Hyperventilatie

 • #1

  Mijn vader is vorig jaar juni overleden. In oktober kreeg ik allerlei lichamelijke klachten, veel pvc's, onrustig gevoel, trillen, angstig, duizelig, zweverig, gejaagd, tachycardie. Huisarts weet het aan stress. In de loop vd tijd zijn de klachten weer wat afgenomen. Nou kreeg ik afgelopen woensdag in de supermarkt ineens een warm gevoel van binnen,waarna ik duizelig werd. Ik had het gevoel flauw te gaan vallen. Vanavond had ik ook meerdere keren zo'n golf van warmte door mijn lichaam, waarna ik weer wat zweverig ben. Wat zou dit kunnen zijn? Kan dit door stress?

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Nog gecondoleerd met het overlijden van je vader!
  Kijk eens hier op het forum rond wat (al dan niet bewuste) hyperventilatie allemaal met je kan doen,zowel geestelijk als lichamelijk.
  Er is een enorme lijst met lichamelijke klachten, die allemaal door stress en hyperventilatie veroorzaakt kunnen worden,waar de dingen die jij noemt, allemaal op staan.
  Je zou eens een afspraak bij een fysiotherapeut kunnen maken,om naar je ademhaling te laten kijken en je daar bewuster van te worden.
  Dan kun je leren acute hyperventilatie aanvallen te doorbreken en als je onbewust of chronisch hyperventileert, leer je dat herkennen en daardoor kun dan je je ademhaling wat makkelijker weer reguleren.

  Reageer
  #3

  Ja, dat kan zeker. Stress en hyperventileren

  Reageer
Reageer op: Hyperventilatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief