Talgkliertjes of HPV?

  • #1

    Hallo

    Ik ben 16 heb al een tijdje bultjes op mijn penis .
    zoals op de bovenste foto, maar ik denk niet alleen zoals daar:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Fordyce%27s_spot

    Het op een specifiek gebied, als gladde bultjes, maar nu over heel mijn penis en balzak denk ik ook lijken het nu wel wratten/wratjes.
    In het begin dacht ik gewoon een tijdje laten doen zoals bij kleine wratjes op bv voeten. Maar dit duurt me toch wel wat te lang (al zeker een jaar).

    Normaal zou ik me niet echt zorgen moeten maken, als ik hier de topics lees op dit geweldige forum, maar ik kan me nog herinneren dat ik +-5-7 jaar geleden op vakantie was. Door onvoorziene omstandigheden was die verplaatst, en moesten we ergens goedkoper. Het buitenzwembadwater was zout, dus waarschijnlijk ipv de gebruikelijke chloorontsmetting. Op een dag, na een lange tijd in zwemshort aan het zwembad merkte ik dat er bultjes op mijn penis waren.
    Ik deed er een vermoedlijk random zalfje over, waarschijnlijk nutteloos, puur omdat ze niets anders wisten. Ze verdwenen binnen een paar dagen, hoewel ze ook zijn teruggekomen denk ik.
    Achteraf bekeken denk ik dan aan het HPV-virus, aangezien het mogelijk ik dat een virus na een x-aantal jaren weer opduikt.

    Nu ben ik echt hypervoorzichtig als ik in de douche ben geweest bv, dat ik de douche goed afspoel, en zwemmen bij vrienden doe ik ook niet meer uit vrees voor overdracht.

    Weet iemand hoe ik kan bepalen welke vd 2 het nu is?
    Naar de dokter gaan: liever niet, door schaamtegevoel en mogelijk foute gedachten bij de ouders...

    BEDANKT

    Reageer
    #2

    HPV en genitale wratten worden overgedragen bij seksueel contact. Heb je onveilige seks gehad? Meer voor de hand liggend lijken namelijk plekjes van Fordyce (Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Plekjes_van_Fordyce), een volkomen normaal verschijnsel. Laat je weten of je foto's gelijkend zijn aan jouw symptomen?

    Reageer
    #3

    Kun je een foto plaatsen?

    Reageer
    #4

    Ik heb nog seks gehad, maar via handdoeken/zwembaden (vooral de vloer) kan HPV toch ook overgedragen?

    Ik dacht ook aan fordyce, maar denk ook aan HPV, wegens het probleem om vakantie.
    (er stond bultjes, niet echt het juiste woord, maar zou niet weten hoe ik het anders moet noemen)

    maar op wiki
    Plekjes van Fordyce zijn lichtgele, lichtverheven papels meestal in groep gelegen: Juist
    Men sometimes consult with a dermatologist because they are worried they may have a sexually transmitted disease (especially genital warts) or some form of cancer, but this is not the case ook Juist

    Wat zijn dit dan? op eng/nl.wiki is er niet veel over te vinden.

    Er staat op nl.wiki
    ....kunnen eventueel met Tretinoingel behandeld worden.
    Tretinoingel is toch voor acné?

    Zou ik dit laten behandelen en hoe, en is het behandelen maar 1 keer of voor altijd?

    BEDANKT VOOR UW HULP!!!
    (respect!)

    Reageer
    #5

    Een fotootje zou verhelderend zijn. Of een bezoek aan de huisarts zodat de penis onderzocht kan worden. Jouw beschrijving alleen is onvoldoende om meer zekerheid te geven. Let wel, HPV wordt voornamelijk via seksueel contact overgedragen en je beschrijft met nadruk dat je nimmer seks hebt gehad. Dit lijkt te wijzen op een onschuldige dermatologisch verschijnsel dat niet behandeld hoeft te worden. Zekerheid biedt alleen het consult bij de huisarts omdat de huisarts de penis kan onderzoeken.

    Google eens op foto's HPV en vergelijk dit met foto's op Google met Fordyce.

    Reageer
Reageer op: Talgkliertjes of HPV?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief