gebroken 6 fracturen enhet bovenste deel van de long zat los. Ik had wel last van die drukplekken van het liggen. Heb 2en halve week op de rug geslapen schuin omhoog,daarna plat op de rug.Kan zinds een paar dagen ook weer een poosje op de zij liggen. Gebruik nog wel paracetamol. Ik zit nog niet weer op het paard.

  Beterschap en succes verder.

  Groeten

  Beterschap

  Reactie
  #11

  Ik ben 15-11-13 van mijn paard gevallen. 5 ribben gebroken en de rest gekneusd. 10 dagen ziekenhuis en fikse pijnstillers. Thuis nu ook nog veel last. Jammer dat er geen gips kan worden gebruikt. Ook ik slaap half zittend. Heb een bed via thuiszorg. hoop dat het snel beter gaat.

  Reactie
  #12

  Ook hier een gebroken zwevende rib
  nog 2 dagen mee rondgelopen totdat ik moest niesen en helemaal afgewerkt was.
  door de ct scan heen en jahoor keurig netjes door 2.
  Na 4dagen ziekenhuis en heel wat morfine verder slaap ik weer in mijn eigen bed.
  toch merk ik dat de pijn nog wel blijft, ook omdat ik gestopt ben met die morfine pillen.

  Reactie
  #13

  Ik heb ribben gebroken en gekneusd. Intapen helpt echt, pijn gaat niet weg maar wordt iets minder. Kan meteen, hoorde ik van de fysio, was behoorlijk kwaad op de huisarts die me gewoon naar huis stuurde met de opmerking "even een weekje doorbijten, dan gaat t wel weer". Ik heb zelf op t internet uitgezocht dat intapen een goed idee is!
  Nu, 2,5 week verder is t nog steeds heel pijnlijk, slapen doe ik half zittend of soms liggend met ondersteunende kussens opzij, op m'n zij liggen, is erg pijnlijk, ook op de "goede" zij is te pijnlijk.
  'Als ik 's nachts een combi neem van ibuprofen, paracetamol, wietolie en diazepam (!!) slaap ik 5 uur aaneengesloten (hoera!)
  Nooit geweten dat t zo veel pijn doet en zeker niet na een weekje over is!
  Maar echt doen: intapen!!!

  Reactie
  #14

  Bij gebroken ribben kan intapen een probleem vormen. Dat hangt van de breuk af.
  Bij kneuzingen is tapen in de meeste gevallen goed ter ondersteuning en kan verlichting geven. Alleen een beetje knullig van de huisarts om ter zeggen "een weekje" op de tanden bijten. Dit gaat toch echt wel langer duren. 4 weken zijn geen uitzondering.

  Reactie
  #15

  Ik heb een rib gebroken, er was duidelijke een harde KNAK te horen en vanmorgen de huisarts gebeld om te polsen. De assistente adviseerde me een paracetamol en that's it terwijl ik ook vertelde dat ik ineens een kriebelhoest heb. Is dat advies eigenlijk wel afdoende?

  Reactie
Reageer op: gebroken ribben
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief