gedeeltelijke/partiële besnijdenis

  • #1

    Beste lezer,

     

    Inmiddels ben ik 26 jaar en heb al voor zolang ik het mij kan herinneren een strakke (en misschien ook lange) voorhuid. In slappe toestand gaat de voorhuid moeizaam over de eikel en in erectie al helemaal niet. Als een meid te hard aftrekt dan krijg ik scheurtjes en daarnaast heb ik nooit directe stimulatie op de eikel.

    Nu wil ik er eindelijk wat aan laten doen. Zalf heeft niet geholpen en volledige besnijdenis is geen optie. Dat wil ik niet en hoef ik verder ook niets over te horen.

    Ik ben al bij de huisarts en uroloog geweest en die gaven aan dat partiële besnijdenis een prima optie is.

    Nu ben ik heel erg benieuwd naar jullie ervaringen.

    • Hoe zuinig is er besneden (hoeveel van de eikel is nog bedekt)?
    • Hoe is het herstelproces? Zit de hechting aan de binnenkant van de voorhuid, of is er gewoon een stukje vanaf gesneden en is het bovenaan gehecht?
    • Hoe gaat dat met douchen en schoonhouden?
    • Hoe bevalt het eindresultaat?

     

    Hopelijk kunnen jullie mij van informatie en ervaringen voorzien! Het zou mij echt enorm gerust stellen als ik wat ervaringen hoor. En het liefst niet alleen maar drama en horror verhalen :p

     

     

    Groet, een jongen die graag anoniem blijft

    Reageer
    #2

    Heb je tijdens het gebruik van deze zalf er wel bij gerekt? Want dat is volgens mij wat best veel mensen vergeten. Met zalf smeren alleen kom je niet veel verder volgens mij.

    Ik ben als kind al volledig besneden, en baal ervan dat er ooit iets vanaf is gegaam. Ik had liever gewoon alle huid gehouden en opgerekt. Het is nogwlijk, ik was vroeger strakker besneden dan nu, omdat ik de huid in de lengre heb opgerekt. Ik ben er na enige tijd mee gestopt want het is niet dat je een hele voorhuid terug rekt in de huid in 2 weken. En andere redenen. Maar ik heb zeker goede ervaringen met oprekken en dat zonder zalf.

    Klinkt alsof je geen besnijdenis wilt en eigenlijk zo min mogelijk kwijt wilt maar toch zo functioneel mogelijk besneden zodat je alles pijn en probleemloos kan?

    Reageer
    #3

    wow wat een snelle reactie, bedankt!

    Dat heb ik inderdaad geprobeerd maar tevergeefs.

     

    Ik zie gewoon heel erg op tegen het (lange) herstelproces.

     

    Daarnaast kan ik op internet heel weinig voorbeelden zien van hoe zo’n gedeeltelijke besnijdenis er nou uit komt te zien. Al zal dat bij iedereen verschillen

    Reageer
    #4

    Het verschild idd bij iedereen. Dat is eigenlijk niet te vergelijken.

    Herstelproces valt dacht ik wel mee. Week of 6 dacht ik. Maar ik zou vooral kijken wat wil je over een half jaar hebben? Nu heb je een probleem, die 6 weken lossen een probleem op maar geven misschien ook nadelen.

    Voorhuid heeft ontsettend veel zenuwuiteinden en de vraag is of je die kwijt wilt. Vooral in het gedeelte voorin. Er zijn vast technieken om op te rekken buiten de creme van de huisarts ofzo. Vitamine E helpt bijv bij huidherstel en celaanmaak etc. Wat je nodig hebt voor oprekken.

    Wat ik me kan bedenken, de creme maakt de huid dunner dacht ik? Dat kan 2 kanten op gaan. Of het verwijderd huidcellen en houd celaanmaal tegen? Of zou ervoor kunnen zorgen dat de celaanmaak verbeterd.

    Reageer
    #5

    nou het tuutje vooraan is veel losser geworden, maar er zit een duidelijke ring bij mijn voorhuid die gewoon niet wilt rekken.

    Ik had de meest intensieve zalf, die heeft mijn voorhuid soepeler en dunner gemaakt, maar niet op die plek. Rekken gaf ook geen resultaat.

     

    Over wat voor nadelen heb je het? Ik wil namelijk in erectie mijn voorhuid tot achter de eikel kunnen schuiven. En dat als ik het in slappe toestand doe, dat het dan soepel gaat.

     

    Ik denk dat ik wel blij zal zijn met het eindresultaat, tenzij er bijvoorbeeld veel littekenweefsel zichtbaar is

    Reageer
    #6

    Het is inderdaad bij iedereen anders daarom kan ik enkel mijn eigen ervaring met jou delen. Ik herken me volledig in jouw verhaal. Zelf heb ik ook eerst geprobeerd met allerlei zalfjes en oefeningen e.d.. Niets hielp echt of héél tijdelijk. Ik was dit kotsbeu en ik wou een definitieve oplossing voor mijn probleem. Ik heb een afspraak gemaakt met een uroloog om de verschillende opties te bespreken. Mijn uroloog raadde mij een volledige besnijdenis aan. Ik zag hier ook enorm tegen op. Uiteindelijk heb ik beslist om het advies van mijn uroloog te volgen. Op het moment van mijn besnijdenis was ik 28. Ik zou jou aanraden om via jouw huisarts een afspraak bij een uroloog te bemachtigen. Samen kunnen jullie dan naar een oplossing zoeken voor jouw probleem. Mijn uroloog raadde een gedeeltelijke besnijdenis af. Dit omdat je later terug last kan krijgen van een vernauwde voorhuid ... Zelf heb ik maar één week "afgezien" van mijn besnijdenis. Bij het plassen had ik geen pijn, ook niet als ik gewoon zat, maar wandelen was lastig door de schuurbeweging in de onderbroek. Daarna is het nog een tweetal weken gevoelig maar zeker niet pijnlijk. Na 2 a 3 weken zijn de draadjes / hechtingen eruit en is hij zo goed als nieuw! De eerste dagen na de besnijdenis kan een erectie wel pijnlijk zijn ... Waarom heb je eigenlijk zo'n schrik om je te laten besnijden? Mocht je nog vragen hebben mag je ze altijd stellen! Veel succes!

    Reageer
Reageer op: gedeeltelijke/partiële besnijdenis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief