Prikkend gevoel bij urineren en irritatiegrvoel schacht penis

 • #1

  Helaas is mijn huisarts twee weken met vakantie en is er geen vervanger. Aangezien ik mijn klachten niet direct als spoed ervaar, stel ik m'n vraag even hier, in de hoop dat ik wat wijzer word.

  Zo'n twee weken geleden merkte ik bij het masturberen een prikkend gevoel in de eikel bij het klaarkomen. Waarschijnlijk wat te ruw geweest dacht ik nog. Afgezien van een wat beurs/dof gevoel op dat moment, leek er niet veel bijzonders.

  Echter merkte ik de dagen erna dat ik eenzelfde prikkend gevoel had bij het urineren en dan vooral wanneer de urine net door de plasbuis gaat. Als het eenmaal loopt, is het prikkende gevoel weg, maar als ik halverwege afknijp, prikt het weer iets. Dat prikkende gevoel leek in het begin minder wanneer m'n penis half erect was, maar inmiddels maakt dat geen verschil meer.

  Wat ik daarnaast merk, is dat ik een soort irritatiegevoel heb aan de zijkant van m'n penis, net onder de eikelrand. Het is niet constant aanwezig en ook niet altijd even duidelijk, maar ik merk het vooral wanneer ik een wat strakkere boxer draag. Dat zorgt er ook voor dat inmiddels de hele dag "bewust ben" van m'n penis. Ik voel em in mijn boxer zitten zeg maar.

  Ik heb na het voorval nog een paar keer voorzichtig gemasturbeerd, eigenlijk vooral stimulatie van het frenulum. Gek genoeg merk ik het prikkende gevoel niet bij het klaarkomen. De klachten lijken na klaarkomen zelfs even verdwenen voor een paar uur.

  Over het algemeen denk ik dat de klachten niet toe nemen, maar ik ben er inmiddels zo mee bezig, dat ik wellicht meer voel dan nodig is. Ik heb nu zelfs het idee dat het uiteinde van de plasbuis iets branderig aanvoelt bij het urineren, maar dat kan suggestie zijn. Als ik afgeleid ben, voel ik namelijk niet echt iets meer, behalve dan de "prik" bij het urineren.

  Ik heb m'n penis eens goed geïnspecteerd, maar kan eigenlijk geen afwijkingen ontdekken. Er zijn geen verdikkingen of verkleuringen aanwezig. De binnenkant van de voorhuid is mogelijk wat aan de rode kant, maar volgens mij heb ik dat altijd al gehad. Ook de eikelrand is soms wat paarsig, maar dat is volgens mij voor mij niet vreemd.

  Hoewel ik me enerzijds wat ongerust maak over evt schade, lijkt me dat aan de andere kant ook weer niet zo realistisch, omdat ik dan inmiddels wel een bepaalde fysieke uitwerking had verwacht. Ik weet niet of een infectie soortgelijke klachten kan geven. Ik heb geen bovenmatige aandrang, de hoeveelheid is gelijk en de urine lijkt helder en licht van kleur. Ook heb ik geen seks gehad de afgelopen maanden.

  Ik twijfel erg wat nu het beste is om te doen. Toch het noodnummer bellen? Een andere huisarts bellen? Of maar gewoon twee weken wachten, mits geen veranderingen. Kan ik nog iets in huis halen om te smeren of zo?

  Alvast bedankt voor het lezen en eventuele antwoord.

  Reageer
  #2

  Nogmaals goed gekeken en gevoeld en de irritatie lijkt toch meer de eikelrand (of de voorhuid in die regio) te zijn dan de schacht. Het voelt als een wondje, maar er is geen wondje te zien. Het is ook vooral voelbaar bij wrijven, niet zozeer bij drukken. Geen idee of dat samen kan hangen met het prikkende gevoel bij urineren, of dat het twee afzonderlijke dingen zijn.

  Zou het een irritatie van een bloedvat of zenuw kunnen zijn?

  Reageer
  #3

  Sorry, het is niet makkelijk om een gevoel te beschrijven, maar het irritatiegevoel bij de eikelrand is meer het gevoel wat je krijgt als je huid dun is, of net voordat het een blaar wordt. Ik denk dat het daar nog het beste mee overeenkomt.

  Reageer
  #4

  Als de klachten blijven aanhouden of erger worden zou ik toch even naar een huisarts gaan. Zorg wel dat je voldoende drinkt en even niet masturberen

  Reageer
  #5

  Dat ben ik ook van plan te doen, maar die is dus twee weken afwezig.
  klinken mijn klachten als iets wat je herkent?

  Reageer
  #6

  Ik kan het zo helaas niet zeggen. Bel met een andere huisarts en kijk of je daar dan terecht kunt.

  Reageer
  #7

  Het is me gelukt om door een andere huisarts gezien te worden. Ze heeft gekeken en getest op ontstekingscellen. Die waren niet aanwezig. De kans op schade achtte zij daardoor ook klein. Ze vermoedt dat het vooral droge/dunne huid betreft en adviseerde om komende tijd goed met vaseline te smeren. De klachten zouden dan gauw genoeg over moeten gaan.

  Reageer
  #8

  Dan zou ik je ipv vaseline, lanette creme aanraden.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat kan ik morgen wel eens proberen. Verzacht dat meer dan vaseline?
  Hoewel het schrale gevoel iets minder lijkt en ik me er minder druk om maak, begint het wel knap irritant te worden. Het is nu dus constant het branderige gevoel van een blaar en het betreft meer de huidkleurige (voor)huid, dan de eikel.

  Ik heb hier ook nog xylocainezalf liggen, wat ik ooit eens op een gesprongen blaar heb gebruikt, maar het intens branderige gevoel wat dat veroorzaakte, wil ik tussen de benen zeker niet meemaken. Daar ben ik dus nogal terughoudend in, maar zou wel prettig zijn om even niets te voelen.

  Reageer
  #10

  Ik zou de Lanette dan maar eens proberen

  Reageer
  #11

  Het kan gewoon degene van kruidvat/etos zijn? Of moet ik het bij de apotheek halen?

  Reageer
  #12

  En bedankt voor jouw actieve bijdrage John.

  Reageer
  #13

  Gewoon bij de drogist halen

  Reageer
Reageer op: Prikkend gevoel bij urineren en irritatiegrvoel schacht penis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief