Adrenaline opwekken

  • #1

    Weet iemand of het normaal is, dat ik adrenaline kan opwekken op commando, zonder dat ik hiervoor boos, angstig of gestresst voor hoeft te zijn? hoe kan ik dit laten zien? Nu heb ik geen zin om via een test een groot deel van mijn eigen risico kwijt te raken alleen maar om te bewijzen dat ik dat kan(of het moet goedkoop kunnen)Dus zonder gelul ik kan exact hetzelfde gevoel opwekken wat je bijv in de achtbaan, dat moment dat je stijl naar beneden gaat, maar dan wanneer ik wil. Mocht hier meer over bekend zijn dan hoor ik dat graag!!

    Reageer
    #2

    En waarom wil je dan perse bewijzen dat je het kan? Wat is het doel daarvan? Het is wel bijzonder denk ik. Ik heb er nog niet eerder van gehoord.

    Reageer
    #3

    Dat maakt even niets uit, het gaat mij erom hoe dit nagekeken kan worden. En dan zo goedkoop mogelijk. Nogmaals het is gewoon voor eigen weet.

    Reageer
    #4

    Dat zou door middel van bloedonderzoek kunnen. Maar daar dat zal allemaal niet zo makkelijk gaan. Dit vergt toch nogal wat onderzoek.

    Reageer
    #5

    Ok bedankt:)Tis dat het soms gewoon oncontroleerbaar is.

    Reageer
    #6

    Het is de vraag of het ook daadwerkelijk adrenaline is.

    Reageer
    #7

    Nee hij heeft gelijk dat kan ik ook maar het is geen adrenaline het is serotonine of dopamine denk ik. het zorgt voor een fijn gevoel in je buik je kan het anderzijds ook blokkeren. Ik weet ook niet precies hoe ik het doe ik doe het met mijn hersenen maar voel het in mijn buik. Ik kan het ook weer relatief snel (met een overgangsfase van pakweg 30 seconden) laten verdwijnen. Ik denk dat je dit kunt oefenen door aan spannende situaties te denken hierdoor wordt het zeg maar geopend ofzoiets en dan kan je zelf gas bij geven om het zo maar te zeggen... Ik wist ook niet dat er anderen waren die dit ook konden ik vind het soms gewoon lekker om te doen geeft echt een heel fijn gevoel. Het kan ook zijn dat TO misschien een ander stofje opwekt als ik doe..

    Reageer
    #8

    Ik kan dit ook maar wel op een andere manier. Ik moet naar 1 punt kijken en me concentreren op het "opwekken" ondanks ik geen flauw idee heb wat ik doe en zodra ik weer ergens anders naar kijk is het weg. Ik kan het niet lang volhouden en als ik het dan toevallig langer vol hou dan ga ik trillen. Ik krijg dan ook een gevoel in mijn buik hard gaat bonken en pupillen worden groter. P.s. "langer"volhouden is denk ik 15 sec. Ik hoef ook niet aan iets spannends te denken of dergelijke. het kost best wat energie want ik word er moe van.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik kan dus hetzelfde als jullie beschrijven. Mijn pupillen worden groter en mn hart gaat sneller kloppen. Ik kan het zonder ergens aan te denken en kan het zelfs gebruiken met krachttraining en om wakker te worden (ipv koffie). Ik merk wel dat als ik ook mezelf boos maak, en aan boze ervaringen denk het gevoel en effect wordt versterkt.

    Ik heb hier de afgelopen maanden erg mee geexperimeneerd maar ben ermee gestopt omdat ik de dag nadat ik voor mijn gevoel het meeste adrenaline ooit heb opgewekt. van de een op de andere dag kale plekke kreeg (Alopecia areata).

     

     

     

     

     

    Reageer
    #10

    Ik ben er enkele dagen geleden achter gekomen dat ik ook adrenaline of wat het ook is, kan opwekken wanneer ik wil. Ik doe dit al jaren maar was mij er niet van bewust. Als ik mij verdrietig voel of weinig energie heb dan denk ik aan dingen die mij adrenaline geven. En dan niet 1 gedachte maar ik laat honderden van deze gedachten voorbij komen totdat ik dat gevoel in mijn buik krijg en een enorme stoot energie vrij komt. Dat kan ik dan 5 tot 10 minuten behouden. Daarna nog een periode waarbij ik mij geweldig voel, een soort high en daarna uren van geen energie en nergens zin in hebben. Dit kan ik echter ook weer wegschuiven door opnieuw dat gevoel te creëren.

    Het nadeel na al die jaren 'slechte' gevoelens om te vormen naar deze adrenaline stoot is dat ik bijnier uitputting heb. Ook heb ik geen connectie meer met mijn gevoel waardoor ik mijn gevoelens alleen nog waar kan nemen wanneer deze somatische klachten veroorzaken. Wat ik ook al jaren heb.

    Reageer
    #11

    Ik kan dit ook als ik bijv in bed lig en ik ga denken aan een scenario dat ik moet vechten of iets dergelijke voel ik mijn hartslag gelijk omhoog gaan en ben ik heel gefocused ofzo en  voel ik gewoon de adrenaline door lichaam gieren ik hoef er niet boos voor te zijn persee maar ik krijg wel een sort gelijke gevoel als echt toen ik een keer moest vechten alleen is het minder heftig.

    Reageer
    #12

    dit precies !!!

    Reageer
Reageer op: Adrenaline opwekken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief