Pijnlijke knokkels/gewricht

 • #1

  Hoi allemaal,
  Sinds 1,5 week heb ik last van verschillende plekken op mijn hand; bij de DIP gewrichten en de PIP gewrichten van enkel mijn rechterhand.
  Het doet pijn/voelt niet fijn als ik het aanraak of buig. Het ziet er rood uit en er lijkt een verdikking te zijn. Het is aanwezig op mijn rechter middelvinger, mijn ringvinger en mijn pink.
  Kan iemand mij helpen? Ik ben 24 jaar en hoop daarmee toch echt nog te jong voor bv artrose .. 😉 maar wie weet.

  Alvast bedankt!!

  Reageer
  #2

  Ik zou er mee naar de huisarts gaan,ipv een forum waar geen artsen zijn. Die kan na onderzoek een betere diagnose stellen dan aan de hand van een foto en ook gelijk bepalen of een verwijzing naar een specialist zinvol zou kunnen zijn.

  Reageer
  #3

  Ik heb sinds vandaag ook zo een rare kleur pip gewricht .... wat was het bij jou als ik vragen mag?
  Ik kan maandag pas naar de huisarts

  Reageer
  #4

  Mag ik vragen wat de uitslag was bij de arts. Het lijken sprekend mijn eigen handen... zwelling en roodheid

  Reageer
  #5

  Ik heb dat ook maar bijna alle vingers nu. Knokkels zwelling rood en komen steeds meer bij. Dokter doet niks. Ja geeft me een cortisol vaseline creme. Heb niks aan die vent en wil er niet naar kijken alleen fotos gestuurd online en gebeld. Word er inmiddels moedeloos van. Iemand al erachter wat het is?

  Reageer
  #6

  Ik heb dit ook al een tijdje, dokter weet er geen raad mee en schrijft alleen ibuprofen voor. Zijn jullie er al achter wat het is?

  Reageer
  #7

  Ik heb dit ook en loop hier al vanaf november mee, steeds meer vingers gaan opzwellen en/of doet pijn. Afgelopen donderdag foto’s laten maken, geen afwijkingen te zien dus geen reuma waarschijnlijk. Bloed afgenomen en nu wachten op de uitlsag. Ik kreeg ook maar zalfjes voorgeschreven en word totaal niet serieus genomen, pas na maanden doorzeuren.

  Reageer
  #8

  Ook ik heb precies hetzelfde. Het komt en gaat.

  Ik ben door gestuurd naar een reumatoloog. Volgens hem zijn het winterhanden. Nu houd ik het in de gaten of het in het voorjaar en zomer ook blijft komen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Weet je al wat het is? Die van mij zien er net zo uit.. heb eczeemcreme gekregen... en diclofenac omdat het middelste pipgewricht ontstoken leek.

  Groetjes
  Miriam

  Reageer
  #10

  Hier hetzelfde verhaal, zou zo een foto van mijn hand kunnen zijn. Weten jullie al wat meer over wat het zou kunnen zijn??? Volgens dermatoloog is het geen klassiek beeld van winterhanden, maar wat het wel is weet hij niet.

  Reageer
  #11

  Ook ik heb dit probleem al enkele jaren...
  Meestal deze periode, er is al zoveel onderzoek naar gedaan maar niemand lijkt mij echt te kunnen zeggen wat het is...
  Reuma vinden ze niks van terug in mijn bloed, huisdokter zegt reuma, reumatoloog zegt van de kou, maar het rare is dat ik het in de koude maanden niet had en nu weer wel, over enkele weken begonnen aan 2 vingers die er nu beter uitzien en nu sinds deze week weer aan de pink, ik dacht zelf aan jicht, de dokter zegt neen dat ook niet, ben een beetje ten einde raad.
  Bij mij s avonds begint dit te jeuken en word het heel warm

  Reageer
  #12

  Bedankt voor je reactie Amelie. Vervelend dat ze niks kunnen vinden. Zou wel fijn zijn om in ieder geval iets te weten wat het wel kan zijn. Misschien dat de anderen in dit forum nog verder zijn gekomen?

  Reageer
  #13

  Hi, ik heb dit zelf al een paar jaar. Begon eerst bij mijn tenen en heb het in de koude en wat vochtige maanden last van. In de zomer eigenlijk niet. Ik ben dit jaar pas naar de huisarts gegaan en die verwees me naar de dermatoloog! De dermatoloog zei ook dat het op een soort winterhanden leek. Ze hebben toch een biopt genomen en hieruit bleek dat het chilblain lupus is! Het is een auto immuun ziekte die weinig voor komt Het hoeft niet te zijn wat jij hebt, maar het lijken de zelfde symptomen.

  Reageer
  #14

  Hoi Cat,

  Ah dit lijkt er qua plaatjes en omschrijving wel op bij mij. Krijg je nu medicijnen of kunnen ze er verder niks tegen doen? Zou je daar wat meer over kunnen zeggen? Maw heeft het nut dat ik met deze aanvullende informatie terug ga naar de huisarts?

  Reageer
  #15

  Hi, ik ben nu bij de dermatoloog onder “behandeling” ik heb nu gewoon een ontstekingsremmende creme. Ik ga nu bloedprikken of het ook verder ergens in mijn lichaam zit want dat zou wel kunnen met chilblain lupus. Als het verder ergens zot in je lichaam kan je evt prednison krijgen of een andere ontstekings remmer!

  Reageer
Reageer op: Pijnlijke knokkels/gewricht
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief