Linker zaadbal / Liespijn

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Ik heb een lichte pijn in mijn lies en af en toe in de balzak aan de linker zijde. Als ik loop of sport heb ik geen problemen. Probleem treedt meestal op tijdens zitten. Als ik zit en duw op de linker zaadbal (richting lies) dan heb ik een pijn (steek) in mijn lies. Die pijn ebt ook meteen weer weg. ’s Avonds heb ik er af en toe last van (als ik op de bank dus gezeten heb). Maar als ik ga slapen en ’s morgens wakker wordt is er niets aan de hand. Na het plassen (waar ik geen problemen mee heb) heb ik een licht “drukkend” gevoel in de lies. Ik denk dat er iets tussen zaadbal en liesstreek is wat de pijn veroorzaakt. Als ik zit heeft de zaadbal minder ruimte dan tijdens het lopen, dus denk dat het daaraan ligt dat ik pijn heb tijdens zitten. Aan de zaadbal is niets abnormaals te ontdekken (linker/rechter zijde nagenoeg even groot). Iemand idee wat dit is of heeft dit ook gehad? Ben al bij doktor geweest….hij denkt dat het met mijn rug/bekken te maken heeft. Heb rontgen foto’s laten maken. Graag reactie van iemand die weet wat dit kan zijn of dit ook gehad heeft. Alvast bedankt voor je reactie.

  Reactie
  #2

  Heel toevallig heeft mijn man dit ook al ruim een week, maar hij is niet zo’n dokterloper. Zou idd wel willen weten of er meer hiervan afweten.

  Reactie
  #3

  Hetzelde zeurende gevoel heb ik aan mijn rechter teeltbal en die trekt dan naar de liesstreek. Ik denk dat het komt van mijn sterilisatie.Als het nog een week duurt dan ga ik naar de dokter . Je hoort nog hoe dat is gegaan.

  Reactie
  #4

  Ik heb het zelfde probleem , met een operatie is de rechter bijbal kleiner gemaakt . Jammergenoeg geen verbetering opgetreden. Nu is het zo dat ik al 30 jaar een lichte hernia heb 4/5. Zou dit ook een rol kunnen spelen?

  Reactie
  #5

  heb ook last van het zelfde fysieke probleem. Laatste jaren af en toe last van. Echter nu is het bijna ondoenlijk. Vorige week een dag, vervolgens geen last meer, een weekend flink gesport en nu is het weer terug sinds gister. Soort zeurende stekende pijn welke toeneemt bij lopen. Het is vooral houdingafhankelijk merk ik. Op een fiets laat ik vandaag maar helemaal achterwege.

  Het subject is de linkerbal ook, echter niet de bal zelf maar meer de aanhechting Lies. Soort pijnlijke knobbel zit daar.

  Dokter: Wat is dat, zit daar een zenuw? Wat kan het zijn….???

  Groetjes Tim

  Reactie
  #6

  Draaien je ballen niet als je op een bepaalde manier zit? Je merkt dat vanzelf dat je bal veel groter wordt.

  Reactie
  #7

  Heb net hetzelfde nu, alleen in men rechterteelbal.
  Maar bij mij is het een blijvende lichte pijn, heb het nu al zoon 6dagen.
  Normaal ga ik vandaag naar dokter maar tlijkt niet zo dringent doordat pijn beetje verzacht.

  Zou echt willen weten wat dit is 🙁

  Reactie
  #8

  Dezelfde symtomen wat is dit?

  Reactie
  #9

  EN weet iemand al wat het is ik ben heel benieuwd??????

  Reactie
  #10

  heb exact hetzelfde gehad, en soms nog steeds.
  ben er mee naar de dokter geweest. toen hij m’n bal iets omhoog drukte (richting lies) voelde ik dezelfde pijn. volgens hem is er de oorzaak dat mn bal weleens een beetje te ver omhoog schiet, naar de lies toe. als die daar een tijdje zit gaat dit irriteren, wat de pijn veroorzaakt. dit kan bijv een keer snachts gebeuren als je er geen erg in hebt.
  hier kan je niet zoveel aan doen, alleen je door een operatie de bal vast kunnen laten zetten. maar dat schijnt geen pretje te zijn

  Reactie
  #11

  Ook ik heb last van een zeurende linker teelbal. Heb allerlei onderzoeken gehad bij de uroloog: rontgenfoto’s, echo van de ballen, urine-, zaad- en bloedonderzoek. Er is niets te vinden volgens de uroloog, het zou een inactieve prostaatontsteking met bijbalontsteking kunnen zijn. Ook had ik enkele weken lang bloed bij de zaadlozing (veroorzaakt door prostaatontsteking) maar dit is vanzelf weer overgegaan. Heb ook 3 maanden lang medicijnen gehad om het bekkenbodem te ontspannen maar dat heeft geen baat gehad. Heb alleen last van de bijwerkingen gehad zoals inwendige zaadlozingen (het sperma schiet dan de blaas in i.p.v. door de urinewegen naar buiten) Nu 5 maanden later heb ik nog steeds last van die linker teelbal. Vooral ’s avonds als ik op de bank zit en soms ook ’s nachts. De pijn straalt vaak uit naar de liesstreek en naar het linker bovenbeen, soms tot in de kuit toe. De uroloog(vrouw) zei dus dat ze niets meer voor me kon betekenen en werd ik naar huis gestuurd. Kreeg wel enkele tips mee: veel drinken, goed uitplassen en een regelmatige zaadlozing zodat eventuele bacterien naar buiten vloeien. Ook zei ze dat stress pijnlijke ballen bij mannen kan veroorzaken.

  Reactie
  #12

  Ik heb iets vergelijkbaars sinds gisteravond…

  Geen pijn, maar een raar gevoel in mijn rechterbal (die inderdaad uitsraalt naar de lies). Het doet niet echt pijn, maar ja, het zijn wel je b?llen, dus je maakt je toch direct zorgen! Het meeste voel ik die rechterbal als ik fiets of met mn benen gekruist zit. Het zorgt verder niet voor een ander gevoel bij het klaarkomen.

  Als kind heb ik een liesbreuk gehad, ben nu 28, toen was ik 3 ofzo. Ik heb al heel vaak gekeken en gevoeld sinsds gisterenavond: er is g??n knobbeltje en g??n verkleuring. Verder heb ik geen rugklachten.

  Ik wacht nog even en als het dan niet over is of minder is geworden ga ik naar de dokter.

  Weet iemand misschien hoe je teelbal-, prostaatkanker herkent?

  Reactie
  #13

  Zit net het net af te struinen omdat ik dus ook pijn in mijn linker bal heb, kom ik op dit forum uit. Ook bij mij lijkt het afhankelijk van houding. Meestal krijg ik het bij het zitten. Vrijen plassen ed zijn geen probleem. De dokter kon er ook niets van bakken, afspraak bij de uroloog, maar dat duurt nog 4 weken… zucht!
  Hoopte op het net wat te vinden hierover, maar helaas ook hier nog geen antwoorden gevonden wat het zou kunnen zijn. ff afwachten dan maar

  Reactie
  #14

  Waarschijnlijk op dezelfde manier als jullie hier terecht gekomen en het stelt me toch enigzins gerust om te lezen dat er veel meer mensen last hebben van dit probleem.
  Het is een lichte zingende pijn en vooral aan het einde van de dag.
  Straalt vanuit de rechter teelbal naar de lies, hier bevind zich ook een knobbeltje
  die op momenten gevoelig kan zijn. Als je er op drukt zachtjes dan geeft
  het een stekende pijn als een wondje.
  Dacht in eerste instantie (enorme doemgedachte) dat het door de straling van de
  mobiele telefoon kwam aangezien ik deze altijd in m’n rechterbroekzak draag.
  Nu ik dit hier allemaal lees ben ik ook bang dat het aan m’n houding ligt en het feit dat ik
  s’nachts ook extreme druk op m’n tanden uitoefen. (weer gelezen op een ander
  forum). Daarnaast begreep ik dat als roker zijnde deze klachten ook kunnen voorkomen.
  Heb een zittend beroep en denk ook dat het daarmee te maken heeft.
  Aanstaande vrijdag heb ik een afspraak bij de huisarts mocht het nou zo zijn dat ik
  wat meer te weten kom dan zal ik het hier ook nog even posten.
  Iedereen succes ermee en fingers crossed dat het niks ernstigs is aangezien je zelf vanaf het eerste moment de diagnose kanker stelt.
  Begrijp nu dat dit gelukkig niet het geval hoeft te zijn dus hopelijk heb ik me druk gemaakt om niks.

  Reactie
  #15

  Voor nu al 1 jaar geleden ben ik bij mijn huisarts gekomen met pijn in de linker bal. Hij dacht aan een linkerbijbal ontsteking en schreef daar dan ook medicijnen voor uit. Na de kuur bleef de pijn onveranderd. Ben weer terug gegaan en zodoende heeft de huisarts me doorgestuurd naar de uruloog. Zoals vele al in dit forum omschrijven zit er tussen linker bal en linker lies ook bij mij een knobbeltje onderhuids. Het lijkt me zelf een soort vetknobbel en heb dan ook het idee dat dat juist een afknelling veroorzaakt. Het gekke is dat ik begin dit jaar urologische testen, zoals echo ballen en liesstreek, heb gehad. Bloed is gecontroleerd en resultaat is dat urologisch alles in orde zou zijn. Maar bij de echo gaan ze met dat scandeel over je huid en de behandelend arts zei toe al tegen een assistente "kijk daar zie je een mooie verkleving" Maar juist op die plek zit dat "knobbeltje" en mijn hartslag is op dat punt in de lies ook goed te voelen. De uroloog stuurde me naar de reumatoloog want zo vond hij dat het misschien wel eens daar van kon komen. Reumatologische testen gehad, maar ook daar is alles in orde.
  Nu dat ik er al goed 1 jaar mee loop wordt ik er langzaam maar zeker wel moe van dat het probleem en pijn er elke dag weer is. Gelukkig slaap ik ‘snachts wel goed maar wordt vaak wakker omdat mijn linker been niet goed ligt want dan komt de pijn weer opzetten. Zoals ook overdag als ik teveel zit. Ook dan begint het eerst in mijn lies te "branden" en dan te kloppen en uiteindelijk moet ik van houding veranderen. Maar als ik te lang op de benen sta ook dan steek het in de lies. Wat soms wel helpt is tegendruk in de lies, dmv mijn hand in de lies te drukken.
  Een bijkomend probleem is dat, gelukkig het plassen geen pijn doet, maar ik kan het niet lang meer ophouden. Of dat dit van het probleem uit de liesstreek komt wet ik dus niet, ben geen dokter. Maar het is wel irritant want daarbij komen dan steken in de onderrug bij. Al met al dus heel vervelend. Als de pijnen te veel worden neem ik diclofenac 100.
  Ik heb nu al begrepen dat bij veel gebruik van dit medicijn er maagproblemen kunnen komen.
  Ik hoop dat een arts die het hier leest mij en alle anderen wellicht verder kan helpen.

  Lees graag een reactie.

  Reactie
Reageer op: Linker zaadbal / Liespijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief