koliekpijn in de rug

  • #1

    Ongeveer tien jaar geleden kreeg ik voor het eerst een koliekpijn in de bovenrug, ongeveer op hoogte van mijn bh bandje.

    Het was een heftige pijn die in golven op komt zetten. Het duurt drie dagen, daarna voel je er niets meer van.  Ik heb het nu in totaal 7 keer gehad, is erg pijnlijk, kan dan echt niet werken.

    Ik heb geen galblaas meer.

    Er is een echo en foto gemaakt om te kijken of er nierstenen zijn ( mijn pijn zit wel wat hoog daarvoor). Op de foto niets te zien , wel wat bloed in de urine. De laatste aanval kreeg ik een morfine-injectie die gelijk hielp.

    Herkent iemand deze pijn-aanvallen ?

    Het bijzondere is dat mijn oude moeder, hetzelfde had. \

     

     

     

    Reageer
    #2

    Beste Catherina ik herken me zo in jou beschrijving van de pijn , heb je ooit een diagnose gekregen ?

    Reageer
    #3

    Ik heb dit nu 3 x gehad, met een paar jaar tussenpauze. Vreselijk gevoel, precies zoals je het beschrijft. Ik moet ook echt met morfine en alle andere mogelijkheden vooraf, knock-out out gaan. Eerste twee keer naar Dokterswacht geweest. Maar weet nog steeds moet hoe en wat.

    Reageer
    #4

    Al jaren heb ik deze aanvallen onderzoeken komt niets uit ik weet mij geen raad meer alleen al die dagen medicijnen slikken en slaappillen zodat ik niets voel ....HELP

    Reageer
    #5

    Ik ben heel verbaasd om te lezen dat meer mensen dit hebben. Ik heb al jaren pijn die begint in mijn rechter of linkerflank. In korte tijd wordt het heftiger en trekt door naar mijn schouderblad. Sinds ik kinderen heb gekregen weet ik dat het precies uitdrijving weeën zijn. Geen arts herkende mijn verhaal. Als ik het heb moet ik ook morfine nemen om het werkte laten gaan. Dit duurt dan toch nog wel een paar uur. Kort geleden begon het elke dag na toiletbezoek weer. Mijn dochter kwam op bezoek en heeft de ambulance gebeld. In het ziekenhuis ct scan maar ze zagen geen nierstenen dus met recept naar huis gestuurd. Ik ben ten einde raad. Nu weet ik echter dat het koliekpijn is. Las op internet meer verhalen van  vrouwen die het met een bevalling vergeleken. Wel raar dat geen dokter ooit mijn verhaal herkende als koliekpijn. Hopelijk gaan hier meer mensen reageren. Er moet een verklaarbare oorzaak zijn. Heb er genoeg van om niet serieus genomen te worden.

     

    Reageer
    #6

    Dit is voor mij een verademing dat ik hoor dat er nog mensen dit probleem kennen.Ik heb dit al 30jaar niemand neemt dit serieus op de, verschrikkelijk.Bij mij komt dit 1maal per jaar voor, zo een vreselijke pijn lijkt op zeer zware weeën in middenrif leg er Warmwaterkruik op zodat de pijn een beetje leefbaar wordt echt een hel deze pijn duurt ongeveer 48uur en dan plotseling niets meer net alsof er niks is geweest maar echt waar dit is een onmenselijke pijn die ik ieder jaar moet doorstaan.Ook zijn de nieren onderzocht en niets te zien.Graag zou ik van lotgenoten willen horen hoe zij hiermee omgaan.

     

    Reageer
    #7

    Pijn zit echt in rug net onder bh bandje ik gebruik een Warmwaterkruik of kersenpitkussen om dit uit te houden ik heb er zelfs 2de graad brandwonden aan overgehouden om de andere pijn te kunnen doorstaan echt verschrikkelijke pijn graag zou ik met lotgenoten willen praten die dit ook meemaken

    Reageer
    #8

    Ik heb dit al ca 15. Jaar. Eerst om de paar jaar, maar de frequentie red steeds hoger,nu eens om de paar maanden.

    Echt alles onderzocht, scans, echo’s, bloed onderzoek, een beetje bloed in mijn ontlasting, dus endoscopie, coloscopie, ..... nietsgevonden. Bleek wel vaak te zijn als ik teveel stress had, relatieproblemen, zus na kort ziekbed plots overleden, ...

    Alleen morfine helpt, alleen de laatste paar keer werd ik daar kotsmisselijk van. ..t ja, toch maar morfine anders is het niet uit te houden, misselijk neem ik er maar bij.

    Eens krijg ik het 2 maal in een weekend in België. De huisarts die kwam zei ga eens naar een zenuwarts. Heb ik gedaan. Volgens hun kon het letterlijk een knoop in de zenuwen zijn die dan klem komen te zitten.  Kreeg medicijn Notrilen in een kleine dosis, een antidepressivum met als bijwerking ontspanning van de zenuwen. Die leken te helpen, ik neem ze nog, op advies van mijn huisarts, maar nu kreeg ik het toch weer een paar keer. De laatste maand 3 keer. Ik ben ook naar een arts / manueel therapeut geweest, een paar wervels waren een beetje gekanteld en verdraaid. Heeft hij voorzichtig rechtgezet. Leek ook te helpen, maar nu weer niet, volgens therapeut te zwaar belast bij harken in (grote) tuin.

    enfin, nu weer morfine pillen samen met paracetamol, hopelijk is het morgen weersvooruitzichten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik bedoelde, weer voorbij.
    Niet dus, de gehele nacht verrekte ik van de pijn. Weer huisarts gebeld, is vervanger, dus kan ik pas eind van de middag langs gaan. Oh je depressief van worden.

    Reageer
    #10

    ik heb het net voor het eerst meegemaakt in mijn rug. inderdaad bij bh bandje. na het leegschrapen van een pan. kon niet zitten. Lopen en ademhalingsoefeningen hielpen om de pijn te verminderen.

    ik heb het ook weleens een paar keer aan de voorkant gehad. was beslist niet prettig.

     

    Reageer
    #11

    Ik ben heel 'blij' eindelijk lotgenoten te hebben gevonden. Zou dan ook graag met jullie in contact willen komen. Misschien een keer een zoom meeting?

    Nu ik weet dat er meer mensen zijn dan moet er een oorzaak zijn. Samen staan we sterker. Ik heb het net weer 2 dagen gehad. Het is zoveel pijn. Als ik dat elke dag zou hebben zou ik euthanasie plegen. Tijdens mijn zwangerschappen heb ik het ook heel vaak gehad. Nu ik ouder wordt komt het vaker.

    Wie wil er nog meer contact? Ik neem aan dat we onze persoonlijke gegevens via deze site kunnen uitwisselen. Ik ga even uitzoeken wat de mogelijkheden zijn.

    Groet

     

    Reageer
    #12

    Ook ik heb dit nu meerdere keren gehad en na veel onderzoeken komt er niets uit. Lang gedacht dat het nierstenen waren maar ook bij mij zit de pijn te hoog. Net weer 2 dagen een aanval gehad en na 48 uur is het zo goed als weg alleen nog de napijn van de verkrampingen. Omdat er bij mij niets is vastgesteld ben ik blij om te lezen dat meerdere mensen dit herkennen. Hopelijk komt er nog iemand op dit forum die weet wat het is en voornamelijk wat we kunnen doen om dit te voorkomen.

    Reageer
    #13

    Hoe beroerd ik mij ook die 2 dagen voel, vind ik het toch fijn om dit van meer mensen te horen. Hoewel ik het niemand gun. Ik loop ook tegen een muur aan. Ze kunnen niets vinden. Van morfine wordt ik ook erg misselijk en heb nu ocycodon gekregen. Helpt ook, maar wordt ik niet zo ziek van. Het is erg frustrerend dat er geen ene arts een idee heeft. Ik heb deze aanvallen zo'n 7 jaar en elke 2 a 3 maanden. Ook een periode gehad van elke week. Brrrr

    Ik hoop dat er iemand met iets nieuws komt. Tot dan veel sterkte aan iedereen

    Reageer
    #14

    Helaas geen reactie gehad van de leiding van dit Forum. Ik raad jullie aan eens op zoek te gaan naar de diagnose Acnes. Bij het Maxima Medisch Centrum kun je veel informatie hierover vinden.,

    Vriendelijke groet,

    Reageer
    #15

    Je vroeg ook niet om een reactie van de "leiding" van het forum maar om een reactie van lotgenoten...

    Reageer
Reageer op: koliekpijn in de rug


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief