tekort aan witte bloedcellen??

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een vraag, Wat als je een tekort aan witte bloedcellen hebt?? Zelf heb ik geprobeerd te zoeken, maar ik kreeg alleen heel veel info over leukemie! En dat zoek ik niet!!

    Veel Liefs, Daan

    Reageer
    #2

    Leukopenie (ook wel eens leukocytopenie of leucocytopenie genoemd) is een verminderde hoeveelheid (een tekort) aan circulerende witte bloedcellen in het bloed. Om te bepalen of iemand een leukopenie heeft, wordt wat bloed afgenomen en worden alle witte bloedcellen geteld.

    Een tekort aan alle bloedcellen in het bloed (dus ook aan rode bloedcellen en aan bloedplaatjes) wordt pancytopenie genoemd

    Een tekort aan neutrofiele granulocyten wordt neutropenie of nog granulocytopenie genoemd

    Een tekort aan witte bloedcellen kan optreden bij chemotherapie, leukemie, myelofibrose, aplastische anemie en het gebruik van bepaalde medicijnen.

    Het verschil met agranulocytose: deze term reserveert men voor een zeer ernstige neutropenie, meestal veroorzaakt door een overgevoeligheidsreactie op een geneesmiddel

    Zowel de kans op als de ernst van een infectie is het grootst is bij patiënten met diepe en langdurige neutropenie (> 14 dagen). Men spreekt van diepe neutropenie bij een absoluut neutrofielengetal (ANC) < 0,1 x 109/l of nog <1000/mm³. Bovendien hangt het succes van een antibiotische therapie af van het al dan niet herstellen van de neutropeniefase.

    Reageer
    #3

    Mijn dochter Carly / geboren 18/03/1980 - is al sinds 3 augustus 2009 in Barrancabermeja in Colombia/ Zuid Amrika.
    Zij is fors afgevallen in de afgelopen maanden minstens 8 kilo.
    Ze weegt nu 62 kilo met een lengte van 1.78m.
    Voor mij is haar gewicht niet verontrustend, ik denk dan , beter te dun dan te dik.
    Maar nu blijkt ze een veel te weinig witte bloedlichaampjes te hebben. ) de norm is iets van 150/250 o.i.d. maar zij zit onder de 150.

    Die witte bloed ichaampjes hebben toch iets met het stollen van het bloed te maken als je bijv. een wondje hebt.Toch.

    In Colombia eet men veel vlees maar bijna geen groentes.
    Mijn dochter is al zeker tien jaar veganiste, ze zal nu misschien wel eens afvallen van haar geloof )zij doet dit al jaren voor het milieu / gelooft niet in het eten van vlees. maar ik weet zeker dat zij vlees eten verafschuwt, dus dat zal ze niet doen.

    Ik maak me zorge om haar. Ze komt pas in Augustus dit jaar terug.
    Lies Tromp

    Reageer
    #4

    Witte bloedcellen of leukocyten zijn onderdeel van het immuunsysteem, de afweer tegen indringers zoals bacteriën. De normaalwaarde voor leukocyten ligt tussen de 4 en 11 x10 tot de macht 9 per liter.

    Reageer
    #5

    [color=#FF0000][/color]ik heb dat ook je en heb dat vanaf ik klein ben! en heb geen kanker...mensen kunnen dat toch gewoon hebben zonder een onder liggende ziekte ik vind dat ook raar hoor!!!! gr luna

    Reageer
    #6

    Ik heb vandaag te horen gekregen dat ik ook te weinig witte bloedcellen heb.
    Er is vorige week bloed afgenomen omdat ik ruim 9 kilo ben afgevallen in een maand en ik nog steeds afval.
    Ik ben een calorieën dieet van een diëtiste gekregen wat dus niet helpt.
    Als ik op Google kijk kom ik ook alleen maar uit op leukemie.
    Wat kan ik hieraan doen en wat kan net nog meert zijn

    Reageer
    #7

    Vitamine gebrek en ondervoeding kunnen de oorzaak zijn. Daarom ook het dieet van de diëtiste. Als dat onvoldoende helpt moet je terug naar de arts.

    Reageer
    #8

    Hallo die vraag zoek ik ook!
    Liz

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: tekort aan witte bloedcellen??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief