Pijn en ongemak na sterilisatie.

 • #1

  Wij zijn 3 vrienden van achter in de twintig, allen gehuwd en 2 van ons achten hun gezin voltooid. De derde wil in de nabije toekomst nog een gezinsuitbreiding. We hebben het er wel over gehad dat zodra onze gezinnen voltooid zijn wij ons zullen laten steriliseren. Met de eerste van ons heeft dat nu plaatsgevonden maar hij geeft in gesprekken toe er eigenlijk spijt van te hebben. Dat weerhoudt natuurlijk nummer twee van ons. Hij geeft aan veel pijn te ervaren bij het vrijen, een soort gevoel alsof er iemand de zaadleiders afknijpt op het moment van klaarkomen. Zijn klachten hierover worden afgedaan met loze kreten van daar moet je mee leren leven of dat in de toekomst vanzelf over. Een wat meer genuanceerde uitleg die hij gekregen heeft klinkt aannemelijker. Tijdens het orgasme wordt er vanuit de ballen een hoeveelheid sperma weggeperst dat normaal gesproken via de penis een uitweg vindt.
  Nu zijn zijn zaadleiders onderbroken dus het sperma vindt geen uitweg meer en dat geeft die pijnlijke druk. Officieel horen de in de ballen aangemaakte zaadcellen in de bloedbaan afgebroken te worden maar het punt schijnt te zijn dat in hoeveelheid de aanmaak de afbraak overtreft. Op deze wijze ontstaat er een pijnlijke stuwing in de zaadleiders. Naast het vrijen is ook het masturberen een pijnlijk gebeuren, begrijpelijk want het is in feite hetzelfde proces. Dat vanzelf overgaan wordt erop gebaseerd dat er in de toekomst een nieuw evenwicht zal ontstaan tussen aanmaak en afbraak. Of dat zo is is natuurlijk afwachten geblazen. Wat hij in de tussentijd moet doen is wellicht libido-remmende medicijnen gebruiken maar daarmee leg je natuurlijk wel een hypotheek op het huwelijksleven. In het uiterste geval zal het tot een herstel-operatie moeten komen zodat hij zijn zaad weer vrij kan laten vloeien. Voor de twee anderen betekent dit dat zij zich wel even bedenken alvorens de knip te laten zetten.

  Reageer
  #2

  Wat fijn om te lezen. Wij vinden ons gezin ook compleet en ik draag al jaren een hormoonstaafje (Implanon) maar wil daar eigenlijk van af. Mijn man overweegt nu om zich te laten steriliseren, maar ook ik overweeg om mezelf te laten behandelen... Na het lezen van jullie ervaring denk ik toch dat ik mezelf laat steriliseren.

  Annette

  Reageer
  #3

  ik heb me tijdens een dubbele liesbreuk operatie laten steriliseren. 2 vliegen in 1 klap! de eerste paar zaadlozingen voelden ff beetje anders, maar nu geen centje pijn en produceer nog lekker net zoveel! kwestie van goed bijhouden 😉

  Reageer
  #4

  Het verhaal van Erik klopt en soms pakt het niet goed uit bij een sterlisatie. Ik heb ook stuwings pijn al jaren en de rechterbal soms als een Kiwi. Het duurde erg lang voordat een arts dit melde,anderen wisten dit niet en bij de uroloog alle onderzoeken doorlopen zonder uitslag Nu heet dit PVP en een ingreep is een zenuw doorsnijden of herstel operatie Ben er nog niet aan toe wer onder het mes te gaan.

  Reageer
  #5

  hallo Ik heb eerst napijn en daarna sterk verminderd gevoel gekregen.
  Het is zeer moeilijk om tot een erectie te komen. Het lukt als ik heel gecotrolleerd zonder gevoels dip naar de erectie te komen. nu na 18 jaar lukt het haast niet meer. zelf bevrediging lukt tot voor kort goed nu ook niet meer.

  Ik heb via iemand die acupuntuur doet begrepen dat er veel meer mannen zijn met sterke afname van gevoel zijn dan wordt geschreven.
  Gek genoeg heeft iedere man die ik afgelopen jaar hier over heb gespreken deze klachten.

  Sterilisatie nooit laten doen, ik zou achteraf liever m'n been aflaten zagen.
  Ook was tijdens de operatie 1995 de verdoving uitgewerkt de arts Jansen uit het Langeland in Zoetermeer ging zonder bijverdoven gewoon door wand het was bijna klaar.

  Reageer
  #6

  Menno, Zoetermeer
  Pijn en probemen met klaar komen worden miz heffiger naar mate je gewend ben vaker c.q. elke dag sex te hebben.
  Het zal wel komen dat je dan een grotere stuwing hebt.
  Het percentage klacht is miz veel hoger.
  De ING Bank heeft in de negentiger jaren een klachten onderzoek gedaan. Slecht 1 op de 13 mensen met een klacht meld zich maar.
  Met een moeizaam onderwerp als klaarkomen zoudat zomaar heel hoger als veel lager kunnen zijn.
  Uit mij bereikte klachten van mannen is het veel hoger dan 5%.

  13 x 5% = 65% is x 25% is het altijd nog 16% lijkt mij veel reeeler.
  Niet serialiseren dus, ondanks de mooie verhalen

  Reageer
  #7

  Op mijn 35e heb ik mij laten steriliseren. Mijn inmiddels overleden vrouw vond dat zij haar portie wel gehad had na twee bevallingen.Wat ook meetelde volgens haar was: de ingreep bij de man stelde veel minder voor dan bij de vrouw,een paar sneetjes en klaar was Kees.Dat was inderdaad het geval in no time it was finished. Maar een ander deel was ook finished,,n.l pijnloos klaarkomen. Tot dusver wist ik er geen naam aan te geven,nu wel,stuwingspijn dus.Voor de optimisten onder jullie kan ik zeggen,die pijn zal hoogstwaarschijnlijk nooit verdwijnen. 32 jaar na dato it is still the same!

  Kinderen houden er niet van om met hun ouders over seks en aanverwante zaken te praten heb ik ervaren. De mijne zijn meer preuts dan dat ik ben,er is iets mis met mijn kinderen denk ik ( potverdorie nog aan toe) .Ondanks dat ga ik toch mijn zoon binnenkort maar even wat inlichtingen verschaffen,als ik de moed er voor op kan brengen,tsjonge jonge t'is wat.

  Een ander advies is: probeer eens iets uit,,,, Als ik bovenlag was het een flop (pijn) als ik onderlag was het een top. Dit advies dus, na pijn after steralisatie,probeer pijnloze standjes.

  Succes,, but don't do it again in an other life,, potverdorie nog aan toe

  Reageer
  #8

  Een miskleun brengen met humor ie ook een kunst, ha ha ha,kostelijk !!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik ben nu drie weken verder na mijn sterillisatie, mijn linker bal heeft een bijbal zo groot als een kippenei, volgens de arts een ontstoken bijbal, kuurtje gekregen, nu drie dagen verder maar het ei...blijft groeien. Iemand een soortgelijke ervaring?

  Reageer
  #10

  Ga terug naar naar de chirurg en laat ernaar kijken

  Reageer
  #11

  Patrick 34 jaar 

  Tijdens sterilisatie ging t niet geheel vlekkeloos een zaadleider lag diep dus wrik en trek werk van de arts de andere was hopsa Flops klaar Na sterilisatie bleef ik echter lopen met een flinke in mijn broek, de vrouw heeft me er gelukkig van afgeholpen ? Pfff alles doet t nog ?

  Maar naar een paar dagen Blijft de pijn aanhouden blijft vocht en vuil komen uit de wond en de pijn in de onder buik blijft ook nog aan houden na 5 dagen

  de druk van de bal zak is gelukkig vermindert maar intern is t flink gekneusd heb ik t idee op naar betere tijden als ik zo de bericht geving hoor

   

   

   

  Reageer
  #12

  Ik ben 35 en weet voor 100% zeker geen kinderen te wensen.

  Nu heb ik al heel mijn leven extreem gevoelige ballen. Een tikje er op en ik kruip in elkaar. Ook het aanraken e.d. de bij het vrijen is een no go!

  Als ik de verdere reacties zo lees dan zal het in mijn geval al helemaal geen goed idee zijn een sterilisatie te doen.

  iemand ook ervaring met overgevoelige ballen?

  Reageer
  #13

  Twee worden.   NIET DOEN!........

  pijnen en spijten

   

   

  Reageer
  #14

  Helaas ik ook.het stelde niks voor..... nou 1 bijl lijkt wel een bowlingbal geworden en druk op onder buik nonstop. Steeds het gevoel dat je moet plassen... Vooral in de nacht 🙁

   

   

  Reageer
  #15

  Een week voor de vasectomie heb ik het afgezegd. Uit meerdere Amerikaanse onderzoeken blijkt dat 14 tot 33 (!!) procent  van de behandelden chronische pijn houdt.

  Het is een gok. Misschien valt het goed, maar anders zit je in zak...En as.

  Reageer
Reageer op: Pijn en ongemak na sterilisatie.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief