Vieze smaak na coronabesmetting

  • #1

    Beste,

    Half september ben ik positief getest op COVID-19. Tijdens mijn ziekte ben ik mijn smaak en geur volledig kwijtgeraakt. Na zo'n 2 maanden kwam het een klein beetje terug. Eind november echter stopte ik in de avond een frietje in mijn mond en dit proefde heel vies naar een soort chemische/metale/ijzere/zeepachtige smaak die ik niet kan plaatsen. Sinds dit moment proeven heel veel dingen naar deze smaak, de ene dag meer dan de andere dag. Ei en fanta zijn bijvoorbeeld heel erg vies, sommige andere dingen vallen wel mee.

    Ik heb dit nu al meer dan een maand en heb geen idee of dit normaal is na een coronabesmetting en wanneer dit weg gaat. Het is puur smaak, mijn geur is ook nogsteeds niet volledig terug maar wat ik ruik is normaal en niet ook die vieze smaak.

     

    Ps. de avond voordat ik die vieze smaak kreeg heb ik een kleine hoeveelheid cocaïne gebruikt, ik weet niet of dit relevant is

    Reageer
    #2

    Je smaak was nog niet terug. Je smaakpapillen en je slijmvliezen waren nog aan het herstellen. Coke snuiven was dat wel een heel slecht idee,

    Reageer
    #3

    Beste John,

    Dat dit een slecht idee was ben ik inmiddels ook achter. Ik ben geen regelmatige gebruiker, dit was de tweede keer, het lijkt mij dus wel sterk dat mijn neus direct schade heeft opgelopen. Mocht dit wel zo zijn, is de oplossing dan gewoon wachten en niks geks gebruiken?

     

    Reageer
    #4

    Het kan wel schade veroorzaken omdat je slijmvliezen nog herstellen moeten. Ik zou inderdaad even afwachten. als de klachten blijven aanhouden of erger worden, dan toch maar naar de huisarts

    Reageer
    #5

    Beste John,

    Dank voor het advies. Ik heb alleen geen verkoudsheidsklachte, jeuk, een verstopte neus etc. wat je wel zou verwachten bij slijmvliesklachten.

    Reageer
    #6

    dat hoeft niet perse

    Reageer
    #7

    Ik werd 4 weken geleden positief getest op COVID-19. Na een aantal dagen van hoge koorts en hoofdpijn, begin ik ook te hoesten. Niet lang hierna veranderde mijn geur en smaak. Gezonde dingen als water, pasta, brood, fruit kregen een gevaarlijke geur en smaak en gevaarlijke stoffen een neutrale of prettige geur. Ik had constant de door jou beschreven smaak in mijn mond of hij werd vanuit mijn maag omhoog gestuwd voorafgaand aan braken. Ondertussen waren namelijk mijn hersenen in de war gebracht. Als ik iets dronk of at dat goed voor mij was, maar waarvan de geur was aangetast, dan zorgde mijn overlevingsreflex voor braken om mijn lichaam te ‘beschermen’. Er ontstond een volkomen op eigen houtje functionerende communicatie tussen de braakprikkel in mijn maag en de aansturing in mijn brein. Ik werd rap zieker en uiteindelijk ernstig uitgedroogd opgenomen in het ziekenhuis. Dergelijke verstoringen zijn niet onbekend als het gaat om COVID-19. Het virus heeft zeker invloed op het immuunsysteem en het zenuwstelsel. De vieze smaak kan dus heel goed passen bij de verstoring die je beschrijft aan de geur-en reukwaarneming. Hij kan ook maandenlang aanhouden. Inmiddels heb ik een acute nierbekkenontsteking als gevolg van de ernstige uitdroging en treedt misselijkheid en braken op de voorgrond als ik vermoeid raak. Ik zou zelf geen drugs gebruiken na een besmetting met een dergelijk destructief virus voordat je tenminste maanden klachtenvrij bent. Succes!

    Reageer
    #8

    Ikzelf heb corona gehad begin dit jaar. Hierbij ook mn geur en smaak een tijd verloren. Dit kwam gelukkig beetje bij beetje weer terug.
    Maar net zoals bij jou ook op de een op de andere dag dat bepaalde dingen niet meer smaakte en een bepaalde geur hadden. Ik lust geen ei meer en stinkt ook enorm, rundvlees is vies, cola smaakt na kaneel. En komt elke keer wel iets bij wat niet meer smaakt. Mn dochter ervaart precies hetzelfde en was tegelijk met mij ziek. Wij ervaren dit als zeer vervelend want we lusten niet veel meer
    Ik hoop dat ze hier snel iets voor vinden en dat het ook wel weer goed komt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hey,
    ik had zes maanden geleden ook Corona opgelopen, was zes maanden mijn geur kwijt en toen kwam het weer net een beetje terug zo rond december. Tijdens oud en nieuw miauw gesnoven (en corona opgelopen, alweer, oops) nu heb ik dus ook constant zo'n vieze smaak in mn mond. Is het inmiddels weggegaan bij jou of heb je contact op moeten nemen met de huisarts?
    Met vriendelijke groet.

    Reageer
    #10

    Bij mij is het vooral de smaak van Cola,de nasmaak is heel slecht,Coca Cola of Pepsi,het smaakt allebei heel chemisch.Is dit het gevolg van Corona of van het vaccin...?

    Reageer
    #11

    Als dat zo is dan van corona en niet van het vaccin
    Op zich is hert natuurlijk niet zo vreemd dat het chemisch smaakt.... het is chemisch

    Reageer
    #12

    Beste mensen,

    Vorig jaar december heb ik corona gehad, ik raakte toen mijn smaak en geur kwijt, dit kwam vervolgens terug en een paar weken later kreeg ik ook bij bepaalde voedsel een hele vieze smaak en geur. Nu 8 maanden verder nog steeds hetzelfde. Ik ben er wel achter dat het bij knoflook, uien en vlees het ergste is. Met de dag merk ik weer iets wat ik niet meer of juist wel weer kan eten. Ik merk dat dit lichamelijk ook effect op mij heeft, naast dat ik er erg depressief van wordt. Vandaag ben ik bij de huisarts geweest hiervoor en hij heef mij prednisolon 5mg voorgeschreven, wat ik erg vreemd vind, ik heb namelijk geen ontsteking. Heeft iemand hier ervaring mee?

    Ik hoor het graag!

    Reageer
Reageer op: Vieze smaak na coronabesmetting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief