rode vlekjes, kleine rode stippeltjes op eikel, droge eikel

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Ik heb nu 1,5 maand last van vage klachten: een droge eikel, kleine ronde vlekjes, rode stippeltjes, schilfertjes en jeuk op mijn eikel.

  Omdat dit steeds terug kwam, had ik bij de apotheek een schimmel crème gekocht. Deze hielp niet. Van de HA heb ik een sterkere crème gekregen. Deze crème verergerde alles alleen maar!

  Toen kwam ik er zelf achter dat ik op mijn enkel, onder een korstje van een oude wond, een ontsteking had zitten. (Ik had mijn enkel heel hard gestoten).

  Ik kon mij herinneren dat in de bijsluiter stond dat je dan geen zalf mag smeren… Ik wacht nu dus tot het wondje op mijn enkel weer geheeld is, en misschien begin ik dan maar weer met smeren van crème op mijn eikel.

  Maar weet iemand misschien wat ik heb?
  (Ik drink niet, ik rook niet, ik blow wel).

  Reactie
  #2

  Candida (schimmelinfectie)

  Candida is een gistcel die een schimmelinfectie kan veroorzaken. Deze gistcel ontstaat door een verstoring in de balans van de gist-huishouding in het lichaam. Door verminderde weerstand kan de gistcel zich gaan vermenigvuldigen en verschillende klachten veroorzaken. Zo kunnen er pijnlijke, witte plekjes in de mond gevormd worden (spruw genoemd) en ook in de vagina kan een schimmelinfectie ontstaan en klachten geven. In de vagina ontstaat dan een brokkelige, zuur-ruikende afscheiding en ook is jeuk of een branderig gevoel mogelijk.

  Candida kan dus van binnen uit ontstaan, maar ook overgedragen worden op de partner. De partner krijgt de schimmelinfectie dan wel in de vorm van een geslachtsziekte (SOA). Bij de man leidt candida tot klachten als jeuk, rode puntjes op de eikel of een schilferige, droge eikel.

  Reactie
  #3

  ik ben er benieuwd ik heb na de laatse keer sex de penis niet schoon gemaakt,
  omdat ik las had van een klein scheurtje in het toompje,en was dus bang dat dit misschien uit kon scheuren.
  dus ben ik er van af gebleven.
  nou zat er onder de voorhuid een hoop smegma,kan dit misschien een reden zijn waarom ik een soortgelijk van rode stippeltjes/vlekjes op de eikel heb zitten,
  en gaat dit nog over?
  ik moet dit echt weten want ik ben nu even nergens zeker van, en schaam me om er voor naar een dokter of arts te gaan.

  Reactie
  #4

  Geeeft iemand nog ff antwoord op de vraag van daaan?? Want daar hebben meer mensen last van!

  Reactie
  #5

  Ik zou het onder de douche met goed warm water proberen schoon te maken. Proberen de eikel stukje voor stukje na achter te duwen en schoon te maken. Of deppen met uitgekookt water. Het is in iedergeval wel een ontsteking of een infectie en dat moet wel schoon gemaakt worden anders gaat het zowiezo niet weg.

  succes ermee

  Reactie
  #6

  Ik heb hier sinds gisteren ook last van. Net alsof de eikel aan het vervellen is.
  Het kan best candida / schimmelinfectie zijn.

  Ik heb net een kuur achter de rug van Amoxicilline/clavulaanzuur Disp 500/125 PCH
  (peneceline) tegen een wond in mijn hand, kan dit hier misschien van komen?

  Mocht dit een infectie zijn, gaat dit vanzelf over en hoe moet je het anders bestrijden?

  Reactie
  #7

  Het klinkt mss raar,
  maar voor mijn zoontje (lang geleden)
  heeft de arts me oogzalf voorgeschreven,
  je kent ze wel, de hele kleine tubetjes Terra-Cortril.
  Ze ontsmetten, verdoven en gaan de eventuele bacteries goed te lijf.
  Doe na elk wasje en plasje ??n druppel op je blote eikel
  en trek er dan de voorhuid over.
  Echt waar!
  Natuurlijk moet je jezelf met zoiets niet blijven behelpen,
  wanneer het niet betert,
  naar de dokter!
  Het gaat tenslotte over een ‘kostbaar’ stuk h

  Reactie
  #8

  Ik heb last van het zelfde, en heb eveneens een amoxicilline-clavulaanzuur achter de rug. De eikel is echter niet droog maar vettig, en er zit veel smegma, hoe goed ik het ook was het komt steeds weer terug. Tijdens de sex jeukt het nogal en dat vinden mijn vriendin en ik nogal vervelend. Gaat dit gauw weer over?

  Reactie
  #9

  Je zou het eens met Tea Tree Oil kunnen schoon maken. Ik had ook dit probleem. Ben op aanraden van de arts besneden maar toch bleef ik problemen houden. Ik heb daarna iedere dag ’s morgens de huid ingesmeerd met Tea Tree Oil en tot mijn verbazing is het probleem nu zo goed als weg.
  Het is gewoon een natuurproduct en je kunt het krijgen bij de drogist.
  Je kunt het voor verschillende doeleinden gebruiken. Er zit een beschrijving bij. Kijk anders maar eens op internet.

  Succes

  Reactie
  #10

  hoi,
  ik had een vraag,
  mijn vriend heeft sinds kort een rode en pijlijke eikel, helemaal na de seks.
  nou heb ik zelf ook na mijn 2 bevallingen al jaren last van een terug keerdende schimmelinfectie, kan het zijn dat hij daar nu ook last van heeft?
  b.v.d
  gr

  Reactie
  #12

  Hallo,

  Ik had sex gehad met een meisje eind januarie had daarna meteen flink pijn in me balzak 3 dagen later puistjes erop die waren makelijk weg te werken met azijn,

  Toen was het weg toen ik klaar kwam kreeg ik alleen onder me penis een soort van pijn een uurtje en was weer weg een maand later werdt het erger en kreeg ik ook last van mijn balzak

  ik naar de huisarts geweest soa test gedaan urine hiv niks uitgekomen

  Ik gevraagd of het een schimmeltje was maar ze zeggen van niet maar het is rimpelig en gloeid af en toe

  Bijbal onstekking gehad is nu weg door antibiotica

  een week vrij gehad nergens last van

  Nu werk ik weer in de winkel en voelt me eikel een beetje droog aan maar mijn dokter ziet er geen verband mee maar het moet een schimmeltje zijn of het is droog het ziet er rood uit tegen de achter huid aan en het is een beetje rimpelig smeer er nu vasline op maar dat helpt ook niet echt

  Iemand een idee want ben het een beetje zat

  Reactie
  #13

  De huisarts heeft je lichamelijk onderzocht, de huisarts heeft onderzoek gedaan naar SOA’s, de huisarts heeft een diagnose gesteld op epididymitis, je bent hiervoor behandeld, en je maakt je nu weer zorgen. Er is uit herhaaldelijk onderzoek niets ernstigs gebleken, dus het lijkt mij verstandig de richting van de huisarts te volgen en het een tijdje met rust te laten en er niet zo op te letten. Mocht je er over een paar weken toch weer last van hebben of als de klachten snel erger worden, ga dan weer terug naar de huisarts, en tot die tijd even met rust laten dus.

  Reactie
  #14

  gister begon opeens mijn eikel te jeuken ik had 2 dagen terug sex gehad en heb me dus niet kunnen douchen omdat me been is gebroken..en was dus vergeten schoon te maken… maar er zaten allemaal rode vlekjes onderhuids op mijn eikel en voorhuidje aan de binnekant… heb het toen schoongemaakt maar het zit er nu nog steeds maar wel minder dan eerst……
  aleen nu ik weer kijk lijkt het ook net of er een nieuwe huidt over heen komt want er zitten allemaal van die witte vliesjes aan die ik er zo af kan halen net of het viezichheid is ..?

  wat moet ik doen kan iemand mij helpen

  Reactie
  #15

  Hallo,

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen,
  Ik ging net even naar de wc en zie tot mijn verbazing een rode vlek op mijn penis, een erg droog gebied. Er omheen zijn wat kleine rode stipjes? Wat ik wel moet zeggen is dat ik deze laaste week(ivm vakantie) erg vaak seks heb gehad, en niet altijd goed schoon heb gemaakt…

  Het jeuk niet echt,alleen ik erger me er wel aan!
  Mijn vriendin en ik hebben elkaar ontmaagd, en we doen het onveilig. Bijde hebben we alleen nog gezoend voor dat we iets hadden.
  Ik hoop dat iemand mij kan vertellen wat deze droge/rode vlek is?

  Reactie
Reageer op: rode vlekjes, kleine rode stippeltjes op eikel, droge eikel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief