Opstapeling vage klachten na verwijderen mirena spiraal

  • #1

    Vorige week maandag heb ik mijn mirena spiraal laten verwijderen. Ik voelde me vaak wat afgevlakt zowel fysiek als mentaal en had de behoefte m'n lichaam en emoties weer te voelen.

    Nu had ik logischerwijs wat last van krampen na het verwijderen en had ik al her en der gelezen over zoiets als 'de grote schoonmaak'. Je lichaam moet zich weer helemaal instellen op de eigen hormonen. Daarnaast heb ik een paniek-/angststoornis, dus ervaar vaker vage klachten. Maar ik ervaar op dit moment wel erg veel verschillende lichamelijke klachten.

    • De woensdag erna overviel me een angstig gevoel dat de hele dag bleef hangen. Last van een soort hyperventilatie vervolgens.
    • Donderdag voelde ik me vaker kortademig, benauwd en begon ik een hoestprikkel te onderdrukken. Daarnaast kreeg ik maagklachten, het gevoel dat m'n eten niet goed weg zakte. Veel boeren, oprispingen en een nare pijn op m'n rug. Hyperventilatie? Stress? Angst? Of toch iets ernstigs?
    • Sinds zaterdag hebben we een katje in huis. Ik ben nooit allergisch geweest, maar het leek wel alsof de benauwdheid ineens toenam na die dag. Toch een allergie ontwikkeld? Is er een connectie tussen hormonale disbalans en overgevoeligheid?
    • Sinds gisteren (dinsdag) veel last van mijn holten. Rond deze tijd van het jaar heb ik wel vaker last van bijholteontstekingen. Maar toch voelt het nu anders. Ook hoest ik nog steeds, slaap ik slecht en wordt ik angstig en benauwd wakker. M'n hartslag verhoogd echter niet heel sterk zoals bij een 'normale paniekaanval'

    Maandag ben ik getest op corona en deze test was negatief. Ik ben een beetje radeloos en weet ook niet meer met welke klacht ik naar de huisarts moet gaan. Per klacht 1 consult heb ik al eens vaker gehoord, dus zou graag eerst willen weten of er meer zijn met deze klachten na het verwijderen van de spiraal? Of is het misschien toch iets anders? Ik weet het niet meer, iemand die me helpen kan wat te doen? Of wat het is?

    Reageer
    #2

    Lijkt toch vooral op angst/stress/hyperventileren

    Reageer
    #3

    Dank voor de reactie.

    Vannacht was een hoogtepunt. Ik heb in totaal vanwege benauwdheid en/of angst nog geen 2 uur geslapen. De nacht hiervoor heb ik wel meer geslapen, maar was ik ook veel (paniekerig en buiten adem) wakker. Ik heb dit nog nooit eerder zo meegemaakt, is dit normaal? Is er echt geen verband tussen hormonen en ontwikkeling allergie of zelfs astma? Ik vraag het me heel sterk af...

    Als ik lig (vooral plat en op mijn zij) heb ik het gevoel minder goed te kunnen ademhalen. M'n bovenrug doet dan ook echt pijn. Tegen het einde van de nacht begon mijn buik enorm te rommelen en zeuren. Alsof ik heel erg honger had of de spijsvertering die ineens op gang kwam. M'n keel was na het slapen heel droog en de brok in m'n keel voelde hard aan, leek meer in de weg te zitten dan eerst (ben er ondertussen aan gewend dat ik dit vaker heb).

    Nog zo'n nacht trek ik niet ben ik bang...

    Reageer
    #4

    Je hyperventileert. Doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #5

    Ik heb op 22 oktober spiraal laten verwijderen. 2 dagen bloeding gehad. Aantal dagen bruinere afscheiding. Verder niets meer tot op heden.

    Heeft er iemand een idee wat dit kan zijn? Is dit herkenbaar? Hoe kom je erachter wwt je cyclus is? En hoe kun je je cyclus resetten?

    Reageer
    #6

    Wanneer een spiraal wordt verwijderd, ontstaat er een kleine bloeding. Na 2 dagen kan dat gaan verkleuren omdat het dan wat ouder bloed is dat nog is achtergebleven. Er is niks te "resetten" . Je lichaam zal dat zelf meten doen

    Reageer
    #7

    Ik heb mijn Mirena spiraaal in overleg met de arts langer laten zitten (nu 6,5) jaar. Ik ben 50 en menstrueer nauwelijks meer. Maar na 5 jaar houdt de oestrogeen productie van de spiraal op en sinds een jaar heb ik vergelijkbare klachten als ‘lynkko’. Met namen maag pijn, opgeblazen buik, onrustig gevoel. Symptomen die inderdaad ook passen bij chronische hyperventilatie maar kan er ook een verband zijn met de afname van oestrogeen?

    Reageer
    #8

    Ik heb ongeveer een maand geleden mijn mirena spiraal laten verwijderen omdat ik ineens last kreeg van mijn schildklier en het idee had/heb dat er een verband tussen de nieuwe Mirena en de ineens ontstane schildklier klachten zit. Nu heb ik echter sinds het verwijderen van de spiraal echt last van ontzettende stress gevoelens, net als wat hierboven beschreven wordt, komen ze vooral snachts opzetten en kan ik soms nachten wakker liggen. Ik voel me dan onwijs nerveus en merk dat ik overdacht echt super emotioneel ben.

    1. kan dit iets te maken hebben met dat het lichaam ineens weer zelf veranwtoordelijk is voor het aanmaken van hormonen en bepaalde hormonen ineens veel minder heeft?
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het zou kunnen

    Reageer
    #10

    Ik heb afgelopen donderdag mijn spiraaltje eruit laten halen omdat het voor mij niet meer goed voelde. Ik had "vage" buikklachten, waar niemand iets mee kon. Echo van de buik gehad maar daar was alles goed. Ik ben bij een osteopaat geweest en die zei dat mijn buik te vergelijken was met een te hard opgepomte fietsband. Advies, spiraaltje eruit. Dat bevestigde wat ik voor mijzelf al had besloten. Ben nu 3 dagen verder maar heb nog steeds licht bloedverlies en nog steeds wat buikklachten. Nu zal mijn lichaam moeten wennen aan het feit dat het spiraaltje eruit is. Ben 56 en hoop dat ik het grootste deel van de overgang achter de rug heb. Binnenkort naar een meseloog en dan kijken wat zij zegt. Maar hoe lang duurt het voordat je lijf weer een beetje in "oude " staat is??
    Warme groet karin

    Reageer
    #11

    In het mirene spiraal zit geen oestrogeen alleen Levonorgestre, dat is een synthetisch progestageen.

    Reageer
    #12

    @michelle in het Mirene spiraal zit geen oestrogeen.alleen Levonorgestrel, dat is een synthetisch progestageen

    Reageer
    #13

    Ik heb nu 2 en halve week geleden spiraal verwijderd. Eerste 2 dagen niks aan de hand totdat ik krampen kreeg tot op de dag van vandaag komt het met vlagen en bloed nog steeds. Huisarts gebeld dit kan tot 2 a 3 maanden aanhouden zeiden ze omdat het lichaam zich moet herstellen.
    Ook heb ik meer last van paniek, hyperventilatie, duizeligheid, somberheid en stemmingswisselingen.
    Normaal zou ik nu in de pms week zitten en over 2 dagen mn menstruatie moeten hebben maar merk dat mn lijf helemaal op de staat.

    Ik heb de spiraal laten verwijderen omdat de paniek en duizeligheid begonnen is na het plaatsten net als de pms klachten. Zodra de eisprong was geweest ging mn lijf raar doen.

    Ik hoop dat ik snel weer hormonaal in balans ben

    Reageer
Reageer op: Opstapeling vage klachten na verwijderen mirena spiraal


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief