Ziekte van lyme na jaren nog opsporen in bloedtest?

  • #1

    Een vraag waar ik al een heel tijdje mee zit.

    Stel .. ik heb als 10 jarige een tekenbeet gehad en zo de ziekte van lyme opgelopen, maar nog nooit een bloedtest heb gehad om dat te testen, nu inmiddels een leeftijd van begin de 30.

    Zou het dan na zoveel jaar nog uit een bloedtest kunnen komen dat ik de ziekte van lyme gehad heb, of moet je er dan véél eerder bij zijn?

    Ik zeg dit omdat ik al een hele tijd allemaal van die vreemde vage klachten heb die met de jaren toe lijken te nemen. Ik denk al een tijdje zou het geen B12 tekort zijn (zit in het grijze gebied), maar toen las ik ergens ook wat over de ziekte van lyme en veel symptomen lijken overeen te komen, vandaar. Ook omdat ik me nog herinner toen ik rond de 10 jaar was, dat er links onder mijn tepel een klein verkleurd stukje huid is ontstaan, maar goed dit kan natuurlijk ook heel iets anders geweest zijn. Ik kan me niet meer echt herinneren of dat plekje toen zeer heeft gedaan.

    Reageer
    #2

    Dat kan gevonden worden

    Reageer
    #3

    Oke, dat had ik niet verwacht eigenlijk.

    Bij de volgende bloedtest wil ik dit laten testen, gewoon voor de zekerheid, hoeft helemaal niet zo te zijn natuurlijk.

    Reageer
    #4

    Bespreek het met je huisarts

    Reageer
Reageer op: Ziekte van lyme na jaren nog opsporen in bloedtest?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief