Schade niet ingedaalde bal

  • #1

    Wanneer Ontstaat er schade aan een niet ingedaalde teelbal? Is dit na 1 jaar?

    wat voor gevolgen kan dit hebben qua testosteron en vruchtbaarheid?

     

    alvast bedankt voor de reactie

    groetjes

    Reageer
    #2

    De testikels (zaadballen) ontwikkelen zich bij jongetjes tijdens de zwangerschap in de buik. Ongeveer een maand voor de geboorte zijn de testikels via de lies in de balzak (scrotum) ingedaald. Normaal gesproken heeft een jongetje bij de geboorte dan ook beide zaadballen in zijn balzak.
    Soms blijft indaling achterwege. Eén of beide zaadballen blijven dan in de buik of lies zitten. Op latere leeftijd kunnen hierdoor problemen met de vruchtbaarheid ontstaan. Een niet ingedaalde testikel heeft geen invloed op de seksuele functies. Zijn de zaadballen in het tweede levensjaar nog niet ingedaald, dan is medisch ingrijpen wenselijk.

    Bron LUMC

    Reageer
    #3

    bedankt,

    ik zie inderdaad dat het invloed kan hebben op de vruchtbaarheid, maar zie verder niks over invloed op het testosterongehalte. Bedoelen ze dan met de seksuele functies ook het testosteron omdat dat de zin in sex beinvloed?

     

    Reageer
    #4

    Er zal voldoende testosteron worden aangemaakt. alleen de kwaliteit van het sperma zal minder zijn

    Reageer
    #5

    Oke bedankt,

    ik zie op veel websites dat er na 1 jaar schade ontstaat aan een niet ingedaalde teelbal. Stel deze wordt bij 11 maanden in de balzak geplaatst, dan produceert beide ballen dus gewoon evenveel testosteron als ik het goed begrijp. (Als hij van normale grootte is).

    Reageer
    #6

    Die vraag kan ik zo niet beantwoorden. Maar de testosteron is het probleem niet. De andere bal produceert voldoende

    Reageer
    #7

    Ja oke, maar als de niet ingedaalde testis gewoon op tijd in de balzak is geplaatst en hij gewoon normaal ontwikkeld dan produceert hij in de regel toch evenveel testosteron?

    Reageer
    #8

    Ik zie er namelijk weinig over staan op internet.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat zou dan zeker kunnen

    Reageer
    #10

    Ik heb overigens ook mijn teelballen laten onderzoeken door verschillende dokters. Zij zeiden dat het er allemaal normaal uitzag en dat de niet ingedaalde gewoon normaal is ontwikkeld.

    Reageer
    #11

    Ik heb hier een foto geplaatst waar staat dat er dus schade ontstaat aan de zaadproducerende cellen. Maar ontstaat er dan ook schade aan de testosteroncellen of is dat niet het geval?

    Bijlagen:
    Reageer
    #12

    Nee dat is wat anders. Maar ook als het wel zo zijn, dan is dat nog niet meteen een probleem. De andere bal produceert in principe voldoende testosteron.Daarnaast wordt testosteron niet alleen in de teelbal geproduceerd maar ook in de bijnier

    Reageer
    #13

    Ja dat begreep ik idd. Maar het klopt dus dat er geen schade aan de testosteronproducerende cellen ontstaat bij een niet ingedaalde testis?

    Reageer
    #14

    Dat is een vraag die ik toch niet kan beantwoorden.

    Reageer
    #15

    O oke maakt niet uit, als er echt zaadbalweefsel zou zijn beschadigt, dan zou dat toch wel gezegd moeten zijn als een euroloog het allemaal checkt en hij voelt dat er iets is beschadigt?

    Reageer
Reageer op: Schade niet ingedaalde bal


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief