nachtelijk zweten

  • #1

    Beste

    Ik heb dagelijks last van hevige zweetaanvallen.  Enkel 's nachts, overdag heb ik daarentegen vaak een koude gevoel.  Het zweten is zo erg dat mijn nachtkledij kletsnat is, over heel mijn bovenlichaam zweet ik en mijn handen lijken uren in water te hebben gezeten.  Het verstoort mijn slaap (ik moet een paar keer opstaan 's nachts om een douche te nemen). Mijn bloedwaarden zijn nochtans ok.  Ik heb enkel Hashimoto (verhoogde antistoffen schildklier) en neem betablokkers tegen soms oncontroleerbare hartkloppingen.  Ook neem ik Zoely-pil.  Volgens de dokter is het gewoon hormonaal.  Maar dit is echt niet normaal, alsof mijn lichaam vecht tegen iets/koorts maakt....  Weet u raad?

    Reageer
    #2

    Hoe oud ben je?

    Reageer
    #3

    49 en volgens de tests van mijn gynaecoloog zeker nog niet id menopauze.

    Reageer
    #4

    Dan zal het toch hormonaal zijn. Maar dan wellicht vanuit je schildklier

    Reageer
    #5

    Vreemd want mijn tsh en schildwaarden zijn normaal. Behalve de toename van mijn antistoffen en de noduli (kleine knobbels). Medicatie (euthyrox) is om die reden niet nodig, vindt de endocrinoloog. Maar ik ga het bij mijn volgend bezoek binnenkort toch zeker vermelden.

    Ergens denk ik ook dat dit klein vlinderorgaan idd de oorzaak zou kunnen zijn, van mijn heftig zweten s nachts alsook zelfs van mijn hartkloppingen.

    Jammer dat de artsen hier,  dat tot op heden echt niet weten te verklaren...

    Reageer
    #6

    Dit is een oude msg, maar voor nieuwe bezoekers, denk ik dat het door Zoely komt. Het mocht een goede medicijn zijn maar niet voor iedereen. Ik heb ook hashimoto en heel veel last gehad van hartkloppingen en nachtelijke zweten met zoely. Wellicht werk niet optimaal met schildklier hormonen.
    Ben overgestapt naar een andere pil.

    Reageer
Reageer op: nachtelijk zweten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief