Abces lies

  • #1

    Ik heb het vermoeden dat ik een (kleine) abces heb op mijn lies. Dat is ontstaan door een ingegroeide haartje, nadat ik hoe dagen gekeken zag ik dat ik het haartje er makkelijk uit kan halen met een pincet. Ik hoefde er maar even aan te zitten en er kwam al wat pus uit. Het haartje is er uit, normaliter geneest een puist sneller wanneer het haartje er uit is.

    Is dit ook het geval met een abces? Lees dat het echt door de huisarts gedaan moet worden. Is dat altijd het geval?

    Reageer
    #2

    Ik denk trouwens dat het een abces of steenpuist kan zijn. Bij het verwijderen van het haartje kwam er dus een beetje pus uit en verder helder vocht. Eigenlijk net zoals bij een normale puist, alleen ziet er dus een stuk groter uit dan een normaal pukkeltje.

    Heb ik er goed aan gedaan om dat haartje te verwijderen? Dat ging heel gemakkelijk. Is de kans op bloedvergiftiging aanwezig?

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Als er een haartje in zat, klinkt het toch als een ingegroeid haartje,wat is gaan ontsteken.
    Daar krijg niet direct bloedvergiftiging van hoor,die ontsteking is de reactie van je lichaam die haar op te ruimen.
    Vergelijkbaar met een splinterje wat uit je vinger zweert.
    Maar als jij het niet vertrouwt, kun je natuurlijk altijd even naar de huisarts gaan.

    Reageer
    #4

    Dat kan fout gaan, daarom ook dat advies om daar niet zelf aan te prutsen maar naar de huisarts te gaan. Ga er dus mee naar de huisarts, die kan een zalf met antibioticum voorschrijven om verdere ontsteking te voorkomen en het beter te laten genezen

    Reageer
Reageer op: Abces lies


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief