Emla zalf voor tatoeages

 • #1

  Hallo,
  Kan iemand mij misschien vertellen of 'Emla zalf' ook gebruikt kan worden ter voorbereiding/pijnbestrijding van een tatoeage?
  Ik ken het produkt omdat mijn vriend dit een tijd geleden voorgeschreven heeft gekregen voor de pijnbestrijding voor Botox-injecties (overmatige oksel-transpiratie).
  Ben erg benieuwd naar de reacties,
  groet, Leora

  Reageer
  #2

  dit heb ik voor je gevonden:

  Andere toepassingen van deze verdovende zalf / crème
  Daarnaast kan Emla ook worden gebruikt om de huid lokaal te verdoven voor het verwijderen van haar, het zetten van tattoos en piercings, injecties, en eigenlijk alle toepassingen waar een verdoofde huid nuttig zou kunnen zijn.

  zou het toch even navragen bij degene die de tattoe zet, hij weet of het de huid zo verandert dat de tattoo niet strak wordt b.v. dat weet ik dus niet, vlgs mijn dochter doet het helemaal niet zoveel pijn, dus het kan ook zonder.

  groetjes, Brenda

  Reageer
  #3

  Hoi Brenda,

  Hartelijk dank voor je reactie. Het is zo dat de tatoëerder het zelf ook niet weet, vraag het ook namens hem. Wat de pijn betreft, het is voor een héle rugplaat (links naar rechts, boven naar beneden vol) dus dat is toch nét iets anders. Heb zelf ook een tatoeage, mijn vriend meerdere maar wat de pijn betreft ligt vooral aan de plek waar hij gezet word (bij mij deed het geen pijn, bij mijn vriend wel:-).
  Ik zal es een mail naar Emla zelf sturen, wie weet geeft dit uitsluitsel en kan onze vriendin dan veilig haar rug verdoven voordat ze onder de naald gaat. Of niet dus;-).

  Groetjes, Leora

  Reageer
  #4

  De ruggevoels zenuwen lopen in dermatomen. Dus als je de hele rug wilt verdoven...

  Reageer
  #5

  Ik heb het zelf gebruikt voor een tatoo en ik kan je zeggen het verlicht zeker te weten ik ben woensdag weer aan de beurt voor een tattoo en heb het weer gehaald gr danielle

  Reageer
  #6

  Dank je voor je reactie Danielle. Kreeg je deze zalf voor deze reden op recept van de huisarts?

  Groet, Leora72

  Reageer
  #7

  je kan de zalf gerust gebruiken, je hebt 2 sterktes in deze zalf.
  de zalf is heel prettig en ik spreek met ervaring.
  ik gebruikt het met name met piercen.
  als je het gaat gebruiken met tattoo dan is het raadzaam de sterkste te gebruiken, de zalf doet er lang over om in te trekken en is ook weer snel uitgewerkt. werkt ongeveer een goed halfuur.
  smeer niet meteen de hele rug in, dat heeft dan dus geen nut.
  kleine tattoos geen probleem, half uurtje van tevoren een flinge laag emla en no pain

  Reageer
  #8

  Onze tatoeëerder heeft Emla zalf aangeraden voor mijn man. Omdat hij een grote tattoo laat zetten op een pijnlijke plek.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Emla zalf voor tatoeages
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief