Paracetamol

  • #1

    Hallo,

    Ik heb 2 paracetamol genomen en ongeveer een uur later nog 2. Ik las dat de tussenpoos 4 uur moet zijn. Kan dit kwaad en heb ik nu leverschade?

    Reageer
    #2

    Nee. Maar de volgende pas over 8 uur nemen. Let op: De maximale dagdosering (24 uur) voor volwassenen is 4000 mg.

    Reageer
    #3

    Oké dankuwel.

    Reageer
    #4

    Hallo,

    Ik voelde me dus niet zo lekker, vandaar de paracetamol. Nu heb ik er voor gekozen om te gaan slapen/ uit te zieken. Zojuist heb ik 3 uur geslapen onder een warme deken met de verwarming aan, en mijn temperatuur (rectaal) is gegaan van 37.5 naar 38.5. Ik voel me niet persé slechter dan daarvoor, kan dit komen door het slapen en de warmte om mij heen?

    Reageer
    #5

    Ja dat kan. Goed is dat dan dus niet. Je moet niet te warm gaan slapen

    Reageer
    #6

    Oké ik heb de verwarming naar beneden gezet. Mijn temperatuur meet ik nu elk uur, en merk dat het telkens iets omhoog gaat (met 0.1 graden), nu 38,6. Is dit een reden voor zorgen?

    Reageer
    #7

    Je moet je temperatuur niet voortdurend meten. nergens goed voor. Die schommelt namelijk de hele dag door.

    Reageer
    #8

    Ik heb denk ik een flink griepje te pakken: 38.5 graden koorts, hoofdpijn en een pijnlijke keel (wat denkt u, klinkt dit als griep?) Ik vroeg mij daarnaast het volgende af:

    Stel ik zou paracetamol nemen zodat ik mij nog even kan focussen op school, zou dit het het herstel in de weg staan aangezien mijn koorts minder wordt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Paracetamol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief