voorhuid komt niet over eikel bij stijve

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Hoi allemaal. Als mijn penis slap is, gaat mijn voorhuid makkelijk over mijn penis heen maar als hij stijf is, gaat dat heel moeilijk. Bij het vrijen schiet hij er wel eens over heen maar dat doet heel veel zeer. Dan zit hij echt strak erover en ik krijg hem bijna dan niet terug. Wat kan ik er aan doen? Ik wil niet besneden worden maar zijn er nog andere opties? Ik ben 29 jaar en ik loop al een tijdje met dit probleem rond. De lengte is ongeveer 15cm, niet al te groot maar daar heb ik vrede mee. Wie kan me helpen? Groetjes Miky

  Reactie
  #2

  Dat is een vervelende en veelvoorkomende klacht. De enige optie die jij hebt, omdat je geen circumcisie wilt, die waarschijnlijk ook niet nodig hoeft te zijn, is het oprekken van de voorhuid.
  Dit doe je door de voorhuid bewust steeds voorzichtig iets verder over de eikel te schuiven. Als je dit consequent blijft doen, zal de voorhuid vanzelf ruimer worden zodat je op den duur geen klachten meer hoeft te hebben. Het tijdsbestek is afhankelijk van jouw trouw bij deze oefeningen. Het is een lastig klusje iedere dag maar je zult er profijt bij hebben.
  Je kunt de huisarts om een receptje Dermovate crème vragen, dat maakt, als je het op het te strakke gedeeltje smeert de huid iets soepeler en dan zal het waarschijnlijk sneller gaan.
  Als je dit goed en consequent doet, zal een circumcisie (besnijdenis) waarschijnlijk niet nodig zijn, alhoewel het geen garantie is dat het ook daadwerkelijk gaat lukken met alleen rekoefeningen natuurlijk.

  Succes ermee!

  Reactie
  #3

  Je moet nog even googelen naar Lichen sclerosus. Dit is een huidaandoening en kan een een vernauwing van de voothuid tot gevolg hebben. Behandeling is mogelijk met een hormoonzalf.

  Reactie
  #4

  Lichen sclerosus is zeldzaam en een verworven aandoening.

  Maar misschien heb ik het verkeerd begepen dat de klacht al lang bestaat, vanaf de puberteit dus.

  Reactie
  #5

  Is het probleem inmiddels verholpen/ verbetert, Miky?

  Anders naar de huisarts. Door te veel te rekken kan de voorhuid ook beschadigen waardoor je straks wél een circumcisie zou moeten krijgen.

  De huisarts verwijst door naar een Uroloog, die kan de voorhuid ook verbreden middels een zogenaamd voorhuidplastiek.

  succes en beterschap!

  Reactie
  #6

  Veel jongetjes komen er pas later achter dat de voorhuid over de eikel kan bewegen. Vaak is dit het geval bij een eerste erectie.
  Het is zaak dat de ouders een jongetje een goede hygiëne voor de penis aan te leren. Hierbij is het naar voren halen van de voorhuid noodzakelijk voor het schoonspoelen en voor het wennen van de voorhuid aan een erectie.

  Reactie
  #9

  ik heb hetzelfde probleem gehad en ik heb gewoon wat oefeningen gedaan: je moet gewoon als hij slap is de voorhuid naar achter schuiven en dan word hij slap en dan zo strak spannen dat je het voelt maar dat het net geen pijn doet zo kwam ik er vanaf. ik hoop dat ik je kon helpen. m.v.g Rick

  Reactie
  #10

  Dat heb je dan goed gedaan Rick, voorzichtig oprekken, dan komt het helemaal goed. En als dat na weken geen resultaat geeft, kun je ook een zalfje vragen aan de huisarts dat de huid wat rekbaarder maakt, of kun je een besnijdenis overwegen. Meestal is rekken (voorzichtig) de eerste behandelingsoptie voor een wat te nauwe voorhuid.

  Reactie
  #11
  Reactie
  #12

  Ik heb hetzelfde probleem…

  Reactie
  #13

  het komd vaak voor dat jongens/mannen problemen hebben met hun voorhuid.zo ik ook ik had heel veel last van smegma voorming en een hele lange voorhuid.ik heb mij 20jaar geleden laten besnijden en alle problemen waren opgelost.ik heb veel te lang gewacht om deze beslissing te nemen,het is een kleine ingreep waar ik nu als ik nu weer als ik er voor staat het weer gelijk zo laten doen.

  Reactie
  #15

  beste mensen

  ik had met mijn 16e al last van mijn penis.
  als ik ga douche en ik doe mijn voorhuid naar achter lukt nog, maar als hij stijf wordt heb ik dat hij niet altijd over de eikel terug gaat maar dat hij er onder blijft zitten.
  ik heb ook wel een dat hij terug op de eikel schiet maar dat ik aan de kant waar de toompje zit pijn doet als ik het aan span.
  ik heb het nooit durven zeggen tegen mijn ouders tot nu toe.
  maar ik weet niet wat er zou kunnen gebeuren.
  een besnijdenis lijkt me niet nodig hoewel het schooner is en mooier vind ik.
  maar ik heb geen fijn gevoel om er met een huisart er over te praten.

  help me !!!!!

  Reactie
Reageer op: voorhuid komt niet over eikel bij stijve
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief