Opgezwollen lymfeklier na vaccinatie

  • #1

    Ik heb gisteren een vaccinatie gehad tegen het coronavirus. Ik zie zojuist dat in de arm waar de injectie gegeven is mijn lymfeklier onder de oksel aanzienlijk opgezwollen is. Ook is de oksel pijnlijk, evenals de arm (wat in mijn optiek ook wel logisch is). Ik vraag mij alleen af of een opgezwollen lymfeklier een bijwerking kan zijn van een vaccinatie. Ik hoor het graag!

    Reageer
    #2

    Hey,

    Het is geen bijwerking,maar een teken dat je lichaam wat doet met de vaccinatie. Wat dus de bedoeling ervan is,je afweer systeem aan het werk zetten.

    Groetjes Suzan

    Reageer
    #3

    Ha, bedankt voor je reactie. Het zal dus vanzelf over gaan en ik hoef mij geen zorgen te maken?

    Reageer
    #4

    Hey,

    Je lichaam reageert op de vaccinatie door antistoffen aan te maken, net als wanneer je " gewoon" ziek wordt. Dan kunnen je lymfeklieren ook dikker en/of pijnlijk worden.

    Als je er erg veel last van hebt of het na een aantal dagen niet beter wordt,kun je altijd even contact opnemen met je huisarts om te overleggen. Maar in principe is het een normale reactie op een vaccinatie.

    Reageer
    #5

    Hallo,

    Ook ik had een dag na mijn 2e Covid-19 vaccinatie last van een vergrote lymfeklier in de oksel van de geprikte arm. Na een week was dit weg en nu na weer een week begint het weer een beetje. Ik heb een auto immuunziekte en gebruik daarvoor medicijnen. Kan dat dit soort reacties veroorzaken, omdat mijn lichaam wellicht extra hard moet werken?

    Reageer
    #6

    Het kan ook een normale reactie zijn van de vaccinatie. Het is wel belangrijk dat je er zoveel mogelijk vanaf blijft

    Reageer
    #7

    Dat ervan af blijven heb ik dus gisteren niet gedaan en uitgebreid zitten checken. Dat was dan niet handig! Bedankt voor de reactie.

    Reageer
    #8

    Als je er te veel aanzit, raakt ze geïrriteerd en gaat weer opzetten. Dan gaat ze dus ook niet weg

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bedankt! Ik zal jouw advies ter harte nemen en het met rust laten.

    Reageer
    #10

    Heb na de 1ste inspuiting al last van gezwollen lymfeklieren. 14 dage zalf, 14 dagen afgewacht. Heb nu zware antibioticakuur van 28 dagen. Nu stillekes aan iets verbetering.

    Reageer
    #11

    Hallo,

    Tijdens de 2de Pfizer vaccinatie kreeg ik (jeuk)bulten in mijn nek en rug. Na een dag of 3 waren ze weg. Dit was niet ten tijde van de 1ste vaccinatie.

    Waarom krijg ik deze reactie? Waar kan ik hier meer informatie hierover over lezen (linkje?) Er is niet veel beschikbaar op internet.

    Ik twijfel of ik een boosterprik moet nemen. Je lichaam geeft toch een signaal af door deze bulten te creeren?

    Reageer
    #12

    Het is geen bekende bijwerking van Pfizer. De vraag is dan dus of de reactie van het vaccin was of van iets anders.
    Een groot deel van de bijwerkingen zijn in ieder geval wel te voorkomen, door de eerste 3 dagen vanaf het vaccin 3 liter water per dag te drinken.
    Je kunt met je huisarts overleggen of je de boorsterprik wel of niet zou moeten nemen.

    Reageer
    #13

    Ik heb dit nog nooit gehad in mijn hele leven, dat het een reactie ergens anders op is, gaat er bij mij niet in. Ik weet dat het geen bekende bijwerking is van Pfizer, want er is nl niets over te vinden. Maar dat wil niet zeggen dat het niet bestaat.

    Reageer
    #14

    Ik zeg ook niet dat het niet bestaat. Ik geef alleen mogelijkheden aan...

    Reageer
    #15

    Deze vaccinatie kreeg ik om 9 uur, niets gegeten, alleen koffie gedronken. Verder geen ander medicijn gebruik.

    Reageer
Reageer op: Opgezwollen lymfeklier na vaccinatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief