Kan dit peniskanker zijn?

 • #1

  Oké. Ik ben een man van 30, en de voorhuid van mijn penis kan niet helemaal over mijn eikel. Voorheen kon ik hem er bijna helemaal overheen trekken in slappe toestand, in harde toestand niet echt. Ik weet het, ik had er al jaren en jaren geleden mee naar de huisarts moeten gaan. Maar deels door schaamte niet gedaan. Ik heb er verder ook nooit last van gehad, nooit pijn, of moeite met plassen of masturbatie.

  Maar nu sinds een tijdje is mijn voorhuid wat opgezwollen. Ik krijg hem nu minder ver over de eikel dan voorheen. Nog steeds geen pijn, niet tijdens plassen, niet tijdens masturbatie, niks. Soms als ik mijn penis uit mijn broek haal is de voorhuid een beetje geel van kleur.

  Je leest allerlei dingen op internet en ik maak mezelf helemaal gek. Wat nou als het kanker is? Zou dat kunnen? Ik wil binnen de komende twee weken naar de huisarts, want ik moet zekerheid hebben. Maar misschien dat iemand me hier alvast wat meer duidelijkheid kan geven. Ik kan foto's plaatsen indien nodig.

  Reageer
  #2

  Met kanker zal het niks te maken hebben maar wel met een vernauwde voorhuid. Ga er in ieder geval mee naar de huisarts

  Reageer
  #3

  Ik respecteer u als professional op dit gebied, maar mag ik vragen hoe u dat zo makkelijk kunt uitsluiten? Waar zou de zwelling dan door kunnen komen? Als ik lees over peniskanker lees ik vaak dat een hoop van de mannen die het krijgen niks doorhebben en er daardoor te laat mee naar de arts gaan. Ik rook ook, geen pakje per dag, maar toch, dat vergroot het risico volgens de informatie die ik gevonden heb. Het zou me ontzettend geruststellen als ik kanker kan uitsluiten, ik moet er de hele tijd aan denken en ben ontzettend angstig.

  Reageer
  #4

  Peniskanker begint zo echt niet
  De klachten die je beschrijft zijn specifieke klachten van een vernauwde voorhuid

  Reageer
  #5

  Er kan wel een infectie ontstaan die een zwelling zou kunnen veroorzaken, maar dan zouden er ook pijnklachten moeten zijn

  Reageer
  #6

  Hoe begint peniskanker dan? Ik zal eerlijk zeggen, een klein deeltje van mijn eikel is wel wat verkleurd. Iets donkerder dan de rest. Dat is ook geen symptoom ervan? Ik heb geprobeerd het altijd zo goed mogelijk schoon te houden, en ik heb nooit pijn of iets gehad.

  Reageer
  #7

  Wanneer je een te strakke voorhuid hebt, kun je de eikel niet goed schoonmaken. Je loopt dan meer risico op een chronische of steeds terugkerende ontsteking van de voorhuid en/of eikel. Dit is één van de risicofactoren voor het ontstaan van peniskanker. Maar dat gaat dan zeker niet zonder klachten gepaard. De klachten zijn van dien aard dat je daarmee toch echt wel naar de dokter gaat.
  Peniskanker komt sowieso maar zelden voor, en daar ben je dan ook nog veel te jong voor

  Reageer
  #8

  Dus als ik een heel klein rood plekje op de eikel heb is dat ook geen teken van iets kwaadaardigs? Wat voor klachten zou je dan krijgen waarvoor je uit jezelf naar de huisarts zou gaan? Ik vraag het omdat ik niet zo snel een afspraak maak met de huisarts, tenzij ik echt pijn heb of ziek ben.

  Ik weet dat het meestal op oudere leeftijd voorkomt, maar ik lees nergens dat het uitgesloten is dat jongere mannen het ook kunnen krijgen. Dus vandaar dat ik toch even bang werd.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat kan en irritatie zijn. Infecties zoals die genoemd zijn veroorzaken toch echt wel pijnklachten en een onaangename geur

  Reageer
  #10

  Eh... Hoe sterk is die onaangename geur? Ik ben niet zo lenig dat ik hem zeg maar dicht bij mijn neus kan houden.

  Bedankt voor je reacties, je hebt wel een beetje gerustgesteld. Ik weet het, het is stom dat mensen altijd het ergste denken als er iets afwijkt, maar toch. Niets lijkt me zo erg als kanker wat in je lichaam groeit. Ik kon even nergens anders meer aan denken.

  Reageer
  #11

  Die hoef je dan echt niet dicht bij je neus te houden hoor. Als je die uit je broek haalt om te plassen kun je dat al ruiken.

  Reageer
  #12

  Je kunt foto's plaatsen of naar mijn mailadres sturen, zodat ik ernaar kan kijken dan laat ik je weten wat ik denk te zien

  Reageer
  #13

  Duidelijk. Dus geen infectie, dus niets kwaadaardigs. Dat is een opluchting. Toch binnenkort maar even naar de huisarts voor die voorhuid, ik wil het risico ook voor latere leeftijd verminderen. En ik loop hier al te lang mee rond. Hopelijk is er een oplossing mogelijk zonder me te laten besnijden, dat heb ik liever niet.

  Reageer
  #14

  Oke, bij deze wat foto's. Hopelijk helpt dat duidelijkheid te scheppen.

  Reageer
  #15

  Dat hangt van de mate van de van de vernauwing af. Soms kan het met een speciale zalf verholpen worden waarmee de voorhuid wat kan worden opgerekt

  Reageer
Reageer op: Kan dit peniskanker zijn?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief