Chronische hyperventilatie

  • #1

    Ik kan mijn vraag niet meer vinden. Dus even met een onderwerp erbij. Is het mogelijk dat saturatie laag is 91, 92 bij chronische hyperventilatie? Ik ben benauwd, vooral als ik door mijn neus adem. Door mijn mond gaat het wel. Normaal is mijn saturatie 99. Ik ben 40 jaar en rook niet. Heb wel last van veel spanningsklachten.

    Reageer
    #2

    Ja dat kan

    Reageer
    #3

    Heel erg bedankt voor je reactie. Ik ben dan zo bang dat ik zit te hyperventileren vanwege zuurstoftekort, net als die bergbeklimmers. Was heel bang om te gaan slapen, bang om niet meer wakker te worden. Ik heb goed geslapen maar ben nu weer de hele tijd kortademig en benauwd, alsof ik door een rietje adem. Paar maanden geleden kwam het ook in golven, duurde paar uur, ging na paar dagen weer weg. Vervolgens weken af en toe beetje en kort last. Maar nu hele dag. Ik heb wel weer hele drukke dagen gehad. Gister bij de huisarts geweest, omdat ik soms 88% saturatie had gemeten, maar hij had 100% gemeten. En zei dat ik aan het hyperventileren ben Door spanning. Mijn hartslag is goed. Ik voel ook dat ik hyperventileer, maar ben vooral bang dat het door zuurstoftekort komt.

    Reageer
    #4

    Je gaat niet hyperventileren door zuurstof tekort. Bovendien is het door huisarts gecontroleerd

    Reageer
Reageer op: Chronische hyperventilatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief