Hydrocele operatie ervaring

  • #1

    Recent ben ik geholpen aan mijn hydrocele. Mede omdat ik op dit forum een aantal ervaringen heb gelezen wilde ik mijn ervaring ook posten. Het valt me op dat er vrij weinig over te vinden is.

    In mijn geval was de hydrocele al aanwezig tijdens mijn tienerjaren. Echter de omvang was zo minimaal dat een ingreep niet nodig was. Lange tijd later viel me ineens op dat het formaat ineens was toegenomen. Ik twijfelde zelfs of het gewoon heel langzaam gegroeid was of dat het ineens heel snel was gegaan. Na het maken van een afpsraak bij de huisarts direct de doorverwijzing naar de uroloog gehad. Toevallig kon ik dezelfde week nog terecht en ik kreeg daar direct de bevestiging dat alles goed was en dat ze alleen vocht konden waarnemen. Voor mezelf had al ik al besloten dat ik het hoe dan ook weg wilde laten halen.

    vanaf dit moment ging het snel. Enkele weken later kon ik al geholpen worden. Voor de ingreep had ik gekozen voor een ruggeprik gecombineerd met een roesje. Ik had geen behoefte om alles mee te krijgen wat er gebeurd tijdens de operatie.

    ter voorbereiding op de opname had ik wat eitwitrepen, banaan en een sportdrankje gekocht. Dit om snel weer wat energie te krijgen na de operatie. Tijdens het wachten in de zaal via mn oordopjes wat rustige muziek aangezet. Dit in combinatie met de temazepam was heerlijk relaxt 🙂

    toen ik na lang wachten eindelijk aan de beurt was ging het allemaal snel. In de OK kreeg ik de ruggenprik. Dit was een paar seconden pijnlijk maar viel verder mee. Binnen de kortste keren voel je niets meer in je benen. Ze vertelden me vervolgens dat ze met het slaapmiddel gingen toedienen. Ik werd wakker toen ik de OK uitgereden werd. Ik voelde me prima en verassend helder. Ik mocht dan ook vrij snel de uitslaap kamer verlaten. De ingreep zelf duurde 30 minuten.

    nu was het wachten totdat de ruggenprik uit was gewerkt. Ik kreeg wat te eten en drinken. Maar binnen de kortste keren had ik ook al mn eigen eten opgegeten. Het duurde best even voordat ik kon plassen. Ik weet niet of dat komt omdat ik van te voren mn blaas echt goed had geleegd of dat het nog de verdoving was. Maar nadat het gelukt was kon ik direct naar huis.

    Ik was verbaasd dat ik tot dit moment nauwelijks pijn heb gehad. Ook slapen ging prima en zonder pijn. Twee dagen na de operatie heb ik de gaasjes verwijderd en alles geïnspecteerd. De incisie zat aan de onderzijde en was enkele centimeters. Ik ben ervan overtuigd dat je hier straks niets meer van ziet.

    ik merkte wel dat de ondersteunende onderbroek erg prettig was. Zonder was alles net wat gevoeliger dus ik heb besloten deze nog iets langer te dragen. Tijdens het hele herstel heb ik nauwelijks pijn gehad. Na 2 dagen ben ik al auto gaan rijden en deed ik van alles in huis.

    Mijn ervaring was dus erg goed. Ik ben blij dat ik me direct heb laten helpen nadat ik merkte dat de hydrocele in formaat ging toenemen. Ik had het idee dat zelfs in de weken voor de operatie het nog groter was geworden.

    twijfel je over deze ingreep? Ik zou zeggen zet je trots aan de kant en laat je helpen. Het herstel van de operatie is slechts enkele dagen tot een week en dan heb je er geen last meer van. Het personeel in het ziekenhuis was geweldig. Ze stellen je op je gemak en vertellen duidelijk wat er gaat gebeuren.

    Reageer
    #2

    Joep,
    Jou ervaring is een hele gerustelling voor mij.
    Ik heb zelf een operatie staan voor een spermatocèle iet wat gelijkwaardig is.
    En waar ik op sociaal media bij niks over kan vinden. Ook ik heb voor een ruggenprik en een roesje gekozen.
    Ik ik zal het laten weten hoe het is gegaan

    Reageer
    #3

    Toch gek dat de procedure kennelijk per ziekenhuis verschilt. Ik heb geen gaasje op de wond gekregen en ook geen ondersteunende onderbroek. Na 1 week is de wond nog niet dicht en komt er nog steeds vocht uit.

    Reageer
Reageer op: Hydrocele operatie ervaring


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief