Pijn links/ boven navel

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Ik heb sinds langere tijd een zeurende pijn in de buik. Het zit iets links en boven de navel.
  Ene moment is het heviger dan het andere.
  Wanneer ik op deze plek in mijn buik voel, lijkt het hard te zijn, of, alsof er een hard ‘stuk’ zit..en het ‘klopt’ heel hard. Precies op de plek waar het klopt, doet het zeer.
  Mijn ontlasting is gewoon normaal en dat is ook altijd zo geweest..

  Heeft iemand énig idee wat dit zou kunnen zijn?!

  Reactie
  #2

  Ben je al bij de huisarts geweest? Wat zei de huisarts dat het waarschijnlijk was?

  Mijn eerste gedachte zou uitgaan naar IBS, maar aangezien je ontlasting gewoon goed is je blijkbaar geen andere klachten hebt, is dat minder logisch. Pancreas en gal lijken ook niet logisch te zijn. Appendicitis zonder verdere klachten is ook niet logisch…

  Ben je man of vrouw en wat is je leeftijd? Zou je kunnen denken aan gynaecologische klachten? Afscheiding? Menstruatie-patroon gewijzigd? Jeuk?

  Je zegt dat het klopt. Klopt het met het hartritme? is het een bloedvat dat je voelt of ziet?

  Zoals je wel ziet heb ik meer vragen dan antwoorden. Er is echt meer informatie nodig: wanneer treden de klachten op? Wat kun je er zelf aan doen? Wat verergert de klachte? Enzovoort.

  Toch zijn op voorhand ernstiger aandoeningen niet uit te sluiten en het belangrijkste is dus een huisarts te raadplegen. Die kan lichamelijk onderzoek doen, en daar heel veel informatie uit destilleren. ga bij twijfel dus gewoon naar je huisarts om zekerheid te verkrijgen. Dat is altijd het verstandigste. Dit is een eenvoudig forum met veel mensen die met je mee willen denken, maar dan hebben we echt, nogmaals, meer informatie nodig.

  Reactie
  #3

  Bedankt voor de reactie!

  Nee ik ben er nog niet mee naar de huisarts geweest. Ik ben een vrouw en bijna 24 jaar.
  Gyneacologische klachten heb ik niet, geen problemen met menstruatie, afscheiding, jeuk oid.

  Ja het ‘klopt’ en dat loopt inderdaad gelijk aan mijn hartslag, maar of het een bloedvat is??
  Wanneer ik lig zie je het ook een klein beetje kloppen, ik ben wel tenger van postuur.
  De pijn is vooral te voelen als ik op die plaats druk/voel wanneer ik lig. Dan is het heel scherp gelokaliseerd en klopt het heel hard op die plek. Als ik sta is het een stuk minder scherp gelokaliseerd en kan ik de pijnlijke plek ook een stuk moeilijker ‘vinden’ en voelt het meer als een continue zeurende pijn in de buik. Ook dan is dat ‘kloppende’ een stuk minder duidelijk te voelen.

  Wat ik er zelf aan kan doen.. geen idee. Voorover gebogen zitten voelt uiteraard beter dan te liggen. Maar ook dan blijft het aanwezig, als een zeurende pijn. Verder heb ik geprobeerd; warme kruik, koude douche, meer eten, juist niet eten. Maar ik merk geen verbetering.

  Ik heb helaas echt geen fláuw idee waardoor deze klachten optreden en waardoor het soms heviger wordt. Ik heb al zo lang gelet op voedingsgewoonten en lichamelijke activiteiten maar daar wordt ik zelf geen wijs uit en vraag me inmiddels ook af of het daar wel mee te maken heeft..

  Reactie
  #4

  het is toch verstandig om ermee naar de huisarts te gaan.
  sterkte Brenda

  Reactie
  #5

  In je buik loopt de grote lichaamsslagader die het bloed naar de maag, nieren, lever, darmen, en benen en voeten brengt. Als je erg mager bent kun je die inderdaad zien kloppen. het is gelukkig normaal dat die klopt, want als die klopt, dan klopt het dus, en als die niet zou kloppen dat is er echt iets heel erg mis in je buik. Dus dat is in principe het probleem niet.

  Maar omdat je zo duidelijk klaagt over pijn, en je via het internet, zonder duidelijke gegevens en zonder lichamelijk onderzoek verder weinig kunt doen, zou ik je inderdaad, net als Brenda, adviseren naar de huisarts te gaan.

  Toch even zeker weten dat het allemaal goed zit.

  Reactie
  #6

  Buikpijn is een zeer vaak voorkomende klacht en kan onschuldige tot ernstige oorzaken hebben. Vaak heeft men bij buikpijn last van de maag of de darmen, maar ook de buikspieren, de galblaas, het pancreas, de blindedarm, de blaas, de baarmoeder, de eierstokken, de eileiders, de ureters, het peritoneum, de lever, de milt en sommige grote bloedvaten kunnen aanleiding geven tot buikpijn.

  Er zijn verschillende soorten buikpijn. Medici delen de pijn meestal in naar aard (b.v. krampend, brandend, stekend, zeurend) en naar de plaats ervan in de buik. Pijn in het rechterbovenkwadrant (onder de ribbenboog en boven de navel) kan duiden op galstenen, galwegontsteking, hepatitis, en andere aandoeningen van lever, galwegen en soms pancreas. Pijn rechts onder in de buik komt vooral van de dikke darm en de blinde darm, bij vrouwen mogelijk ook de eierstok. Pijn midden onder doet denken aan de blaas en bij vrouwen aan de baarmoeder, indien deze pijn wordt veroorzaakt door menstruatie spreekt men liever van menstruatiepijn. Pijn links onder in de buik hangt meestal samen met het colon, maar ook met eileiders of eierstokken; pijn links boven past meer bij het colon, maar ook de milt is een mogelijke oorzaak; pijn midden boven in de buik komt vaak van de maag af, maar kan door het pancreas worden veroorzaakt, pijn rond de navel kan wijzen op de dunne darm, maar wordt bij kinderen vaak gezien zonder aanwijsbare oorzaak; pijn net onder de ribbenboog kan van de maag komen, en zelfs van het hart.

  Reactie
  #7

  heb je mischien sexuele contacte gehad ??
  sterkte er mee en een tip ga naar de huisarts!

  Reactie
  #8

  Precies wat jij hebt heb ik ook!!!
  Mijn buik doet pijn op mijn navel.
  ik voel een soort slagsder daar tikken waar het pijn doet! Ik ga morgen bloed onderzoek doen. Laat alsjeblieft meer van je horen.

  Reactie
  #9

  Ik heb dezelfde klachten, daarbij is vorige week diverticulitis geconstateerd, maar dat zit linksonder in mijn buik, boven mijn navel heb ik ook pijn. Zoals je het omschrijft zou het een abdominale aneurysma kunnen zijn ( AAA of A3 )

  Dus wellicht willen ze een echo maken of een rontgen foto. maar het zou natuurlijk zomaar BDS kunnen zijn hoewel dit niet net boven je navel zit.

  sterkte ermee iig ik ga morgen voor de 7e keer in 3 weken naar de doktor ( ook nog 2 bloedonderzoeken (cito) gehad en urine en ontlastingkweekjes, en 1x spoedeisendehulp )

  Reactie
  #12

  Dat zijn waarschijnlijk je darmen die op bepaalde plekken vol zitten met lucht wat niet kan ontsnappen.

  Gezien het dicht bij je aorta ligt drukt dit waarschijnlijk ook op je aorta waardoor het flink kan gaan kloppen, het lijkt me niets ernstigs maar het is altijd verstandig om er mee naar de dokter te gaan.

  Sterkte

  Gr,

  DSP

  Reactie
  #13

  Dat de darmen erg vol kunnen zitten, ja, dat zou kunnen, maar dat dat op de aorta drukt en dat dat gaat kloppen is onzin.

  Reactie
  #15

  mijn dochter klaagt veel over pijn in haar milt zelfs als ze loopt,blijkt dat ze er ook nog duizelig en misselijk bij is. enig idee of iemand dit herkent? Of wat het is?

  Reactie
Reageer op: Pijn links/ boven navel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief