Duizeligheid na het eten

  • #1

    Hallo,

    Weet iemand wat de oorzaak kan zijn van het volgende probleem. Als ik nog niet gegeten heb en blijf het hongergevoel negeren word ik duizelig wat ook normaal is. Maar als ik dan iets eet zoals enkele boterhammen is dit gevoel inorde en kan ik direct na de maaltijd gaan wandelen of fietsen zonder duizelig te worden. Maar als ik zwaardere maaltijd eet (aardappelen enz) en ga dan onmiddellijk wandelen na 10 à 15 minuten daalt de suikerspiegel enorm en enorm duizelig gevoel. Als ik na de zware maaltijd eerst 1 tot 2 uurtjes op de bank blijf zitten heb ik deze problemen niet als ik in beweging kom. Wat kunnen de oorzaken zijn? En nog iemand hier last van? Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Schommelende suikerspiegels. Je moet zorgen dat je regelmatig en voor op tijd eet. Voor de zwaardere maaltijden heeft je maag iets meer tijd nodig.

    Reageer
    #3

    Belangrijk is zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Beter dus bijv maaltijdsalade of omelet met een beetje brood dan veel brood met dun beleg. Als je gedurende de dag meer uitgebalanceerd eet, zou dat misschien kunnen schelen in de dip na je avondmaaltijd, waarbij je anders misschien net wat teveel eet.

    Reageer
Reageer op: Duizeligheid na het eten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief