Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Ik heb een puistje op mijn piemel. Het ziet er ongeveer uit als gewoon een puist op bijvoorbeeld mijn neus, maar dan veel steviger. Ik krijg 'm niet uitgeknepen! Ik schaam me er wel een beetje voor (ik ben 18).

  Reactie
  #2

  Bedoel je dat het ook beetje aanvoelt als een heel klein steentje, en (soms) ook pijn doet als je um probeert "uit te knijpen"? Daar heb ik namelijk last van, maar kan iemand daar op antwoorden, zo onnodig om daar een nieuwe vraag van te maken

  Reactie
  #3

  Gewoon een (steen)puist zoals die overal kan ontstaan, dus ook op je penis, wachten tot die rijp is of uitknijpen, in geval van een abces, moet alle rotzooi eruit, anders kan het terug komen.
  Zo nodig een gaasje met trekzalf erop, gaat die ook goed en helemaal weg.

  Als de puist open is, is de pijn weg, want dan is de druk eraf.

  Reactie
  #4

  ik denk dat je gelijk hebt, er is een beetje zooi uit gekomen, het was wit, nou is de pijn weg en het plekje is bijna helemaal weg
  😀 kortom, ik=blij

  Reactie
  #5

  tjah anoniem, mocht het op dezelfde plaats terugkomen, let dan op met uiknijpen, al het witte spul moet eruit, is het vloeibaar dan is het nog vers als het waren, is het spul al vaster dan is het al wat ingedroogd.

  Als het vloeibaar is, zorg dan dat je alles wegknijpt, tot het wat bloed, zodat ook alles weg is, in dat spul zitten namelijk niet alleen dode cellen, maar ook nog levende..en bacterien, dus alle prut weg en even goed schoonmaken, just in case.

  ben blij dat je er vanaf bent, wees zuinig op je gereedschap.

  Reactie
  #6

  Hoe kan je zien dat die 'rijp' is? Of is dat een gekke vraag?

  Reactie
  #7

  Aanvankelijk glanst de huid op de puist, dit komt omdat de huid dan strak gespannen staat en de puist in grootte toeneemt, op een gegeven moment gaat de bovenkant aanvoelen als een blaar, je merkt dan ook dat er bovenop nauwelijks gevoel in de huid zit.
  Soms gaat het bovenste huidlaagje ook vervellen, met een heet gemaakte naald of speld kun je er een klein gaatje in prikken, zoals ik al zei voel je dat niet, de pus komt er dan snel uit, verder kun je hem dan uitknijpen, echter als de puist dieper onder de huid ligt kan dit gaatje te klein zijn en komt de puist dus weer terug, als je dit merkt dan kun je het beste wachten tot die zelf openbarst (met een heet bad kun je goed weken waardoor dit sneller gebeurt).

  Of nadat je het gaatje hebt gemaakt een gaasje met wat trekzalf (bij drogist te koop) erop en elke dag verversen, op een gegeven moment zie je dat er geen vuil meer op het gaasje komt en ziet het wondje er mooi babyroze uit.

  Ik hoop dat je hiermee uit de voeten kunt, zo'n puistje is lastig en pijnlijk, maar verder kan het geen kwaad hoor, soms voel je je ook wat misselijk en heb je verhoging..dit kan allemaal door zo'n abces komen.

  Meer dan een goede hygiene kun je niet doen, via een haartje kun je al zo'n abces krijgen, dus pech als je ervoor gevoelig blijkt te zijn...
  beterschap.

  Reactie
  #8

  Harstikke bedankt voor je reactie!!!

  Ik had hem maandag (proberen) uit te knijpen.
  Is denk ik gedeeltelijk gelukt, er kwam alleen een beetje bloed uit.
  Ben elke dag nog 1 x extra in bad gegaan. Het lijkt nu een stik minder, maar ik wete niet of het helemaal weg is gegaan, misschien moet ik hem nog verder uitknijpen ik weet het niet.
  Ik zal vamiddag die zalf eens gaan halen, en dan paar daen afwachten.

  Hoop echt dat het weg gaat, is echt een raar en vies gezicht ik heb dat nog nooit gehad.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hallo, ik heb ook een puist ofzoiets op men penis, maar het zit niet op men penis maar tussen penis en velleke denk ik :s het is zo hard als een steen en als ik eraan kom doet het pijn. Ik heb bang om naar de dokter te gaan en om ze uitteknijpen ofzo. Ik heb het gisteren pas opgemerkt mar kan dit kwaad? en hoe krijg ik ze weg
  en het is geen soa ofzo he ben nog maar 14

  Reactie
  #10

  Ik heb ook een soort puistje gehad op me penis.
  Trekzalf gehaald maar dat helpte niets.
  Ben uiteindelijk toch maar naar de huisarts gegaan, die heeft hem opengemaakt en ( deels ) uitegeknepen.

  Bij mij ging het om een onschuldig talg kliertje. Helaas is het niet helemaal weg getrokken en is het nog wel zicht baar.

  Ik heb de keuze om het in het ziekenhuis helemaal weg te laten snijden, maar ja ik denk dat ik het maar laat zitten, ik heb er geen pijn of niks aan, en vindt het niet echt storend.

  Succes ermee]

  Reactie
  #11

  Jongens, puistjes op de penis zijn vaak hartstikke normaal, 1 op de zoveel jongens heeft hier last van..

  Haarzakjes kunnen ook wel eens ontstoken raken bijvoorbeeld na het scheren. Het beste is gewoon een zalfje te halen of gewoon goed schoon te houden. Het is soms heel verleidelijk om er toch aan te zitten maar probeer dit niet te doen, deze gaan namelijk vanzelf na verloop van tijd weer weg.

  Als je het echt niet vertrouwt gewoon naar de dokter gaan. Maar snap wel: Als je nog nooit sex hebt gehad kan het ook geen soa zijn.

  Reactie
  #12

  ach ik schrok alweer, dankjullie wel voor de info en als ik in de toekomst geen last meer wil hebben van ontstoken haarzakjes en steenpuisten op mijn penis... kan ik het dus het beste goed schoonhouden?

  Reactie
  #13

  ik heb dit ook een puistje maar weet het niet zeker het doet niet veel pijn als ik eraan kom maar ik ben pas 13
  en ik vind het schaamtelijk om naar de dokter te gaan

  Reactie
  #14

  Je kunt proberen 'm uit te knijpen, maar vaak verdwijnen ze weer vanzelf.

  Groet Har

  Reactie
  #15

  Ik heb het ook en er kwam witte spul uit heb alles schoongemaakt wat moet ik nu doen? Help!!

  Reactie
Reageer op: Puistje
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief