Pijn IN de anus/branderigheid

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Beste Allen,

  Ik ben benieuwd of ik op deze manier wellicht iets meer te weten kan komen over wat ik heb!

  Vooropgesteld dat ik al 3 huisartsbezoeken achter de rug heb en zij het ook allemaal niet wisten.

  Nu heb ik binnenkort een scopie, maar of ik daar een uitslag van mag verwachten, weet ik ook niet helemaal zeker. Wellicht dat er iemand is met hetzelfde probleem o.i.d.

  Het probleem:
  Ik heb sinds een half jaar last van hevige pijn/branderigheid in mijn anus. Eerst dacht ik dat het aambeien waren, dus een kuurtje genomen. pijn ging weg. Probleem opgelost dacht ik.
  Niet dus.
  Een maand later precies hetzelfde, naar de dokter gegaan. Die dacht dat ik een scheurtje in mijn kringspier had (ik had geen aambeien). 10 dagen gesmeerd en weer was de pijn weg.

  Volgende maand. weer pijn! Ik dacht, niks doen, zal vanzelf wel over gaan. En inderdaad, de pijn was na een 10-tal dagen weer weg.

  Volgende maand weer last. Soms zelfs ibuprofen genomen tegen de pijn! Toen hield ik het niet meer. Weer naar de dokter, nu dacht zij dat ik een soort exceem had. Na een week zou het moeten minderen. Gebeurde niet.

  Nu krijg ik dus een scopie om te kijken wat er aan de hand is. Maar ik ben toch wel zeer benieuwd of er niet nog iemand is die het bekend in de oren klinkt en mij kan vertellen wat ik moet doen..

  Symptomen zijn:

 • Alleen 's avonds last
 • Branderig/pijnlijk gevoel na het poepen
 • Als ik niet poep is de pijn aanzienlijk minder
 • Vaak problemen met ontlasting (lactulose helpt niet)
Reactie
#2

Ik heb het idee dat u door de lastige ontlasting steeds opnieuw kleine wondjes oploopt aan de anus en het anale kanaal. Deze wondjes genezen redelijk snel maar ontstaan weer opnieuw bij moeilijke ontlasting.

Het zou verstandig zijn uw dieet aan te passen zodat de ontalsting breieriger wordt en het onlasten eenvoudiger is.

Een colscopie zal inzicht geven in de toestand van uw darmen. Is er ooit overleg geweest met de huisarts of de dietist over uw onlasting en mogelijke behandeling via een dieet?

Reactie
#3

Ook ik heb daar al paar heel veel last van en heb al zoveel artsen en specialisten laten kijken. Men weet het niet! Ik heb zachte ontlasting en heb dagen lang last van pijn en branderigheid...ik moet er mee leren leven was het laatste advies!!

Helaas

Reactie
#4

Het meest voor de hand liggend is toch fissura ani oftewel anuskloofjes. Dat correspondeert mijns inziens ook met de effecten van een verzachtende en herstellende creme. Totdat de kloofjes opnieuw ontstaan. Een vervelende klacht maar zeker behandelbaar.

Meer informatie hierover kunt u vinden op de webste van de NHG.

Anuskloofjes (fissura ani):
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGZiektebeschrijvingen/NHGZiektebeschrijving/Z191.htm

Reactie
#5

Zouden het geen wormpjes kunnen zijn. Mijn zoontje had dezelfde pijn en steeds konden ze niet vinden waar het vandaan kwam. Nu blijkt hij wormpjes te hebben en een wormenkuur doet wonderen. Niemand dacht aan wormpjes omdat hij geen jeuk had, alleen helse pijn en alleen 's avonds. Ik hoor nu meer mensen over pijn bij wormpjes. Dus ik weet niet of je er iets aan hebt en of het al onderzocht is, maar het verhaal klonk me zo bekend in de oren.

Reactie
#6

De jeuk van aarsmaden rond de anus kan vervelend zijn. Vooral 's nachts, want dan komen de wormpjes naar buiten om eitjes te leggen. Door te krabben kan de huid rond de anus gaan ontsteken, en dat kan pijnlijk zijn. Wormen geven meestal geen buikpijn en wormen kunnen over het algemeen weinig kwaad.
Aarsmaden kunt u zelf behandelen. Als de maatregelen die u zelf neemt niet helpen, dan kunt u over leggen met uw huisarts. Als u of uw kind spoelwormen, lintwormen of een ander soort wormen heeft, kunt u het beste naar uw huisarts gaan. Als het mogelijk is, doe dan de worm in een potje en neem dit mee naar de dokter. dan kan hij of zij zit gemakkelijker beoordelen en de juiste behandeling starten.

Reactie
#7

Heel erg vervelend, dit soort klachten. Ik heb het ook al een tijdje. Af en aan. Gaat vanzelf vaak weer weg, maar nu heb ik er alweer een week last van. Wel goed om te lezen dat er meer mensen zijn met dit soort klachten. Ik dacht echt dat ik de enige was......
Hoop nog ergens een oplossing te vinden....

Reactie
#8

Dit al gelezen?

http://www.dokter.nl/forum/Vagina-baarmoeder-eierstokken/172345-Jeuk-tussen-vagina-en-anus-HELP.html

Reactie
Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
#9

Dit is betrouwbare informatie:

http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenfolders/NHGPatientenfolder/PF11.htm

Reactie
#10

Ben ik weer.. (de TS)

Ik heb inmiddels die scopie gehad.. Daar kwam niets uit.. Alles was ok en ik moest gewoon veel water drinken.
Is wat mij betreft prima, aangezien ik veel sport, drink ik sowieso 2 liter per dag.

Maargoed een maand later weer last hoor..
Weer sperti zetpillen genomen om de pijn te verlichten, dan gaat het na ongeveer 10-20 dagen weg en komt het na 30-50 dagen weer terug
Onvoorstelbaar..ermee leren leven lijkt mij dan ook niet mogelijk!

Ik ga maandag maar naar de dokter, vragen of ze misschien is kan denken aan wormen o.i.d.
Misschien anders maar eens wat andere doktoren op gaan zoeken.. ik ben echt radeloos

Reactie
#11

Dit is voor mij heel herkenbaar!

Ik had een kloofje in de anus en daarbij had ik aambeien. Die klachten zijn nu weg, de kloofjes zijn genezen en de aambeien behandeld.

Probleem is dat ik pijn en branderigheid aan de anus blijf houden.

Ben nu doorgestuurd naar bekkenbodemtherapie en daar is gebleken dat de spierspanning van de kringspier veel te hoog is, dat veroorzaakt de klachen. Misschien is dat bij jou ook het geval? laat je voor de zekerheid doorsturen naar een bekkenbodemtherapeut.

Succes!
Gr. Monique

Reactie
#12

Anusscheurtjes
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBD11c.htm

Reactie
#13

ook ik sterf van de pijn 's avonds. overdag nergens last van, maar 's avonds trekt mijn anus samen of iets dergelijks. hierdoor krijg ik een ontzettend brandend gevoel en een helse pijn en kan ik ook gewoon niet in slaap komen. ik heb al een wormenkuur genomen maar werkt duidelijk niet. ook telkens terugkomende pijn na een (paar) maand(en). mijn huisarts zei dat het misschien anuskramp kon zijn, maar dat is in mijn geval niet zo denk ik (ik heb het medicijn bach gebruikt, misschien helpt t voor anderen). ik hoop echt heel erg graag dat ik een remedie vind tegen deze aandoening. als iemand iets weet, let me know!

Reactie
#14

Dit is met de grootste stelligheid een klassiek voorbeeld van proctalgia fugax, oftewel anale spasmen.

Proctalgia geeft kortdurend (maximaal dertig minuten) hevige pijn in de anus, meestal gedurende de nacht.

De pijn wordt veroorzaakt door kramp in de musculus levator ani of de musculus pubococcygeus.

De aanvallen komen steeds terug maar zijn niet gevaarlijk.

De oorzaak is onbekend. De juiste behandeling derhalve ook niet.

Wel zijn er werkzame therapieën gevonden zoals warme baden, massage van de anus, ontspanningoefeningen, en door te gaan zitten op een tennisbal wat eveneens een relaxerend effect heeft. Een lichte dosering oxazepam als hulp tijdens een acute aanval werkt in sommige gevallen.

Reactie
#15

Warmte werkt ook relaxerend en pijnstillers zoals Ibuprofen ontspannen ook en hebben een positief effect.

Reactie
Reageer op: Pijn IN de anus/branderigheid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief