Verkleuring van de balzak

 • #1

  Hallo ik ben 21 jaar,

  Het probleem is als volgt, al gedurende enkele jaren is mijn balzak aan het verkleuren. Hij wordt geleidelijk aan lichter van kleur, het pigment trekt er blijkbaar uit weg want het haar dat er op staat, wordt op de plaatsen waar de kleur lichter is geworden, witgrijs. Verder heb ik geen pijn.

  Reageer
  #2

  Ik ben 24 en heb hetzelfde probleem .
  het is begonnen op mijn 18 zoiets , mijn balzak is nu bijna helemaal pigment vrij !
  Bij mij gaat het gepaard met hevige jeuk.
  zoals bij u zijn de haren die er nog staan wit !

  ik weet niet wat het is maar ik zal wellicht eens naar een huidspecialist denk ik , laat ons hopen dat het niet ernstig is .
  Ik denk dat het een soort huidziekte is waarbij het pigment uit de huid verdwijnt zoals andere mensen soms hebben op andere ledematen .
  Zoiezo is het geen herpes want dan zouden er moeten blaasjes onstaan en dat is bij mij het geval niet .

  laat je iets weten als je iets meer weet

  Reageer
  #3

  Het lijkt mij te gaan om Vitiligo. Dit staat er op Wikipedia.

  Vitiligo is een huidziekte gekenmerkt door bepaalde pigmentafwijkingen. De patiënt ontwikkelt meer of minder uitgebreide, scherp begrensde maar onregelmatig gevormde plekken waar het huidpigment verdwenen is, vaak symmetrisch verdeeld op het lichaam of de ledematen. Vooral bij mensen met een donkere huid geeft dit een zeer opvallend en ontsierend effect en de ongepigmenteerde huid kan in de zon ook makkelijk verbranden. Langs de randen van de plekken vormen zich soms donkere plekken. Dit komt vooral veel voor in de schaamstreek bij mannen op het scrotum. De donkere plekken veranderen soms van structuur en plaats, en blijven vaak niet stabiel maar blijven meestal wel beperkt tot een bepaald gedeelte van de huid en breiden zich vaak niet verder uit. Vitiligo kan overal op de huid van het menselijk lichaam voorkomen en wordt vaak als een probleem ervaren als het in bijvoorbeeld de gelaatsstreek ontstaat of als er op het lichaam meerdere plekken ontstaan.

  Vitiligo over een groot deel van het gehele lichaam komt minder voor. Mensen met deze pigmentafwijking mogen niet te lang blootgesteld worden aan zonlicht aangezien zij minder beschermd zijn tegen UV-straling.

  Vitiligo gaat soms gepaard met andere auto-immuunziekten, zoals Hypothyreoïdie en lichen sclerosus. Meestal staat de ziekte echter op zichzelf.

  Reageer
  #4

  Ik heb het op mijn balzak en rechtuit de penis omhoog haren die wit grijs verkleuren in dit gebied weet ook niet wat het is maar heb er verder geen last van

  Reageer
Reageer op: Verkleuring van de balzak
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief