Hyperkaliemie

  • #1

    Onlangs mijn jaarlijkse check up gehad en uit het bloedonderzoek kwam een kalium waarde van 6.1. Ik ben 51 en neem al 2o jaar een betablokker. Af en toe heb ik wat last van hartkloppingen, en vooral in de namiddag kan ik last krijgen van een suikerval. Die kaliumwaarde is de laatste jaren telkens wat gestegen (4,9/5,1/5,5/6,1). Verder voel ik me vaak moe en sta soms heel wankel op mijn benen. De huisdokter vond de bloedwaardes normaal. En toch ben ik er niet gerust op. Wie kan me wat meer vertellen?

    Dank alvast

    Reageer
    #2

    Hoi, ik heb het afgelopen jaar, ook gehad met een bloedonderzoek,van de huisarts nog een keertje moeten prikken daarop, die zei, dat ze soms te hard stuwen met bloed prikken. Was dus zo, daarna goed. Misschien is dit bij jou ook gebeurd.

    Reageer
    #3

    Waarom gebruik je de betablokker?

    Reageer
    #4

    @John, Wegens hoge bloeddruk. Is nu mooi onder controle 12/8 .

    @Mary, snap ik, maar dan zou er elke keer stuwing zijn en het cijfer gaat elk jaar omhoog.

    Reageer
    #5

    De gemeten waarde is weliswaar iets verhoogd, maar niet onrustbarend. Dat zou ook geen problemen moeten veroorzaken.
    Schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen wel problemen veroorzaken. Hartkloppingen kunnen ook veroorzaakt worden door de betablokker.

    Reageer
Reageer op: Hyperkaliemie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief