Stress

  • #1

    Hi, ik heb nu paar weken last van stress gehad. Nu is alles opgelost waar ik stress over had. Maar heb nog steeds last van lichamelijke klachten, zoals drukkend gevoel op mijn borst waardoor ik niet zo goed kan ademen. Ook heb ik last van slappe armen en af en toe duizeligheid. Hoelang kan ik hier last van houden? Ik neem veel rust en ook slaap ik goed, maar toch hou ik deze klachten. Wat kan ik er tegen doen?

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Het klinkt als (onbewuste) hyperventilatie.
    Een fysiotherapeut kan je helpen om je bewust te worden van je ademhaling en zo de hyperventilatie te doorbreken met ademhalings en ontspannings oefeningen

    Reageer
    #3

    Kan dat in 1 behandeling opgelost worden?

    Reageer
    #4

    Nee,daar kun je wel maanden mee bezig zijn....

    Reageer
    #5

    Je kan het wat ondersteunen met natuurlijke middelen. Sowieso zorgen voor volwaardige voeding. Misschien een paar voedingssupplementen. Bij stress verbruikt je lichaam meer en worden voedingsstoffen slechter opgenomen. Zijn ook rustgevende kruiden en bloesemremedies. Je kan ook denken aan yoga of tai chi. Op het moment misschien wat lastiger omdat allerlei cursussen afgelopen zijn.

    Reageer
    #6

    Gaat het vanzelf over?

    Reageer
    #7

    Als je niets aan de stress doet gaart dat niet vanzelf over

    Reageer
    #8

    Kunnen kalmeringsmiddelen helpen om die klachten weg te nemen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Want ik stress nu vanwege die klachten, dus als die klachten weg zijn, stress ik niet meer

    Reageer
    #10

    Het heeft weinig zin om klachten met medicatie te onderdrukken,daarmee verdwijnt de oorzaak niet.
    Je blijft dan dus afhankelijk van medicijnen.
    Je kunt beter de oorzaak aanpakken.
    Kalmeringsmiddelen zijn geen snoepjes,maar over het algemeen medicijnen met een verslavende werking.....
    Die zet je pas in nadat je andere dingen hebt geprobeerd en dat niet afdoende is,niet omdat het een makkelijke oplossing is.
    Dus als ademhalings en ontspanningsoefeningen en het eventueel psychologische hulp bij de oorzaak/reden van de stress na langere tijd geen effect hebben.
    Je kunt beter met je klachten naar de huisarts gaan en daar een plan van aanpak mee maken.
    Daar heb je meer aan dan allerlei dingen bedenken waarmee je eigenlijk de makkelijkste weg wilt kiezen zonder echt je probleem op te lossen.
    Je zult toch zelf moeite moeten doen om er van af te komen. En dan bedoel ik iets meer moeite dan via een forum om hulp vragen,dus echt fysiek aan de slag gaan.

    Reageer
Reageer op: Stress


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief