Puisten op mijn penis ???

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Hallo, ik heb al heel lange kleine bultjes (dezelfde kleur huid) op mijn penis en zelfs witte kleine puntjes op mijn eikel…

  Ik dacht altijd dat het zo haarzakjes waren ofzo en soms als je er op drukte kwam er heel weinig wit spul uit (net zoals een puist) maar dacht ik dus dat dit iets te maken had met je haarzakjes

  maar deze morgen had ik ontstoken bultje (rood) en als ik er aan pruttelde, kwam er wat meer wit spul uit, net zoals een puist !

  Nu is mijn vraag, heb ik echt puisten op mijn penis? Hoe geraak ik eraf,

  Die bultjes en witte kleine puntjes op eikel heb ik al heel lang, dus echt zolang dat ik mij kan herinneren, of misschien vanaf de leeftijd dat ik begon te masturberen?

  Reactie
  #3

  Staat heel veel info op deze site: Het kunnen puistjes zijn, pukkels, haarzakjes…

  Die witte puntjes op je eikel heet parelketting. Hier is ook genoeg over te lezen.

  Reactie
  #4

  dat is heel normaal hoor, ik heb ook van die kleine puntjes. dat zijn gewoon talgklieren die in de huid van je penis zitten. je huid heeft tenslotte talg nodig om soepel te blijven. je moet ze ook niet uitdrukken, zo kunnen ze verder gaan ontsteken en worden ze een puist zoals je dit hebt ervaren. het witte spul dat er uit komt is dus gewoon talg. iedereen heeft deze talgklieren, de een wat meer dan de ander. bij de één zie je ze beter dan bij de ander. niets om je voor te schamen.
  let trouwes maar niet op de kinderachtige opmerking van astrid. wat heb je trouwens aan een reactie van een vrouw bij zo een onderwerp.

  Reactie
  #5

  is dit overdragelijk ik heb het namelijk zelf ook??

  Reactie
  #6

  Ik kan je zeker verder helpen.
  Zoals je dus waarschijnlijk al weet zijn die witte bolletjes de talkklieren die smeer produceren.
  Ik weet niet of je ooit je handen gewassen hebt met antibacteriele zeep, nee je handen wassen is niet de oplossing, maar de antibacterielle zeep wel. Want antibacterielle zeep vernietigd de natuurlijke talglaag op je huid + de schadelijke microben erin en erop. Dus wat echt helpt is elke dag eens antibacteriele zeep hierop gebruiken.
  Effect wordt ongeveer zichtbaar na 2 weken.
  Pakweg na 1 maand ben je er vanaf, maar je moet het wel blijven gebruiken, pak zowat 1 keer om de 3 dagen vanaf het weg is.

  Je moet me maar bedanken wanneer dit je geholpen heeft 🙂

  Reactie
  #8

  Plekjes, zweertjes en bultjes op de penis komen zeer vaak voor en zijn in de meeste gevallen onschuldig en hoeven niet behandeld te worden. Soms is zo’n plekje wel zorgelijk en dan is het belangrijk dat een dokter het plekje onderzoekt.

  Plekjes en bultjes op de penis worden verdeeld in groepen op basis van het uiterlijk: ulcera (zweertjes), papulae (bultjes) en plaques (grotere verheven plekjes).

  Zweertjes worden bijna altijd veroorzaakt door een infectie. Het is belangrijk met een zweertje altijd naar een dokter te gaan want een enkel zweertje kan syfilis (http://nl.wikipedia.org/wiki/Syfilis), lymphogranuloma venereum (http://nl.wikipedia.org/wiki/Lymfogranuloma_venereum) en penis kanker (http://nl.wikipedia.org/wiki/Plaveiselcelcarcinoom) zijn. Meerdere zweertjes bij elkaar kan wijzen op genitale herpes (http://nl.wikipedia.org/wiki/Genitale_herpes), syfilis (http://nl.wikipedia.org/wiki/Syfilis, aften (http://nl.wikipedia.org/wiki/Aften), pemphigus (http://nl.wikipedia.org/wiki/Pemphigus), of de ziekte van Behçet (http://nl.wikipedia.org/wiki/Ziekte_van_Behçet).

  Papulae (http://nl.wikipedia.org/wiki/Papel) zijn meestal onschuldig maar enkele soorten moeten wel door een dokter worden gezien: waterwratjes (http://nl.wikipedia.org/wiki/Molluscum_contagiosum), talgklieren (http://nl.wikipedia.org/wiki/Talgklier), parelketting (http://nl.wikipedia.org/wiki/Pearly_Penile_Papules), plekjes van Fordyce (http://nl.wikipedia.org/wiki/Plekjes_van_Fordyce), psoriasis (http://nl.wikipedia.org/wiki/Psoriasis), of genitale wratjes (http://nl.wikipedia.org/wiki/Genitale_wratten)

  Plaques zijn meestal onschuldig maar kunnen ernstig zijn. De mogelijke diagnosen zijn balanitis (http://nl.wikipedia.org/wiki/Balanitis), morbus bowen (http://nl.wikipedia.org/wiki/Morbus_Bowen), lichen sclerosus (http://nl.wikipedia.org/wiki/Lichen_sclerosus), psoriasis (http://nl.wikipedia.org/wiki/Psoriasis) en eczeem (http://nl.wikipedia.org/wiki/Eczeem).

  Ga bij twijfel even naar de huisarts. Bedenk dat de huisarts wel vaker een penis heeft gezien dus schaamte is geen goede reden om niet te gaan.

  Reactie
  #9

  ik heb hier momenteel zelf ook last van. ik heb het hele internet afgezocht naar oplossingen en overal kom ik tot de conclusie dat het na ongeveer 2 weken over zal gaan en anders zal het er gewoon blijven als een klein bobeltje dat een meetje raar aanvoelt. dit alles is natuurlijk wel vervelend maar echt erg is het niet en je kun nog gewoon seks hebben.

  verder is het niet nodig om het te behandelen maar als je dat echt wilt kun je er natuurlijk altijd nog een docter bij halen.

  Reactie
  #11

  Dit is heel normaal.
  ik ben zelf al 45 jaar in het vak dokter van geslachts Vermingen.
  Dat wat jij hebt is heel normaal bij jongens.
  Je hebt namelijk talgklieren en hieronder een kleine beschrijving. Deze klieren scheiden een vettige stof af: talg. Dit is huidsmeer die – vaak samen met haartjes – aan de oppervlakte komt en ervoor zorgt dat zowel de huid en haartjes wat vettig en soepel blijven. Overactieve talgklieren komen bij jongens meestal voor in de buurt van neus, gelaat, borst, rug en de geslachtsdelen.

  Talgklieren bij tieners

  Bij tieners produceren de talgklieren meer talg dan nodig, dit komt door de productie van de geslachtshormonen. Dit kan duidelijk zichtbaar zijn in de vorm van kleine witte puntjes of bultjes op de balzak, penis, eikel of voorhuid. Dit is een normaal verschijnsel. Deze witte bultjes zijn een natuurlijk onderdeel van de huid. Met ouder worden verminderen ze meestal wel in aantal.

  dus maak je geen zorgen het gaat weer weg.
  Lodewijk

  Reactie
  #12

  Echt bedankt voor die tip met antibactriele ontsmetting voor je handen…..
  Ga ik zeker uitproberen.
  Ondanks het natuurlijk geen kwaad kan ziet het er natuurlijk niet zo lekker uit. Zeker rond dat gebied;)
  Succes allemaal

  Reactie
  #13

  Heej, ik heb het ook op me penis en ik kan me ook hinderenden dat ik het ook vanaf dat ik me self masturbeer heb. en als ik er in knijp komt er ook een beetje wit uit (soort puntje) maarja het sit ook bij mij schaamhaar daar so precies er boven en er komt dan een haartje uit dus ik dacht meschien dat het door mij schaam haar komt.

  Reactie
  #14

  Ik heb een hele grote puist op mn penis:

  http://www4.picturepush.com/photo/a/8391027/img/8391027.png

  Moet ik hiermee naar de dokter? Ik heb dit al een aantal keren gehad. De bult zelf is niet hard en het voelt alsof het is gevuld met vocht. Het is wel erg pijnlijk.

  Reactie
  #15

  Heb je ook koorts, dan naar de dokter ja. Anders verdwijnt die puist vanzelf wel weer, net als de vorige keren. Ik zou er niet zelf aan zitten te pruttelen.

  Reactie
Reageer op: Puisten op mijn penis ???
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief