Moe ,misselijk/beroerd, vaak ziek, hoofdpijn, duizelig, koor

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Hoi,

  4 jaar geleden had ik vraag last van duizeligheid en moeheid ik ben toen naar de huisarts gegaan hij heeft mijn bloed geprikt op bloedarmoede en er kwam niks uit
  Ik ben zo een beetje 3 jaar lang gaan doorsukkelen met duizeiligheid en moeheid en heb nog een paar keer bloed getest maar toen kwam er weer niks uit, mijn huisarts zijn conclusie was "het ligt aan je leeftijd".

  Nu wordt het steeds erger ik ben bijv al in 2 maanden 3x ziek geweest soms zelfs meer dan heb ik vaak koorts, ben ik duizelig, moe, geef ik over, beroerd (misselijk) en heb ik erge hoofdpijn.
  Ik ben een half jaar geleden naar het ziekenhuis geweest, hier is bloed geprikt en onderzocht voor alles wat ze maar konden onderzoeken en weer…kwam er niks uit.

  Ik wordt ook steeds vaker snachts wakker met heftige misselijkheid en kots dan soms wel 5x in een nacht en ben daarna heel tijd ziek.

  Ik ben vaker naar de huisarts geweest maar hij blijft maar zeggen dat ik in de puberfase zit, mijn lichaam verandert en dat brengt nadelen met zich mee…maar ik kan me toch niet zo ziek veoelen steeds omdat ik "groei"?

  Over mezelf ik ben 16 jaar, sport genoeg, rook niet, drink niet vaak alcohol, ben nergens allergisch voor (zover ik het weet), slik de pil, vrij veilig, eet genoeg (behalve als ik me ziek voel dan eet ik bijna niks), drink zo’n 2 liter per dag en heb af en toe stress ( ivm examenjaar school maar nooit erg lang)

  Herkent iemand dit en weet iemand of ik behalve bloedprikken ook andere onderzoeken kan laten doen?

  Alvast bedankt,
  Iris

  Reactie
  #2

  bloed prikken alleen is niet genoeg, ga eens naar een andere arts of een acupuncturist(ook arts) of naar een homeopatische arts, er zal toch een reden zijn dat je je soms zo beroerd voelt!

  Reactie
  #3

  wat klote voor je :O

  mijn nichtje had dat ook heel vaak, veel kotsen en misselijk enzo, die bleek heel vreemd allegisch voor de huisdieren en dat maakte dat ze echt gewoon 1x in de week de hele nacht ziek was.

  terwijl die beesten er altijd waren….

  hoop dat je er iets aan hebt, zo neit
  heeel veeel succes en beterschap

  Reactie
  #4

  Misschien is een goede psycholoog iets voor je? Psychische zaken kunnen fysiek behoorlijk dwars zitten. Dat heet psychosomatiek, en daarbij valt er in het algemeen niet lichamelihjks afwijkends in je bloed te vinden.

  Reactie
  #5

  hoi Iris

  ikzelf ben 49 en heb dezelfde klachten als jij ,ik zit in de overgang,ik heb die klachten sinds ik met de overgang ben begonnen.

  dus jouw huisarts kan weleens gelijk hebben dat het bij jou ligt aan je puberfase.

  groetjes nel

  Reactie
  #6

  Heb je al eens gedacht aan de ziekte van Lyme? Check eens http://www.lymenet.nl

  S6 en sterkte.

  Reactie
  #7

  heee,

  ik heb daar ook last van!
  ben heel veel moe en kan s’avonds niet in slaap komen
  overdag heb ik amper energie en heb vaak dat ’t lijkt
  alsof ik dronken ben ofzo of in ieder geval aangeschoten.
  echt heel iritant. maar niet dat ik moet overgeven.
  ben wel heel misselijk.

  heb begon met dat ik vaak moe was.
  m’n ouders dachten dan ik gewoon lui was.
  maar toen heb ik toch maar bloed geprikt en er kwam uit dat er pfeiffer in me bloed was gevonden maar niet meer actief was.
  voor de rest was mijn suiker en alles helemaal goed.

  ik voel me nog steeds heel moe en duizelig en ben laatst week thuis gebleven van school.

  ben laatst weer naar dokter geweest en het zou aan m’n hormonen kunnen liggen omdat ik net als jou werd gezegd in de groei ben enzo en dat nog stabiel moet worden.
  ik zit trouwens nog niet aan de pil.
  maar denk er wel over omdat dat miss helpt? (Kben 15 jaar)

  mijn conditie is trouwens niet slecht maar ook niet super, met sporten kan ik gewoon mee komen zeg maar.
  voor de rest eet ik goed en slaap opzich ook wel goed alleen kan zo moeilijk in slaap komen. mijn ouders denken dat het aan m’n slaappatroon ligt.
  nja ik weet het niet hoor.

  herken jij hier verder nog wat in ?

  groetjes,

  Reactie
  #8

  Hoi Iris,
  Ik herken mezelf in je klachten. Ik ben ook heel vaak geprikt en alles was goed. Door op interzet te zoeken, kwam ik op een site voor B12 tekort. Heb mijn dokter gevraagd om dat te prikken. Bingo!! Mijn B12 was echt te laag.
  sterkte

  Reactie
  #9

  Ik zou eens laten uitzoeken of het aan de pil ligt die je slikt!

  Reactie
  #10

  heey ik was vroeger nooit ziek,
  maar nu heel erg vaak.

  Reactie
  #11

  ik herken deze klachten. er werd bij mij gezegd virus op evenwichtsorgaan. klachten waren heel heftig en bleven aanwezig en ik ben toch nog maar weer eens naar de ha gegaan. bloedtest gehad en hieruit bleek een laag vitamine b12 gehalte bovenop virusinfectie evenwichtsorgaan! huisarts wilde hier eerst niks aan doen maar ik heb hem overtuigd dat dit behandeld moet worden. krijg nu injecties. hoop dat het gauw minder wordt! vooral dat gekke gevoel in het hoofd, die duizelingen en extreme moeheid breken je op! hopelijk kom jij achter de reden van je klachten. laat nog even weten hoe of wat. gr femke

  Reactie
  #12

  je huisarts kan misschien gelijk hebben, maar net zo goed heeft hij het verkeerd ingeschat.
  De duizeligheid en misselijkheid kunnen komen door heel verschillende aandoeningen!
  Ik wil niet zeggen, dat je huisarts zich vergist! Maar bij zo veel klachten moet wel iets ondernomen worden. Over de duizeligheid + misselijkheid weet ik, dat het door griep/oorontsteking kan komen, of kan het iets met ziekte van Lyme te maken hebben. Bij door mij genoemde klachten zoeken ze ook wel eens naar tumor. Het is dus al een hele lijst van onderzoeken: CT-scan, MRI-scan, evenwichtsorgaan onderzoek (daarvoor moet je bij KNO arts), voor de ziekte van Lyme moet je bloedonderzoek hebben, bij nek letsel(whiplash) moet je naar fysio… Ik raad je wel aan om bij je huisarts misschien wat meer aandringen en/of second opinion te vragen bij iemand anders. Voor de zekerheid!
  Als je hiermee niet verder komt, raad ik je een uitgebreide zoektocht op internet.

  sterkte en succes

  Reactie
  #13

  Hoi Ga terug naar de huisarts en laat een algeheel onderzoek doen.laat je verwijzen naar het ziekenhuis.
  sta erop dat ze je op alles onderzoeken,ze zijn dit verplicht

  Reactie
  #14

  Algehele malaise kan ook in verband staan met een psychische aandoening zoals een depressie of ernstige vermoeidheid. Probeer over deze onderwerpen open en eerlijk met de huisarts te spreken zodat ook die richting onderzocht kan worden.

  Reactie
  #15

  Laten we het risico maar niet nemen dat het stress is. Of pubertijddingetje. Pfaiffer opnieuw laten checken, bloedbezinking amandelen klierkoorts? schildklierafwijking ga zo door checken die handel want langdurige vermoeidheid kan bij verwaarlozing chronisch worden en dat is een domper op je leven! Eerst goed onderzoeken voor men iemand naar een psych stuurt!

  Reactie
Reageer op: Moe ,misselijk/beroerd, vaak ziek, hoofdpijn, duizelig, koor
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief